Élvezni kell a jó napokat

Simon Dyson az elmúlt időszakban szépen csúszkált le meg fel a világranglistán, ám most úgy tűnik, hogy megtalálta a megfelelő ütőfogást, és ismét jó helyre kerültek a dolgok. Az oroszországi tornán a játékos bogey nélkül startolt.

Simon Dyson az elmúlt időszakban szépen csúszkált le meg fel a világranglistán, ám most úgy tűnik, hogy megtalálta a megfelelő ütőfogást, és ismét jó helyre kerültek a dolgok. Az oroszországi tornán a játékos bogey nélkül startolt.


Simon Dyson
életében az elmúlt időszak valóban mozgalmas volt, hiszen míg a 2012-es szezont a legjobb 30-ban kezdte a világranglistás helyeket tekintve, erre a szezonra ez a kiváló forma már nem mondható el. A golfozó ugyanis visszacsúszott a 164. helyre, idén pedig a 15 indulásából 7 alkalommal jutott csak cut-ba.


A brit játékos azonban tegnap feltűnően jól kezdett, ami azt jelenti, hogy kezdi újra megtalálni a formáját, hiszen már a franciaországi tornán – Alstom Open de France – is konzisztens játékot nyújtott, és a skóciai kiruccanása sem volt rossz teljesítmény, főleg úgy, ha számba vesszük a verseny körülményeit. Előbbin egyébként az 5. helyet szerezte meg, utóbbin pedig a 12-et.


Ezek az eredmények annak fényében látszanak valódi javulásnak, hogy Dyson a BMW International Openen a 112. lett, az Irish Openen pedig a 105. Ezek nyomán egyébként sikerült feljebb kúsznia a világranglistán, egészen a 81. helyig. Messze még a cél, de a kisebb gödörből való kilábalás szemmel láthatóan elindult, és ha a tegnapi napot vesszük figyelembe, akkor még akármi is történhet.


A European Tour játékosai ezen a héten Oroszországban mérik össze tudásukat, mégpedig az M2M Russian Open elnevezésű tornán. Azt nem állíthatjuk, hogy kánikula fogadta a golfozókat a torna helyszínén, de a szokásos hírekkel ellentétben nem lógtak jégcsapok az ütőkről, és nem kellett hat réteg ruhában a greenre lépni.


A fogadóirodák szerint egyébként Dyson a legesélyesebb arra, hogy megnyerje az esedékes tornát, de ehhez természetesen több körülmény együttes pozitív hatása kell, nem beszélve a golfozó konzisztens játékáról, amire mindenképpen szüksége lesz, ha valóban komolyan gondolja a dolgokat a messzi keleten.


Dyson a kezdőnapon egyébként egy bogey mentes, 67-es score kártyát adhatott le, és összesen 5 birdiet ütött be. Nem volt egyedül ezzel az eredményével, hiszen a kínai Wen-chong Liang, valamint a svéd Rikard Karlberg is hasonlóan jó eredményeket produkált a nyitónapon. „Nagyon régen nem játszottam már ilyen jól. Egy fairway-t ugyan elhibáztam, de rengeteg hasznos vasütést hajtottam végre, aminek nagyon örülök. Az ilyen napokat élvezni kell a pályán, és ki kell használni minden adódó lehetőséget. Azt hiszem, nekem ez ma sikerült.” – mondta tegnap Dyson.


A hatszoros European Tour bajnok játékos aztán így folytatta: „Nem akarom azt mondani, hogy csalódott vagyok a -5-ös eredményem miatt, mivel egy ilyen eredményre senkinek sem lehet panasza, de sokkal jobban is játszhattam volna, és még jó néhány birdie lehetőség volt a pályán, amiket nem használtam ki. De, ahogyan mondtam, nem fogom magam ostorozni, mivel ma nagyon jól játszottam kint a pályán, és már alig várom, hogy ismét kimehessek a greenre. Nagyon jól érzem magam. Azt egyébként nem hiszem, hogy bármi hatással lenne rám az, hogy engem tartanak a legesélyesebbnek ezen a héten. Sokan hívtak vagy írtak, hogy ezt megosszák velem, és ennek tudatában hajtottam végre az első ütésemet is, és semmilyen káros hatással nem volt rám. Mindenesetre tetszik, hogy engem tartanak a legesélyesebbnek. Ez talán most fordul elő velem először a karrierem során.” – tette hozzá a golfozó.


A 26 éves Karlberg neve mellett is -5-öt láthattunk csütörtök este. A svéd játékosnak ez az 50. European Tour versenye, és eddig még egyszer sem sikerült teljes mértékben megvédenie a kártyáját. Egy ilyen – egyébként nem egészen makulátlan – kezdés minden bizonnyal lökést adhat számára.


„Ez egy nagyon jó nap volt számomra, és egy sikeres kezdés. Nem ez volt a legjobb startom, hiszen az első 2 szakaszon 2 bogey-t is beütöttem, de sikerült visszalendülnöm a megfelelő tempóba, és gyorsan fordítottam az arányokon.” – mondta a svéd, aki tegnap egy eagle-t is beütött a Tseleevo Golf & Polo Club pályáján. „Az eagle a napom csúcspontja volt. Ez egy kifejezetten szexi ütés volt, amit élvezet volt nézni.” – tette hozzá a játékos.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés