Annika szabályai III.

Annika Sörentsam ugyan már nem aktív golfozó, de tanácsaival és élményeivel sűrűn találkozhatunk a különféle médiumok hasábjain. A 10-szeres major bajnok arról is mesélt, hogyan bánjunk a szenvedéllyel, és miért is fontosak a családi élmények.

Annika Sörentsam ugyan már nem aktív golfozó, de tanácsaival és élményeivel sűrűn találkozhatunk a különféle médiumok hasábjain. A 10-szeres major bajnok arról is mesélt, hogyan bánjunk a szenvedéllyel, és miért is fontosak a családi élmények.

Jegyezd fel, amikor a szenvedélyed megváltozik


Amikor kint vagyok a pályán és játszom, és lassan rájövök, hogy a szakasz kialakítása jobban megfog, mint maga az ütés, amit végrehajtottam, akkor tudom, hogy úgy gondolkodom magamról, mint egy építész, nem úgy, mint egy játékos. Ahogyan egyre inkább belemerültem a design munkába, azt vettem észre magamon, hogy nagyobb figyelmet fordítok a szakaszok apró tulajdonságaira, mint magukra az ütésekre.


Az egyik versenyen például ott álltam a tee box-nál, és a caddiem – Terry McNamara – ezt mondta: „Itt vagy?” Egy darabka földet bámultam, és azon gondolkodtam, hogy milyen jó kialakítása van a pályának. Ez egyébként bármely területen előfordulhat bárkivel. Amikor a munkád körülményei sokkal érdekesebbek kezdenek lenni, a szenvedélyed kicserélődött. Erre ügyeljünk, majd cselekedjünk a megváltozott helyzethez mérten.

Ellenőrizd, amikor a golf az életed fölé kerekedik


A vőlegényem, Mike és én rengeteg idő töltünk el egymással a pályán kívül, és mindig remekül érezzük magunkat. Mindegy, hogy közös munkáról, egy üzleti projektről, főzésről, síelésről van szó. Végül mindig a család győz az ilyen élmények terén. Azzal, hogy a pályán kívüli tevékenységekből fakadó öröm megnőtt, sokkal könnyebbé vált eltávolodni a versenyszerű játéktól. Erre mondom én azt, hogy kövesd a boldogságot!

Kövesd az álmaidat!


Vannak olyan szerencsés emberek a világon, akiknek megadatik, hogy élhetik az álmaikat. Én is közéjük tartozom. Nagyon sok golfversenyt nyertem már, és rengeteg pénzt kerestem vele. Nagyon megtisztelő volt, hogy a szponzoraim végig mellettem voltak, amikor már nem akartam versenyszerűen játszani.


Számomra egyébként a golf sohasem a pénzről szólt. Mindig minden arról szólt, hogy elérjük a kiválóság szintjét, és jól teljesítsünk. Ha van egy új álmod, és belekezdesz az életedben egy új kihívásba, akkor sokat segíthet, ha van melletted egy megfelelő csapat, amely segít ráterelni a helyes ösvényre. A lényeg, hogy ne akarj túl gyorsan a csúcsra törni, és ne válaszd a bizonytalan kerülőutakat. A sikerért valóban meg kell szenvedni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés