A csapatba akarok kerülni

Ezen a héten a European Tour játékosai Walesbe látogatnak majd, ahol is sokakban élénken élhetnek még a 2010-es Ryder Cup szép emlékei. Közéjük tartozik Ross Fisher is, aki minden erejével azon lesz, hogy lenyűgözze kapitányát.

Ezen a héten a European Tour játékosai Walesbe látogatnak majd, ahol is sokakban élénken élhetnek még a 2010-es Ryder Cup szép emlékei. Közéjük tartozik Ross Fisher is, aki minden erejével azon lesz, hogy lenyűgözze kapitányát.


A 2010-es Ryder Cup nem volt annyira „sima” ügy, mint a tavalyi, de a győzelem annál édesebb volt. Az európai csapat remek játékkal elhódította a kupát, majd 2 évvel később ismét náluk landolt a serleg, teljesen megérdemelten. Anno, a Celtic Manor Resort pályája szolgáltatta az egyik legszebb emlékeket a játékosok számára, és minden bizonnyal, ezek a tanulságos momentumok ezen a héten is megteszik majd jótékony hatásukat.


Ross Fisher is azok között volt, akik beleadtak mindent 2010-ben, hogy az európai gárda elhódítsa a kupát. A golfozó ebben a szezonban inkább a tengerentúlon próbált szerencsét, de nagyon örül annak, hogy végre hazatérhet az öreg kontinensre. A britnek a legjobb helyezése egy 8. hely az óceánnak ezen az oldalán, amit még egyébként a Nordea Mastersen ért el. Ezen a héten javíthat a statisztikákon.


És ami még az egyik legfontosabb faktor lesz ezen a héten – és ettől a héttől kezdve -, hogy megindul a pontgyűjtögetés a jövő évi Ryder Cupra. Mindez azt jelenti, hogy a kiváló játék mellett, fél szemmel a közelgő összecsapásra is oda kell figyelni, és a csapatkapitányt, vagyis Paul McGinley-t illene idejében lenyűgözni, vagy legalább csak felnyitni a szemét néhány játékos irányába.


„Nagyon izgalmas dolog, hogy tényleg, 12 hónap múlva ismét Ryder Cup lesz. Nagyon örülök egyébként, hogy ismét Walesben lehetek, ahol az évnek ebben az időszakában elég sokat süt a nap. Reményeim szerint egy kiváló négy nagynak nézünk majd itt elébe.” – mondta Fisher.


Ha honvágy nem is, de Európa hívogató szava és vendégszeretete azért a játékost is megérintette. „Mindig jó dolog egy olyan helyre visszalátogatni, ahol olyan kellemes emlékek fogadják az embert, mint itt, ahol 2010-ben nyerni tudtunk a csapattal. Oda meg vissza vagyok attól, hogy ismét Nagy-Britanniában játszhatok majd, és nagyon várom már ezt a hetet. A Celtic Manor pályája azonnal előhozta a kellemes emlékeket.” – tette hozzá a brit.


Fisher hozzátette, hogy magáért játszik majd ezen a héten, és elég nagy benne az éhség a győzelem iránt. Mivel ettől a héttől lehet gyűjtögetni a pontokat a jövő évi Ryder Cupon való indulás okán, a britnek egyben célja az is, hogy McGinley csapatába mindenképpen bekerüljön. Erre minden esély meglesz, hiszen Fisher azt is elmondta, hogy a brit földön való játék mindig különleges számára, és kettőzött erővel fog majd küzdeni a greenen. A játékos egyébként tavaly itt a 6. helyezést érte el.


A játékos végül így zárta a mondandóját: „Úgy érzem, hogy ez a pálya teljesen illik a játékomhoz, és nagyon kényelmesen is érzem magam a greeneken. Szeretem, ahogyan a greeneken kell puttolni. Bízom benne, hogy visszatérve Európába, jó golfot fogok majd produkálni. Egy év múlva Ryder Cup, megkezdődik a pontgyűjtés, ezért is lenne jó erősen kezdeni, és emlékeztetni a Pault a képességeimre. Mindenképpen a legjobbamat fogom nyújtani, hogy bekerüljek majd a csapatba.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés