Magyarország a 21.

A tegnapi napon véget ért az idei, Németországban zajló European Young Masters. Magyarjaink szépen helytálltak. Rózsa Csilla negyedik lett, országunk 3 riválist tudott megelőzni.

A tegnapi napon véget ért az idei, Németországban zajló European Young Masters. Magyarjaink szépen helytálltak. Rózsa Csilla negyedik lett, országunk 3 riválist tudott megelőzni.

Az utolsó napon Rózsa Csilla +2-t játszott. Nem kezdett jól, hiszen az első szakaszon egyből egy duplát ütött, ahonnan nehezen kezdett el visszakapaszkodni. A 15. szakasz után +4-ben állt, amikor is vihar miatt félbeszakították a versenyt. Az egy órás pihenő úgy tűnt, jót tett Csicsinek. A magyar lány az utolsó három szakaszon két birdie-t ütött és eleget téve playing hendikepjének +2-vel zárt. Eredményével a negyedik helyen zárta a versenyt. A dobogóra is felállhatott volna, de pechére a svájci Morgane Metraux éppen aznap ütött új női pályacsúcsot (66), így be tudta előzni Csillát. A magyar lány megjavította tavalyi eredményét és ha legutóbbi interjúnk óta nem változtak elvárásai, akkor a fő célja is ez volt. A végső győztes az első nap óta élen álló Covadonga Sanjuan lett.

Másik lányunk kifejezetten méltó módon zárta saját teljesítményét. Vadkerti Adél az első napon playing-jével egyenlőt játszott, majd meglepetésünkre rontott kettőt, de az utolsó napon ütött +5-ös eredményére már csettintettünk egyet. Oroszországban már láttuk, hogy Adél jól alkalmazkodik az idegen pályákhoz, de azért ilyen kevés nemzetközi tapasztalattal kiváló eredmény volt az utolsó napon playing hendikepjénél 3-mal jobbat játszani. Hatalmas tapsot érdemel! Igazán kár, hogy egy ilyen erős mezőnyben ez csak a 38. helyre volt elég.

Ha már viszont az erős mezőnyről ejtünk szót, meg kell említenünk, ez leginkább fiainkat sújtotta. Hendikepjük már a verseny elején predesztinálta játékukat. Sajnos ebben a mezőnyben nem teremhetett számukra sok babér, hiszen papíron is a leggyengébb játékosok között voltak, ráadásul mindkettejüknek volt egy-egy megcsúszott score-ja is. Csányi Olivér két +10-es eredménnyel kezdett, ami 9-es playing-jéhez képest egészen jónak tűnt, de sajnos ki tudja miért, az utolsó napon egy borzalmas +19-cel búcsúzott. Rózsa Dávid első napi +11-e és harmadik napi +12-je szintén jó eredménynek mondható, hiszen 10-es playing hendikeppel játszott. Ő a második napi +15-öt sajnálhatja jobban. Ennek ellenére, mint az a számokból is látszik egy-egy napot leszámítva nem játszottak a várakozások alatt, ez egyszerűen egy ilyen erős mezőny volt. Dávid a 49., Olivér az 50. helyen végzett.

A magyar csapat összességében a 21. helyen végzett, megelőzve Szlovákiát, Lengyelországot és Oroszországot. A győztes ország Anglia lett, akik Bradley Moore révén a fiúk mezőnyében, egyéniben is begyűjtöttek egy győzelmet.

EREDMÉNYEK!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés