Mentális tanácsok III.

Egy profi golfozó a technikai oldal mellett nagy hangsúlyt fektet a mentális tréningre is. A kiélezett helyzetekben ugyanis, egy ponton túl a lendítések milyensége mellett az a döntő, ahogyan a játékos mentálisan hozzááll egy adott feladathoz.

Egy profi golfozó a technikai oldal mellett nagy hangsúlyt fektet a mentális tréningre is. A kiélezett helyzetekben ugyanis, egy ponton túl a lendítések milyensége mellett az a döntő, ahogyan a játékos mentálisan hozzááll egy adott feladathoz.

Egy nemrégiben végzett felmérés alapján összeállították a legjobb mentális játék szakértőinek a listáját. A lista összeállításában LPGA, PGA és Champions Tour játékosokat kérdeztek meg, akik szívesen fedték fel segítőjük személyazonosságát.


Deborah Graham


Tanítványai: Yani Tseng, Gary Christian


Filozófiája: „Képessé kell tenni az embereket arra, hogy merjenek nagymértékű változásokat végrehajtani nem csak a golfban, hanem a való életben is. Én megpróbálom a tanítványaimnál elérni az öntudat kiteljesedését, valamint az egyensúlyt.”


Tanács: „Nézd meg, mennyi ütést tudsz megvalósítani egy bizonyos cél felé, bízva az első megérzésedben, és légy nagyon elszánt. Tegyél egy pontot a kártyádra minden alkalommal, amikor sikerrel jársz.”

Fran Pirozzolo


Tanítványai: Hunter Mahan, Jason Dufner, Billy Horschel, Cristie Kerr


Filozófiája: „A becsületesség és az egyéni értékek mentén tudok csak dolgozni a tanítványaimmal. Ezeket megkövetelem tőlük, mindig.”


Tanács: „A tartós golfos képességek megtartása érdekében, ahelyett, hogy ezernyi labdát ütnénk egymás után ugyanazzal az ütővel egy meghatározott cél felé, váltsunk sűrűn ütőt a range-en.”

David Cook


Tanítványai: Joe Ogilvie, Steve Lowery


Filozófiája: „Mindent a mentális állóképességre lehet visszavezetni. A nagyobb tét több figyelemelvonó tényezővel is jár. Mindenképpen meg kell emelni a magabiztosság és fókusz szintjét.”


Tanács: „Legyen egy szimpla rutinod. Minden ütés előtt, győződj meg arról, hogy látod, érzed a célt, és eléggé bízol magadban. Ha kell, írd le ezeket egy papírra.”

Joseph Parent


Tanítványai: Luke List, Tim Petrovic


Filozófiája: „Ha a tested képes elérni azt, amit akarsz, az az elméd megfelelő edzési szintjének a kivetülése a gyakorlatban.”


Tanács: „Fontos, hogy legyen egy ütés utáni rutinod. Miután ütöttél egy neked nem tetsző ütést, alakítsd úgy a swingedet, amíg nem érzed, hogy a helyes mozdulatsort viszed véghez. A rossz ütések számának leredukálása visszaveti a negatív swing gondolatokat.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés