A golffelelős ötletei

  Szezon eleji hír volt, hogy Zircen, az addigi pro oktatót, Gavin Irwin-t kinevezték „golffelelősnek”, aki ezentúl versenyszervezéssel is foglalkozik. A hír nem volt valami felkapott a magyar golftársadalomban, de maga Gavin sem akart erről sokat beszélni, hiszen a kinevezés friss volt és még csak akkor látott neki terveinek megvalósítására.

 Szezon eleji hír volt, hogy Zircen, az addigi pro oktatót, Gavin Irwin-t kinevezték „golffelelősnek”, aki ezentúl versenyszervezéssel is foglalkozik. A hír nem volt valami felkapott a magyar golftársadalomban, de maga Gavin sem akart erről sokat beszélni, hiszen a kinevezés friss volt és még csak akkor látott neki terveinek megvalósítására.

A télre egyébként hazautazott volna Írországban, mert az indoor edzések teljesen hidegen hagyják, de a Forest Hills kérésére itthon maradt és elvállalta a felelős pozíciót.

Eddig Zirc nem igazán találta meg a helyét a magyar golf színterén. Ranglista versenyt nem tudnak szervezni, mert hivatalosan 9 lyukas pályának számítanak, míg idei versenyeiket eddig lefújták az időjárás, vagy más pályán zajló nagy viadalok miatt. Emellett a tavalyi próbálkozások sem jöttek be annyira, mint szerették volna. A tavaly kitalált Bakony Tour-t idén például már nem rendezik meg, hiszen tavaly is alig jöttek el rá az emberek.

Ennyi idő alatt azonban kialakult egy kisebb, főleg külföldiekből álló mag, akik a közeli Pápáról és a NATO bázisról szombat, vasárnap lejárnak Zircre játszani. Gavin elmondta, hétvégére így nem akarnak versenyeket rendezni, hiszen a már odaszokott játékosokat nem akarják elveszíteni, míg más pályákról nem vonzana annyi golfozót, hogy megérje.

Gavin emiatt találta ki a pénteki Nine and Dine versenysorozatot.

Zirc ezzel visszavonul a nagy hétvégi versenyek rendezéséről, hozzátéve, hogy azért elvétve lesznek ilyenek is (Balaton Tour állomás, Ügyvéd Kupa), de most inkább az új sorozattól várják a sikert. A játék minden pénteken délután kezdődne, mert aznap az emberek hamarabb hazaindulnak az irodából, így akár még munkából is oda lehet érni. A verseny utánra barbecue-esteket is terveznek és a vendég akár maradhatnak másnapra is játszani. Gavin elmondta, a versenyen a jó hangulat fog számítani. A lényeg az, hogy az egész heti munka után az emberek már péntek délután kikapcsolódhassanak.

Ami a versenyt illeti, Gavin minden hagyományos versenyformát elvetett és helyettük külföldről származó újításokat hoz be, amiknek többségét itthon még egyáltalán nem láthattuk.

Jelenleg hét Nine and Dine péntek van betervezve a versenynaptárba és ebből kettő (köztük a legelső) biztosan a Tee It Forward nevű elképzelés mentén fog megvalósulni. Ennek lényege, hogy szakaszonként 2-3 plusz elütőt alakítanak ki, amivel a kezdő golfozók kedvét keresik. Az új elütők eredménye, hogy aki éppen csak 150 méteres drive-okat üt, annak is legyen esélye par-t, vagy akár birdie-t ütni, ami egyértelműen sikerélmény és fokozza a játékkedvet. Maga a pontszámítás valószínűleg stableford lesz, de mindenképpen lesznek stroke play játéknapok is, hogy a kezdők azzal is ismerkedjenek.

Be volt még tervezve két Power Play játéknap is, aminek lényege az, hogy egy green-re két zászlót tesznek, egyet nehezebb pozícióba, másikat könnyebb helyre. Ezáltal gyorsabban halad a játék, hiszen a játékosok a könnyebb zászlót célozva hamarabb végeznek egy szakasszal. Ez a játéktípus azonban egyelőre várat magára, de Gavin mindenképpen szeretné, hogy még az idén ezt is ki lehessen próbálni Zircen.

Összességében a 9 szakaszos játék, a Tee It Forward és a Power Play is lerövidíti a golfjáték idejét. Gavin szerint probléma, ha az emberek egy időigényes játékként gondolnak a golfra. „A legtöbb társasági esemény, elmenni moziba, megnézni egy futballmeccset, tart körülbelül két óráig. A Nine and Dine eseményen a golfot is le lehet rövidíteni ennyire, ami talán vonzóbb lehet a kezdőjátékosoknak. Emellett persze, aki akar játszhat 18 szakaszt is” – mondta Gavin.

Az új versenysorozat állomásai, mint már említettük, péntekenként lesznek esedékesek. Íme a dátumok és az előre betervezett versenyformák:

Június 28. – „Tee it Forward” egyéni Stableford

Július 12. – egyéni Stableford

Július 26. – „Power Play Golf”

Augusztus 9. – 2 fős csapatokban Texas Stroke-play

Augusztus 23. – Power Play Golf

Szeptember 6. – „Tee It Forward” egyéni Stableford

Szeptember 20. – egyéni Stableford

A verseny szponzoraként a Liquid Gold Kft-t sikerült megnyerniük, amely minden versenyre a három legnépszerűbb Magyarországon is forgalmazott italmárkájával fog kivonulni. Ezek a Guinness, a Kilkenny és a DAB.

Árak:

Nem Forest Hills tagoknak - 8,990ft/forduló

Forest Hills tagoknak - 5,990ft/forduló

Junioroknak - 2,990ft/forduló

„Hozz magaddal egy junior-t” kezdeményezés

Nem Forest Hills tagoknak - 7,500ft/forduló

Forest Hills tagoknak - 4,500ft/forduló

Junioroknak egy felnőtt játékossal - 2,500ft/forduló

7 forduló egyben fizetve:

Nem Forest Hills tagoknak – 47,500ft (25% megtakarítás)

Forest Hills tagoknak – 31,500ft (25% megtakarítás)

Junioroknak – 15,500ft (25% megtakarítás)

Gavin szerint Zric fő problémája, hogy az emberek nem ismerik még a pályát és félnek a formabontó „egy green-hez két elütő” stílusú kialakítástól. Reméli azonban, hogy a máshol még nem látott versenyformák, a neves szponzor és a jó árak odavonzzák majd az embereket. Márpedig ha valaki egyszer játszott Zircen, az bele fog szeretni a pályába és a hangulatba.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés