A munkát végül elvégeztem

Michael Hoey vasárnap megszerezte karrierje ötödik European Tour címét, ám ennél sokkal fontosabb dolognak tartja, hogy a puttok terén valóban hozni tudta ama bizonyos profi szintet. A cél: még legalább egy kupa.

Michael Hoey vasárnap megszerezte karrierje ötödik European Tour címét, ám ennél sokkal fontosabb dolognak tartja, hogy a puttok terén valóban hozni tudta ama bizonyos profi szintet. A cél: még legalább egy kupa.


Michael Hoey
mondhatni már szombaton bebiztosította magának a győzelmet, hiszen az idei Russian Open zárónapját tetemes előnyből kezdhette meg. Az északír játékos négyütéses előnnyel a zsebében ragadhatott ütőt a Tseleevo Golf & Polo Club pályáján, és az előnyét mindvégig tartani tudta. Ugyan voltak néhányan, akik megpróbáltak a nyomába eredni, ők sem jártak sikerrel, a golfozó ugyanis remekül bánt az ütőjével a hét utolsó napján.


A játékos vasárnap egy 70-es score kártyát adhatott le, ám ez is elegendő volt ahhoz, hogy bebiztosítsa a végső győzelmet. Hoey ugyanis szombaton 66-ot játszott, így előnyére nagymértékben építhetett a zárónapon. Ugyan többen igyekeztek felzárkózni mellé, sem a címvédő Alexandre Kaleka, sem pedig Matthew Nixon nem tudott elegendő fontos pontot szerezni annak érdekében, hogy legalább a playoffot kiharcolják.


Az északír egyébként az első 9-en összesen 2 birdiet ütött be, majd a 12-esen érkezett egy bogey, ám a 17-esen ismét egy birdie-vel rukkolt elő. A neve mellé így -16 került a nap végén, míg az őt követő Kaleka és Nixon -12-es végeredménnyel fejezte be a tornát. A dánok kiválósága, JB Hansen végül -11-es eredménnyel zárt, Grégory Havret, Matthew Morrison, Wen-chong Liang pedig -10-zel.


„Egyszerűen imádtam ezen a héten ezt a golfpályát. Egy Jack Nicklaus által tervezett kiváló létesítményről van szó, amely véleményem szerint az egyik legjobb, ha a Tour állomásait nézzük. A greenek nagyon lágyak, és ha ilyen felületen kell puttolnod, akkor nagyon sokat be tudsz ütni. Véleményem szerint, a gurítások döntöttek ezen a héten. Legalábbis nálam. Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztam a játékom ezen részén, és a fejlődés egyértelműen látszik, hiszen sok birdiet értem el. Ez a legnagyobb különbség egyébként ezen a szinten. Képesnek kell lenned arra, hogy sok birdiet üssél be, mivel a szint annyira magas manapság, hogy ez elengedhetetlen.” – mondta a bajnok.


„Elég elképesztő belegondolni abba, hogy ez volt az ötödik European Tour győzelmem. Nagyon jó érzés természetesen győzni, és mindig egyre többet akar belőle az ember. Reméljük, hogy a szezon vége előtt lesz alkalmam még egyet begyűjteni. Egyébként, tény, hogy nem én vagyok a legkonzisztensebb játékos a Touron, de a győzelem nagy lökést adott. Ezekben a helyzetekben egyébként nagy átlagban elég jól teljesítek. A következő célom az, hogy konzisztens játékot tudjak nyújtani hosszabb időn keresztül, mivel ez kell ahhoz, hogy ismét a világ legjobb játékosai között tartsanak számon.” – tette hozzá Hoey.


A 34 éves golfozónak egyébként ez a szezon semmiképpen sem tartozik a legjobbak közé, és ennek bizonyítékaként elég megnézni a statisztikáit. Hoey nem végzett a 25. helynél előrébb idén, és a legutóbbi 10 tornáján 7 alkalommal nem tudott cut-ba jutni. Nem túl fényes mutatók, ám a vasárnapi győzelem azért javít valamit a dolgon.

 

„Nehéz volt számomra a mai nap, mivel amikor az ember öt ütéssel vezet, az a természetes ösztön vezéréi, hogy megvédje ezt az előnyét. Megpróbáltam még agresszívabb lenni a pályán, mivel ez a védekezés legjobb formája, de nehéz volt ez az utolsó nap, főleg úgy, hogy tudod, hogy ilyen sokkal vezetsz. Volt néhány fickó, akik megpróbáltak beérni. Rikard volt az, akivel együtt játszottam, a hátsó szakaszoknál pedig valóban közel került hozzám. Mivel a mai napon nem swingeltem olyan szabadon, mint szombaton, egy kis nyomást éreztem magamon. De, a munkát végül elvégeztem.” – mondta az északír.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés