Papírforma várható?

 A mai napon már kezdetét is vette az idei Magyar Bajnokság első napja. A versennyel kapcsolatban az utolsók között egy edzőt, Szigeti Csabát kérdeztük meg az esélyekről. Szigetinek egyébként több tanítványa is indul a versenyen.

A mai napon már kezdetét is vette az idei Magyar Bajnokság első napja. A versennyel kapcsolatban az utolsók között egy edzőt, Szigeti Csabát kérdeztük meg az esélyekről. Szigetinek egyébként több tanítványa is indul a versenyen.

A versennyel kapcsolatban megkerülhetetlen tény, hogy eredetileg nem Tatán került volna megrendezésre, a játékosok és az edzők nagyjából egyöntetűen kommentálták ezt. Szigeti Tatával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte senkinek sem fog meglepetést okozni a pálya. Mindenki jól ismeri, mindenki tudja, hogy jó kondícióban van, Szigeti nem vár nagy elszállásokat, szerinte nincs olyan szakasz, ami a mezőny számára igazi nehézségeket rejtene.

Az esélyeket taglalva az edző elmondta, papírforma szerint Simmes Alexandernek magasan kellene nyernie a férfiak versenyét. Ő lesz az egyetlen pluszos hendikepes játékos, és mivel Tata neki hazai pálya, így könnyedén kellene hoznia a 0-s eredményeket három napon belül. Az edző szerint Alexen kívül nincs másik olyan játékos, aki három napon keresztül ilyen eredményeket tudna hozni. Persze azt is elmondta, hogy egy jó szériát többen is elkaphatnak, de azért egy pluszos hendikepes játékos nem véletlenül lett pluszos, így Alexnek egyértelmű előnye van a többiekkel szemben. Bár ezek után is szívesen látna egy szoros versenyt, csak szerinte nagy gond még a fiatal játékosokkal, hogy hiába vannak technikai tudásban túl a hendikepjükön, a mentális hiányosságok miatt kivétel nélkül mindenkinek csúsznak még be olyan hibák, amik egy pluszos hendikepes játékos ellen a győzelembe kerülhetnek.

Az edző szerint Alex mögött viszont szoros versenyre lehet számítani, ahol 1-2 ütéseken is múlhatnak a helyezések, ugyanis ezekre a pozíciókra már szép számmal vannak jelentkezők. Szigeti említett junior válogatott játékosokat, mint Horváth Ádámot, vagy Horváth Marcellt, de szerinte az idősebb korosztályban is vannak olyan játékosok, akiknek ha kijön a lépés, akkor odaférkőzhetnek a legjobb ötbe. Ilyennek tartja például Zilahy Csabát, Meznerics Gergőt, vagy Molnár Gergőt.

Papírforma szerint a lányoknál sem kérdéses a győztes kiléte, Szigeti szerint itt Rózsa Csilla sikerére lehet számítani, hiszen az ő tudásával ennek a versenynek rutinnak kell lennie. A mögötte lévő helyezésekért azonban itt is érdekes harcok alakulhatnak ki, a végső sorrendet megtippelni itt is lehetetlen.

Az esélylatolgatások után persze Szigeti Csaba is elmondta, hogy már nagyon kíváncsi a verseny fordulataira, hiszen akármit tippel ő, a játék bármit hozhat még.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés