A pályarekordban gondolkodik

A mai nappal elkezdődik Bükfürdőn a magyar PGA profik versenye. Az elmúlt napokban már több hazai profit kérdeztünk meg elvárásaikról, terveikről a versennyel kapcsolatban. A versenyre való hangolódás záróakkordjaként Wilheim Istvánt kérdeztük. Hamar kiderült, az ő céljai túlmutatnak a büki versenyen.

A mai nappal elkezdődik Bükfürdőn a magyar PGA profik versenye. Az elmúlt napokban már több hazai profit kérdeztünk meg elvárásaikról, terveikről a versennyel kapcsolatban. A versenyre való hangolódás záróakkordjaként Wilheim Istvánt kérdeztük. Hamar kiderült, az ő céljai túlmutatnak a büki versenyen.

Wilheim István csak úgy, mint eddig megkérdezett kollégái, szintén elismert oktató hazánkban. Nincs ember a magyar golfban, aki ne ismerné jól a nevét, hiszen nem csak, mint edző, hanem mint korábbi junior és felnőtt bajnok is ismerhetjük. A következő három napban azon fog dolgozni, hogy eddigi győzelmei mellé begyűjthesse a profi bajnoki címet is.

Az utóbbi időben kisebb vállsérüléssel bajlódott, ami főleg hátralendítésnél okozott neki fájdalmakat, éppen ezért az elmúlt héten inkább pihentette a játékát.

„A versenyen már nem lesz semmi gond. Az elmúlt 22 év megadta azt a tapasztalatot és játéktudást, ami kell, így inkább a sérülésem kipihenésére koncentráltam, illetve mentálisan készültem. Az utóbbi hetekben a tanítványaimat csak kísértem a pályán, hiszen ha játszom is velük, olyankor rájuk koncentrálok, nem a saját játékomra, és így félgőzzel nem akartam ütögetni” – mondta Wilheim.

„Nem titkolt vágyam, hogy megnyerjem a versenyt és úgy érzem, hogy ehhez jó formában vagyok. A korral együtt fejben is felnőttem a feladathoz. Korábban mindig elvitt a hév, de már nincsenek ilyen jellegű problémáim, a büki pályát pedig jól ismerem, talán jobban, mint más. Ezt mindenképpen ki szeretném használni. A pályarekord azt hiszem 65 Bükön, szerintem ez megdönthető” – célozgatott nagy terveire az edző.

Igazából meglepő volt Wilheim határozottsága, hiszen míg legtöbb kollégája óvatosan, vagy szerényen nyilatkozott a versennyel kapcsolatban, addig ő bátran és magabiztosan tette ugyanezt. Szavai alapján mindenképpen látszik, hogy Wilheim tényleg harapni készül a versenyen. Erről árulkodik ugye a pályarekord emlegetése is. A nagy kérdés, amit neki is szegeztünk, az volt, hogyha valóban ennyire ereje teljében érzi magát, nem akar-e külföldi pro versenyeken való részvételben gondolkodni.

Érdekes módon beleláttunk az edző fejébe. Wilheim ősszel tényleg el fog indulni az EPD Tour, az Alps Tour és a Challenge Tour selejtező versenyein is, mert jövőre bizony aktívan versenyezni akar. Ezzel kapcsolatban azért még óvatosan nyilatkozik, de menedzsere például már van és egyébként meg nem a csillagokat akarja lehozni, csak egyszerűen hiányzik neki a versenyzés.

„Mindenképpen vissza szeretnék térni az aktív játékhoz. Nem gondolom, hogy sorra versenyeket fogok nyerni ezeken a sorozatokon, de a versenyzés nagyon hiányzik. Úgy érzem, hogy oktatásban itthon elértem a maximumot, így most elindulnék egy másik úton. Ez egyfajta önmegvalósítás lenne számomra. Most úgy érzem, erre van szükségem, és szerintem van esélyem a selejtezőkön. Ha nem jön össze a nemzetközi karrier maximum lecsórósodom és hazajövök, de mindenképpen meg kell próbálnom” – mondta.

Wilheim István annyira világosan és őszintén beszélt, hogy nem lehet nem szimpatizálni a terveivel. Manapság sajnos nem mindenki meri felvállalni álmait, nem mindenki olyan bátor, hogy letérjen a kitaposott ösvényről és előretörjön az ismeretlen felé. Hazánk ismert golfoktatója ezt most megteszi. Kívánjuk neki, hogy elérje céljait!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés