Mentális átalakulás

Oscar Floren csütörtök délután bevallotta, hogy nem félt némi változtatást végrehajtani a játékában annak érdekében, hogy még eredményesebb legyen. Az ötlet bejött. Az első nap után vezeti az Irish Opent.

Oscar Floren csütörtök délután bevallotta, hogy nem félt némi változtatást végrehajtani a játékában annak érdekében, hogy még eredményesebb legyen. Az ötlet bejött. Az első nap után vezeti az Irish Opent.


A tűző napfény ugyan nem vakította el a játékosokat tegnap, ám az Irish Open első napján azért annyira rossz körülmények nem uralkodtak. (Nem úgy az idei US Openen.) A vezetést az az Oscar Floren szerezte meg, akinek ebben a szezonban a 25. helynél jobb eredménye még nincsen, ám sokszor tudott konzisztens, jó játékot mutatni sorozatban néhány napig. A csütörtöki is a jobbak közé tartozott, hiszen a svéd nem ütött bogey-t, és még egy eagle-t is talált a pályán.


„Nagyon jól játszottam ma.” – mondta tegnap a 29 éves játékos, akinek télen részt kellett vennie a Qualifying School megmérettetésein, hogy visszaszerezze az indulás jogát az európai színtéren. „Kifejezetten remekül kezdtem a tornát. Nagyon sok fairway-t ütöttem, nagyon sokszor eltaláltam a greent, és a puttokkal sem volt probléma. A mentális játékomban, illetve felkészültségemben változtattam néhány dolgon, amit aztán igyekeztem minél eredményesebben hasznosítani a pályán. Március-április után gondoltam úgy, hogy változtatni kéne, és nagyon úgy tűnik, hogy beérett a dolog. Az elmúlt néhány hétben kifejezetten jól ment a játék. Németországban is jól teljesítettem, és a St Omeren és Ausztriában is voltak jó megoldásaim.” – tette hozzá Floren.


A svéd egyébként csütörtökön egy bogey mentes 66-os kört teljesített, ami elég volt ahhoz, hogy a nap végén a tabella élén találja magát. A neve mellett -6 szerepel, ám ez nem sokat jelent, hiszen nagyon a verseny elején vagyunk még, a mezőny pedig rendkívül sűrű. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva például Michael Hoey, Joost Luiten, Peter Uihlein, Jean-Baptiste Gonnet, és a hazaiak egyik kedvence, Shane Lowry.


Lowry-nak egyébként nem kellett túl sokat utazni a pálya a helyszínére, hiszen a közelben van egy háza. A játékos azonban elmondta, hogy ilyenkor a család ki van tiltva egészen vasárnap délutánig. Ezen a héten tehát a családi fészek golfos bunkerként szolgál, és csakis a birdiek és a fairway-ek lehetnek a téma.


„Mindig Graeme Storm és Oliver Fisher társaságában vagyok, velük lógok rendszerint, és amikor kihirdették a versenyt, akkor mondtam nekik, hogy lakhatnak majd nálam. De, ezen kívül megpróbálom az életritmusomat ugyanúgy folytatni, mint a torna előtt. Úgy tűnhet, hogy ezen a héten több nyomás van rajtam a torna helyszíne miatt, de én inkább előnyként tekintek erre a helyzetre. Úgy ismerem ezt a pályát, mint a tenyeremet.” – fogalmazott Lowry.


Kétütéses hátrányból, tehát -4-es eredményről vághat neki a pénteknek többek között José María Olazábal, Thomas Björn és Paul Casey is. Utóbbi 2009-ben még a világranglista 3. helyén szerepelt, ám azóta visszacsúszott a 169-re, amelynek fő oka az a sérülés volt, ami tavaly szedett össze snowboardozás közben, és amelynek következtében a kulcscsontja sérült. A britnek ebben az évben a legjobb eredménye egy 8. hely, amit a Volvo China Openen ért el, de ezen kívül elég halvány eredményeket produkált.


„Mindenképpen ezt akarom csinálni.” – közölte határozottan tegnap Casey. „Látom azt a kemény munkát, amit Justin (Rose) is belefektetett a játékába, és nagy léptekkel halad feljebb a világranglistán is. Tudom, hogy az elmúlt hónapokban extrém módon vetettem bele magam a munkába, és már kezdem érezni a helyes golfot. A US Openre való kvalifikáció döbbentett rá arra, hogy milyen értékesek a major tornák. Úgy érzem, hogy készen állok arra, hogy nyerjek egyet. Justint nézni fantasztikus élmény volt, és nagyon pozitív irányba motivált.” – tette hozzá a játékos.


Sokaknak tehát jól indult az idei Irish Open, ám vannak olyanok, akiknek azért mélyen a zsebükbe kell nyúlni a birdiekért, ha nem akarnak ma búcsúzni a versenytől. Ide tartozik például a világranglista másodikja, Rory McIlroy is, aki a tornát egy +2-es eredménnyel indította. Ez nagyon nem lesz jó irány. A fiatalnak mindenképpen javulnia kell, ha bent akar maradni a mezőnyben. Hasonló a helyzet Simon Dyson esetében is, aki csütörtökön +3-at játszott, de oda kell majd figyelnie Francesco Molinarinak, és Alvaro Quirosnak is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés