Le a kalappal!

 A tegnapi napon Németországban elkezdődött az idei European Young Masters, Európa egyik legrangosabb ifjúsági versenye. A magyar csapatból értelemszerűen Rózsa Csillától vártuk a legtöbbet, mivel többi játékosunk hozzá képest jelentősen kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. A papírforma ez alapján beigazolódott, legalábbis, ami az első napot illeti.

A tegnapi napon Németországban elkezdődött az idei European Young Masters, Európa egyik legrangosabb ifjúsági versenye. A magyar csapatból értelemszerűen Rózsa Csillától vártuk a legtöbbet, mivel többi játékosunk hozzá képest jelentősen kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. A papírforma ez alapján beigazolódott, legalábbis, ami az első napot illeti.

A magyar csapat a 24 résztvevő ország közül egyelőre a 18. helyen áll, megelőzve Skóciát, Szlovéniát, Olaszországot, Szlovákiát, Lengyelországot és Oroszországot. Ezek közül a legnagyobb meglepetés talán Olaszország rossz szereplése, hiszen emlékezzünk, tavaly az ő fiaik fölényesen szerezték meg az első két helyet a fiúk mezőnyében, így a nemzetek versenyének győztesei is az olaszok lettek.

Ami tavaly óta nem változott, az a spanyol lány, Covadonga Sanjuan jó szereplése. A tavalyi Young Masters-t ő nyerte és a mi Csillánk is jól ismeri őt, hiszen csapattársak voltak a nemrég rendezett Junior Vagliano Trophy-n. Idén a spanyol lány már egy nap után vezeti a mezőnyt -4-es eredményével. Őt követi szorosan Rózsa Csilla -3-mal és utánuk tömörülnek a többiek jó sok 0-s és +1, 2, 3-mas eredményekkel. Elmondhatjuk tehát, hogy Csillánk igen jól rajtolt a versenyen, főleg, hogy spanyol vetélytársával ellentétben egyetlen bogey-t sem ütött 18 szakaszon. Higgadtan játszva végig hozta a par-okat és a három birdie-t.

Mint említettük Csilla csapattársai jóval kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek élmenőnknél, de azért ők is mindent megtesznek a jó szereplés érdekében. Vadkerti Adél például semmiképpen sem szégyenkezhet +8-as eredménye miatt, sőt. Az elején még ő is több bogey-t ütött, de a végén már egymás után hozta a par-okat. Idei tapasztalataink alapján elmondhatjuk, egy többnapos versenyen ő általában szokott még tudni javítani első napi eredményén, így nem kell féltenünk játékosunkat. Jelenleg a középmezőny hátsó felében tanyázik, ahonnan még bőven van előrelépési lehetősége.

Ugyanez hatványozottan igaz a két magyar fiúra, akikre szintén érvényes az állítás, mi szerint nemzetközi versenyeken a drukk miatt mindig az első napon játsszák rosszabb score-jukat és onnan kivétel nélkül csak javulni szoktak. Rózsa Dávid tegnapi +11-es eredményével jelenleg a 49. helyen áll, míg Csányi Olivér +10-el a 45. pozíciót foglalja el. Elmondásuk szerint már a range-en nagyon izgultak a verseny miatt, szinte remegett a lábuk. Nyilván játékukra az is rányomta a bélyegét, hogy az első versenynapon teljesen más időjárási körülmények uralkodtak, mint a gyakorlónapokon, illetve, amikor megkezdték játékukat, akkor csapattársuk, Rózsa Csilla már -1-gyel fordult, így érte is nagyon szorítottak saját játékuk alatt is. Mint mondtuk, egészen biztosak vagyunk benne, hogy mindketten fognak még javítani eredményeiken. A fiúk versenyét egyébként jelenleg a portugál Pedro Almeida vezeti -5-ös első napi score-jának köszönhetően.

Ami az országunkat persze lázban tartja, az Csicsi második helyezése, illetve első napi játéka. Egyébként, amit többi játékosunkra elmondtunk, vele kapcsolatban is igaz lehet. Mármint az, hogy ő sem az első napon szokta elővenni legjobb játékát. Összességében lányaink egyelőre jobban játszanak, mint a két magyar fiú, de a srácok sem szégyenkezhetnek. Mi drukkolunk nekik is, illetve a két lánynak is. Kívánjuk, hogy ma mindenki játsszon jobbat tegnapi eredményénél. Abból nagy baj nem lehet.

LIVE SCORING ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés