Minden tekintetben jobb volt

A hétvégén véget ért Osztrák Junior Open-en nem sok játékosunk tudott a cut-ba jutni, de akik bejutottak, megtették a magukét. Köztük volt például Briglovics Boróka, aki a három nap alatt összesen +30-at játszott, ami pontosan eleget tesz 10-es playing hendikepjének megjátszásának.

A hétvégén véget ért Osztrák Junior Open-en nem sok játékosunk tudott a cut-ba jutni, de akik bejutottak, megtették a magukét. Köztük volt például Briglovics Boróka, aki a három nap alatt összesen +30-at játszott, ami pontosan eleget tesz 10-es playing hendikepjének megjátszásának.

 

Boróka korábbi nemzetközi megmérettetése a hónap elején rendezett Orosz Nyílt Bajnokság volt, de elmondása szerint Ausztriában most sokkal jobban érezte magát. Ismerős volt a környék, ismerősek voltak a játékosok, érdekes módon pont emiatt Boróka jobban is izgult a versenyen.

Mondhatjuk, hogy idegen pályán, idegen környezetben az ember odamegy „lesz, ami lesz” alapon, de ha már ismeri a pályát, ismeri játékostársait, érthető módon többet vár magától, pláne ha még bizonyítani is akar külföldi flight-társainak. Boróka játékára ezúttal rányomta bélyegét ez a bizonyítási vágy, így az első napon rögtön nagyot rontott az első három szakaszon. Nyilván nem volt boldog, amikor három lyuk után +7-tel állt, de úgy tűnt, ez kellett, hogy helyre jöjjön mentálisan. Ilyen katasztrofális kezdés után a +9-es végeredménye már egészen jónak tűnt. Illetve önmagában is, hiszen mint azt fentebb említettük, Boróka az 5,5 hcp-jére 10-es playing-et kapott, így tulajdonképpen az első napon hendikepje alatt játszott. A pálya önmagában nem volt annyira nehéz, de játékosunknak többekkel egyetemben egy elütővel hátrébbról (feketéről) kellett játszania, ahonnan viszont már a szembe széllel együtt elég hosszúnak bizonyult néhány egyébként kevésbé trükkös szakasz.

Boróka összességében elégedett az eredményével, hiszen sikerült megjátszania playing hendikepjét, de azért maradt benne hiányérzet. Szerinte ugyanis több volt benne a kezébe és ha nem vétett volna minden nap egy-egy komoly mentális, vagy pályastratégiai hibát, akkor bőven játszhatott volna még jobbat. A harmadik napon például az utolsó négy szakaszból az első kettőn két bogey-t ütött, amin bár tudja, hogy nem kellett volna, de nagyon felkapta a vizet és az utolsó szakaszokon görcsösen próbált javítani, aminek még két dupla lett az eredménye. Gyakori hiba, hogy a játékosok nem tudnak feldolgozni egy-egy rosszul sikerült szakaszt, de Boróka is tudja, a két bogey még nem a világ vége, nem kellett volna ennyire szétesnie miatta. Ami pozitívum, hogy játékosunk már felismeri, mikor hibázik, már csak a hibák megelőzése hiányzik.

Objektíven nézve – tehát Boróka playing-jét figyelembe véve – a magyar lány jól játszott. Csak úgy, mint Berta Máté, saját kategóriájában ő is egyedüli magyarként tudott cut-olni.

Ráadásul Boróka nagyon jól érezte magát a verseny ideje alatt. Oroszországhoz képest itt most teljesen egészségesen játszott, nem kellett az átállással küzdenie, nem kellett a játék előtt 5 órát várakozni a klubházban, ki tudta pihenni magát rendesen esténként, illetve ami még nagyon fontos a fiatal lány számára, a társaság is sokkal népesebb volt. Oroszországban négy játékosból estére mindenki hulla fáradt volt, de Ausztriában a csapat esténként együtt vacsorázott és jókat beszélgettek minden nap végén. Ezáltal Boróka nagyon élvezte az utazást, és egyedül csak azt sajnálta, hogy barátnője, Csíkos Lilla sérülés miatt nem tudott velük tartani.

Briglovics Borókának előreláthatólag ez volt az idei utolsó külföldi versenye, de nem csügged, hiszen itthon csak most fognak jönni a többnapos nagy bajnokságok. Addig még persze közbejön jó néhány edzés, illetve egy családi nyaralás is Olaszországban, aminek helyszíne természetesen nagy gonddal lett kiválasztva, ügyelve arra, hogy a szállástól 10 percre mindenképpen legyen minimum egy golfpálya.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés