Új csodaszer?

Egy golfozó számára a mentális állapot elengedhetetlenül fontos alkotóelem, ezért minden sportoló megpróbál a verseny előtt minden lehetőt megtenni annak érdekében, hogy az elméje a topon legyen. Mi segíthet a leginkább?

Egy golfozó számára a mentális állapot elengedhetetlenül fontos alkotóelem, ezért minden sportoló megpróbál a verseny előtt minden lehetőt megtenni annak érdekében, hogy az elméje a topon legyen. Mi segíthet a leginkább?


Minden golfozónak érdeke – és ha úgy vesszük, akkor a nézőké is -, hogy az adott sportoló a torna ideje alatt a legjobb formáját tudja hozni a pályán. A fizikai felkészültség mellett a mentális állapot az, ami könnyedén dönthet a kupák sorsáról is, nem beszélve arról, hogy az idegi tényezők is nagyban befolyásolhatják a játékképet.


A játékosok keresik a tippeket, az apró trükköket és technikákat, hogy a vasárnapi score kártya olyan legyen, amilyennek azt a sportolók megálmodták. Van olyan, aki neves swing edzőt fogad maga mellé, hogy javítson a statisztikáin, van, aki pszichológust, ám vannak olyanok is, akik lézeres putting javító eszközt, vagy stroke analizátort használnak. A legújabb őrület az aromaterápia.


Chad Van Den Top, egy chicagói ügyvéd és korábbi profi golfozó fejlesztette ki, illetve az ő nevéhez köthető a Swing Trust Oil nevű szer, amely valóban speciális segítséget nyújthat a golfozóknak. A márka esszenciáját természetes alapanyagok alkotják, amelyek kifejezetten egzotikus nevekkel rendelkeznek, mint például a bergamot, a ylang-ylang vagy a zsálya. A Swing Trust Oil lényege és funkciója, hogy a játékosnak segít fejlesztenie és növelnie az önbizalmát a pályán.


„Mindig is nagyon érdekelt a játék mentális oldala, ezért nem keveset foglalkoztam a golfban ezzel az aspektussal. Ütsz néhány rosszat, és azonnal ideges leszel. Hiszed vagy sem, van a világon néhány esszenciális olaj, ami segít csökkenteni az ilyen érzéseket.” – mondta Van Den Top, aki még 2011-ben dobta piacra a terméket.


A Swing Trust Oil egy kicsi tasakban kapható, amit rendkívül egyszerű a bagre akasztani, vagy betenni egy kicsi zsebbe. Van Den Top terméke állítólag segít abban, hogy a játékosok magabiztosabban üssenek fairway-eket, kiutat találjanak a homokos akadályokból, jobban menjenek a puttok, és egyfajta önbizalmi doppingot adjon akkor, amikor a golfozó kicsit leereszt játék közben.


Mark Wilson, egy PGA Tour veterán golfozó igazi rajongója a terméknek. Miután találkozott Van Den Toppal a managerrén keresztül, elkezdte kutatni az aromaterápia mögött meghúzódó tényeket és vélekedéseket, és Wilson egyetértett abban, hogy a terméket valóban propagálni kellene, mert beválik. Nem hiába vált az egykori játékos a Swing Trust Oil reklámarcává.


„Hogy őszinte legyek, eleinte egy kicsit szkeptikus voltam. Furcsának tűnt az egész, de ezzel együtt le voltam nyűgözve. Olyanok jutottak eszembe, hogy a feleségem milyen gyertyákkal és egyéb módszerekkel próbált segíteni, hogy jobb mentális állapotba kerüljek. Ezek hatására valóban egy relaxált állapotba kerültem. Egy golfozónak muszáj megtanulnia, hogyan kezelje a frusztrációt a játék során, és néhány szippantás ebből a termékből ténylegesen segít abban, hogy a megfelelő állapotban tudjak maradni egy-egy ütés előtt.” – mondta Wilson.


Arra ne számítsunk egyébként, hogy Wilson a kamerák kereszttüzében, premier plánban fog szippantani a jóból. Nem akar magának extra kérdéseket a riporterektől, ahogy ő fogalmaz, ezért is csinálja kvázi titokban. Az egykori játékos azonban esküszik rá, hogy a játék előtti szippantás segít neki abban, hogy az egész kör alatt kiváló állapotban maradjon, és ne zuhanjon össze az esetleges elhibázott ütések után. Hogy ebből mennyi a valóság, azt mindenki döntse el maga. Mondjuk, Wilson hozzátette azt is, hogy nem egyértelműen mérhető javulásról és biztos eredményről beszélhetünk, mivel a lényeg azon van, hogy az a játékos, aki kipróbálta, bízzon a tapasztalataiban. Kicsit placebo szagúnak tűnik a dolog, de ha valakinek ez segít…


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés