Érdekes hét lesz

Ezen a héten a European Tour játékosai Ohio felé veszik az irányt, hogy a WGC- Bridgestone Invitational elnevezésű tornán összemérjék az erejüket. Francesco Molinari tudni véli a jó és eredményes játék titkát.

Ezen a héten a European Tour játékosai Ohio felé veszik az irányt, hogy a WGC- Bridgestone Invitational elnevezésű tornán összemérjék az erejüket. Francesco Molinari tudni véli a jó és eredményes játék titkát.


Francesco Molinari bizony rendelkezik már egy WGC tornán szerzett győzelemmel, ám ennek már három éve. Ez pedig valóban sok idő, főleg egy olyan kiszámíthatatlan sportban, mint a golf. A játékos egyébként néhány éve még a legkonzisztensebb golfozók közé tartozott, és erre a címére joggal lehetett büszke.


Ebben az évben nem nagyon jönnek neki az eredmények, ráadásul jó néhány nagyobb tornán még a cut-ba jutás sem sikerült neki. Legutóbbi versenyén – British Open – azonban mintha szárnyakat kapott volna, hiszen végül a 9. helyet szerezte meg. A szezon első major versenyén – Masters – két nap után búcsúzott, akárcsak a US Openen, vagy mondjuk a Players Championshipen.


A WGC tornákon sem tudott 2013-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtani, ám talán ezen a héten pozitív irányban tud majd változtatni a statisztikán. Az Accenture Match Play Championshipen egyébként a 33. lett, míg a Cadillac Championshipen a 28. A komolyabb, nívósabb versenyek valahogyan nem fekszenek neki idén, pedig a kétszeres Ryder Cup játékos tudja, hogy apró dolgokon múlik a siker.


A British Openen elért jó szereplése például egy nagy lökést adhat majd számára, hogy tényleg számára is elfogadható eredményeket tudjon produkálni. „A Muirfield pályáján elég jó eredményt értem el, és jó érzés volt, hogy ebből némi magabiztosságot tudtam meríteni, és kifejezetten pozitívan vágok neki az elkövetkezendő két hétnek.” – mondta Molinari. „Ezen a héten egy teljesen más kihívás vár ránk, teljesen másik golfot kell játszani, de nagyon szeretem ezt a tornát, és ha egy golfozó szemszögéből nézem, akkor ez az egyik legjobb verseny ebben a szezonban. A golfpálya fantasztikus, a kialakítás remek, és reméljük, hogy ismét egy jó eredménnyel térhetek majd haza vasárnap.” – tette hozzá.

WGC-HSBC Champions, 2010


Az olasz tehát ezen a héten Ohio környékén versenyez, majd lélekben is felkészül a US PGA Championshipre. A WGC címek üldözését már kifejezetten régóta hajszolja a játékos, és bár 2010-ben tudott utoljára ilyen tornán nyerni, soha sincs késő folytatni a kiváló szériát ebben a tekintetben.


„Már elég sok idő telt el az akkori győzelmem óta – majdnem három év. Kínából egyébként nagyon szép emlékeket őrzök, és nagyon örülök, hogy akkor le tudtam győzni azt a pályát. A WGC események mindig kiválóak, és ha be tudsz kerülni ezekre a tornákra, az tényleg fantasztikus, mivel a világ legjobbjaival mérheted össze a tudásodat, és elképesztő pályákon tesztelheted magadat. Érdekes hét lesz ez itt. Ezen a pályán mindenképpen a legjobb formáját kell hoznia az embernek. Nagyon fontos, hogy üssünk fairway-eket, szóval a hosszú játékodnak makulátlannak kell lenni, és figyelni kell arra, hogy a greenek nagyon gyorsak és trükkösek. Minden tekintetben kihívások elé állít ez a pálya, és bízom benne, hogy a jó formám ki fog majd ütközni a héten.” – tette hozzá az olasz.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés