Hiába futsz, utolér a fáradtság

 A hétvégén lezárult Magyar Nyílt Bajnokságon sajnos a magyaroknak nem ment a legjobban a játék. A lányoknál árnyalja a képet Rózsa Csilla győzelme, de a fiúktól egyértelműen jobb helyezéseket vártunk. Az egyik nagy meglepetés természetesen Rózsa Dávid sajnálatos mélyrepülése volt.

A hétvégén lezárult Magyar Nyílt Bajnokságon sajnos a magyaroknak nem ment a legjobban a játék. A lányoknál árnyalja a képet Rózsa Csilla győzelme, de a fiúktól egyértelműen jobb helyezéseket vártunk. Az egyik nagy meglepetés természetesen Rózsa Dávid sajnálatos mélyrepülése volt.

A három napos versenyen az első két nap után Dávid nem tudott bejutni a cut-ba, ami megdöbbentő hírként szolgált, hiszen a játékos egyébként oszlopos tagja a magyar válogatottnak, nem szoktuk meg tőle az ilyen eredményeket és ráadásul rajta kívül minden csapattársa bejutott a legjobb 57 versenyző közé.

Természetesen amint tudtuk, egyből felkerestük Dávidot, aki saját maga sem tudott valódi választ adni arra a kérdésre, hogy miért pont most szállt el az erő. Amit azonban megemlített és valóban igaz lehet rá is és az összes válogatott játékosra, hogy utolérte őt a fáradtság.

Dávid elmondta, az első napon az első 15 szakasz kifejezetten jól ment számára, sőt egyenesen olyan volt, amilyet megálmodott. Ezek után azonban elkezdődött a mélyrepülés, ami a második napon is folytatódott. A versenyt végül egy 87-es és egy 102-es score-ral zárta. Mint mondtuk, meglepetés volt ez az elszállás, hiszen Dávid idén eddig kiegyensúlyozott formában játszott, ezenkívül csak a Match Play Bajnokság volt olyan számára az év korábbi szakaszában, ahol ilyen kiugróan rossz eredményeket hozott.

Térjünk azonban vissza a mostani versenyhez! Kétségtelen, hogy mivel játékosaink idén sokkal több versenyen vettek részt, mint korábban bármikor, könnyen rájuk törhetett a fáradtság, és Dávid is erre hivatkozott. A tavalyi évben még nem szokhattak hozzá ekkora terheléshez, ehhez képest most versenyről versenyre járnak, ami érhetően újdonság a szervezetüknek. Valószínűleg ez minden válogatott játékosunkra igaz többé-kevésbé.

Dávid ennek megfelelően kiesése után a pihenésnek szentelte idejét, majd vasárnap Balatongyörökön játszott egyet, ahol egy nap semmittevés után máris jobban ment neki a játék. Bizony a sok edzés mellett néha időt kell szakítani a megfelelő regenerálódásra is, hiszen fiatal golfozóinkat idén tényleg váratlanul érte a nemzetközi versenyekkel járó plusz teher.

Dávidnak, ahogy másoknak is ráadásul jövő héttől kezdődik az iskola. Fiatal játékosunknak annyiban van szerencséje, hogy sporttagozaton kezdi meg a gimnáziumot, így több ideje lesz edzeni, bár valóban nem annyi, mintha nyári szünete lenne. A versenyzést persze suli alatt sem hagyja abban, például szeptember közepén már utazik a Boys’ Trophy-ra, ahol ismét szeretné legjobb formáját hozni. Külön szakma egy sportoló felkészültségének felmérése, úgyhogy nem kíséreljük meg latolgatni, hogy a tanulás vajon jól jön-e verseny előtt, vagy inkább az egész napos edzésekre kellene koncentrálni. Egy biztos, ha a játékos fáradtnak érzi magát, az sose jó. Nem véletlen, hogy Dávid is elmondta, mostantól jobban rá akar majd pihenni a versenyekre, ahogy például a Boys’ Trophy előtti napokban is inkább a light-osabb edzésekre megy majd rá. Erre a suli akármilyen tagozatán is lenne ideje, de pláne az iskolán belüli plusz sportolási lehetőség miatt talán joggal remélhetjük, hogy az újabb nagy verseny előtt Dávid ismét formában lesz.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés