Eljött a mi időnk!

Adam Scott szerint égetően szüksége van már a nemzetközi válogatottnak arra, hogy legyőzze az amerikai csapatot az idei Presidents Cupon, amit ezen a héten rendeznek majd meg. Az idei Masters bajnok mindenáron győzni akar.

Adam Scott szerint égetően szüksége van már a nemzetközi válogatottnak arra, hogy legyőzze az amerikai csapatot az idei Presidents Cupon, amit ezen a héten rendeznek majd meg. Az idei Masters bajnok mindenáron győzni akar.


A Presidents Cup valahogy mindig egy olyan ütközet volt, ahol az amerikai csapat magabiztosan tudott ütőt ragadni. Egyetlen alkalommal sikerült csak a nemzetközi válogatottnak győzedelmeskednie, de ez nem tegnap volt. Konkrétan 1998-ban, azóta azonban a próbálkozások rendre kudarcot vallottak. Sokak szerint ebben az évben megtörhet a jég, bár tény, hogy a Tiger Woods mögött felsorakozó játékosok nagyobb erőt képviselnek.


Adam Scott felfogásában azonban egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek a győzelem megszerzése a nemzetközi gárdának. Az idei Masters bajnok maximálisan hisz abban, hogy 2013-ban, a Muirfield pályáján társaival végre megszerezhetik a hőn áhított kupát, valamint a régóta vágyott elismerést.


„A nemzetközi válogatottnak fel kell állnia, és meg kell nyernie ezt a küzdelmet. Muszáj, hogy a játékosok valódi összecsapást idézzenek elő a pályán. Ez mindenképpen egy nagy év számunkra. Eljött a mi időnk! Véleményem szerint, égetően fontos nekünk ez a megmérettetés. Ebben az évben egyszerűen nyernünk kell. A Cup el fogja veszíteni a jelentőségét, amennyiben a nemzetközi válogatott nem kezd el nyerni belátható időn belül.” – nyilatkozta Scott nemrégiben.


A nemzetközi csapat kapitánya gondos válogatás után döntött a két plusz név mellett, és elnézve a névsort, egyáltalán nem beszélhetünk egy gyenge gárdáról. Ott van többek között Ernie Els, Jason Day, Louis Oosthuizen és Angel Cabrera is. A forma természetesen elengedhetetlenül fontos alkotóeleme a megmérettetésnek, de egy ilyen torna szempontjából a csapatszellem, az egymásért való küzdés ereje olyan rejtett tartalékokat képes előhozni a játékosokból, amelyek mellett olykor teljesen háttérbe szorulhat az adott szezonban elért megnyugtató vagy éppen nyugtalanító statisztika.


Nick Price kapitány azt mondta, hogy több alkalommal tudott a válogatott kiváló eredményt elérni, de azt nem tagadta ő sem, hogy az amerikai csapat erősebb. Mindazonáltal, a korábbi játékos hozzátette, hogy ugyan az általa kívánt változtatásokat a szövetség nem kezdeményezte, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot megszerezzék a megmérettetések során. Az interjú végén azért, maradva a realitás talaján hozzátette, hogy borzasztóan nehéz lesz megnyerniük a kupát, de meg fogják próbálni. (Még jó. Ez a minimum.)

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés