Tiger mentálisan nincs a helyén

Tiger Woods azért még őrzi az első helyét a világranglistán, ám az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményét azért érte kritika bőven. Nick Faldo nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a golfozó mentálisan nincs a helyén.

Tiger Woods azért még őrzi az első helyét a világranglistán, ám az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményét azért érte kritika bőven. Nick Faldo nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a golfozó mentálisan nincs a helyén.


Tiger Woods már a tavalyi szezonban megmutatta, hogy visszatért. Persze, akkor még sokan nem vették komolyan a golf egyik legismertebb arcának a feltámadását, ám az idei szezonban hamar tett róla, hogy mindenki idejében komolyan vegye és számoljon vele. Az amerikai játékos egyébként azon túl, hogy megszerezte a világelső pozíciót, magabiztosan vezeti a FedExCup ranglistát is, és nem mellesleg 2013-ban már 4 alkalommal tudott nyerni a PGA Touron.


Az már más kérdés, hogy a nagyobb versenyeken – értsd major tornák – milyen eredménnyel muzsikál a sportoló. Többen kritizálták már amiatt, hogy a nívósabb versenyeken nem tud extrát hozni a játékos, ezért sem állíthatjuk, hogy a Tigris visszatért. Az idei évben elért 4 győzelem azért mégsem arról árulkodik, hogy lazsálással tölti a mindennapjait a híresség. Az viszont tény, hogy az idei US Openen jócskán rontott az átlagán.


Nem volt ezzel egyedül, hiszen Rory McIlroy-nak sem ment a játék, de miért is kéne mással foglalkozni, hogy ha egyszer Tigerről van szó? Csakis saját magunkhoz mérten tudunk elvárásokat és támpontokat felállítani. A másokhoz való méregetés sehova sem vezet. Szóval, az amerikai a Mastersen ugyan a 4. helyet tudta elcsípni, ám a Memorialon csak a 65. lett. Külön furcsaság, hogy a két torna közti megmérettetést – Players Championship – viszont megnyerte. Ki érti ezt? Most meg itt volt nekünk a US Open, ahol küszködött az időjárással, saját magával, meg mindennel. Az amerikai végül a 32. helyet szerezte meg.


Ezen a héten ráadásul címvédőként érkezik majd az AT&T National elnevezésű tornára, és sokan kíváncsian lesznek, hogy Tiger melyik formáját kapja majd elő a bagjéből. Már nem kell sokat várnunk, és kiderül, hogyan tudott felépülni az Openen nyújtott teljesítményének fiaskójából. Addig pedig itt van nekünk Nick Faldo, aki nemrégiben Tigerrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a világelső mentálisan egyáltalán nincsen a helyén, ha major versenyekről van szó. Véleménye szerint Tiger ismét ráeszmélt, hogy a golf egy nehéz falat.


„Azt hiszem Tiger felébredt, és rájött, hogy a golf egy kifejezetten nehéz sport, és ő ráadásul jelenleg még inkább halandó a pályán, mint korábban. Évekig nagyon jól teljesített, és egy nagyszerű sportolót ismerhettünk meg benne. Amikor profi lett, kilőtt, akár egy rakéta. De, ezzel együtt azt kell mondjam, hogy mentálisan nincs minden a helyén nála. Korábban nagyon könnyű dolga volt, és könnyebben is ment neki a játék. Ráadásul, ő maga tette könnyebbé ezt az amúgy is rendkívül nehéz sportot. A magánéleti problémái, a sérülései azonban nyomot hagytak benne, főleg a mentális részeket tekintve. Elérte a gödör alját. Azt viszont tudom, hogy minden erejével azon lesz, hogy visszatérjen és megcsinálja, amit eltervezett.” – fogalmazott Faldo.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés