Love game

Matteo Manasserót egyszerűen nem lehet leállítani. Minden idők legfiatalabb BMW PGA Championship bajnoka a második napot is behúzta a svédországi tornán, így a hétvégét is ő kezdheti majd meg az élről. Hol van a vége?

Matteo Manasserót egyszerűen nem lehet leállítani. Minden idők legfiatalabb BMW PGA Championship bajnoka a második napot is behúzta a svédországi tornán, így a hétvégét is ő kezdheti majd meg az élről. Hol van a vége?


Sok golfozóból tud kivenni rengeteget egy-egy torna, főleg akkor, ha győztesen távozik a verseny helyszínéről. Mind fizikálisan, mind pedig mentálisan megerőltető egy-egy megmérettetés, ezért nem is szoktunk csodálkozni azon, ha egy játékos egy győzelem után hazamegy, hátradől a foteljében, elővesz egy hideg sört, és csak relaxál. Ez így teljesen a helyén van. Ha meg ráadásul egy olyan golfozóról van szó, aki már az idősebb korosztályt erősíti, akkor meg végképp rendben van ez a feltöltődési forma.


Minden idők legfiatalabb BMW PGA Championship bajnoka azonban se nem „túlkoros”, se nem ama relaxálós típus. Tény, hogy Matteo Manassero még csak 20 éves, de a golfban a pihenés egyáltalán nem a kor függvénye. A szervezetnek időnként regenerálódnia kell, az izmoknak lazításra van szükségük, és a fejekben is rendet kell rakni időnként. Az ifjú olasz azonban nem akart beiktatni egy üdítő szünetet, hanem úgy döntött, hogy ezen a héten is ütőt ragad majd a Nordea Mastersen. Ha sokak szerint nem is volt túl jó ötlet ez az erőltetett menet, nos, azok most biztosan kicsit alakítanak az előzetes véleményükön.


Matteo ugyanis ellenállhatatlan az északi városban megrendezett tornán. A fiatal csütörtökön 66-ot játszott, tökéletes körülmények között, így a pénteket az élről kezdhette meg. Az olasz a második játéknapon sem tétlenkedett, sőt! Egyetlen ütéssel még jobban teljesített, tehát egy 65-ös score kártyát adhatott le a nap végén. A neve mellett két nap után -13-at láthatunk, amely összességében kétütéses előnyt jelent számára. A tehetség vezeti a tabellát, és ha így folytatja, akkor még az is előfordulhat, hogy két hét alatt két győzelmet szerez. De, tegyük is félre a kristálygömböt.


Az ifjú olasz mellett egyébként csütörtökön Pablo Larrazábal nyújtott még kiemelkedő teljesítményt, hiszen ő is 66-ot játszott az első napon. A spanyolok kiválósága azonban pénteken kicsit küszködött a pályán, és bár termelt 6 birdiet, becsúszott egy bogey és egy tripla bogey is a 11-es szakaszon. Larrazábal kicsit visszaesett a tabellán, mivel a neve mellett a második játéknap után -8 szerepel, akárcsak mondjuk a hazaiak két kedvencének, Alexander Norennek és Jonas Blixtnek az esetében. Svéd játékos tehát még versenyben van, bár hátrányuk, akárhogyan is nézzük, mégiscsak 5 ütés, ami azért nem kevés.


A pénteki játéknap egyik legjobb teljesítményét Peter Whiteford produkálta, aki az első napi 71-es köre után, a második napon már 63-at játszott. A skót játékos beütött 8 birdiet, egy bogey-t és egy eagle-t is a 15-ös szakaszon. Ő tehát -10-es eredménynél tart, vagyis a 3. helyről kezdheti majd meg a szombatot. A második helyről a finn Mikko Ilonen kezdhet majd, aki pénteken ugyancsak felszálló ágban volt. A golfozó ráadásul egy bogey mentes, 63-as kört produkált a második napon, amivel hozzásegített magát egy kiváló pozícióhoz a hétvégi megmérettetéseket illetően. Ilonen egyébként már rendelkezik két második helyezéssel ebben a szezonból, amelyeket a kínai és a marokkói tornák során szedett össze. Legutóbbi versenyén, a BMW PGA Championshipen pedig végül a 12. helyet tudta elcsípni.


Az élmezőnyhöz kell még sorolnunk egyébként Francesco Molinarit, Thomas Björnt és Jamie Donaldsont is, akik -7-es eredményről vághatnak majd neki a szombatnak. Peter Hanson mindkét napon 69-es ütésszámot ért el, így ő -6-os eredménynél tart, akárcsak Felipe Aguilar. Alvaro Quiros és Fredrik Andersson Hed -5-nél tart, Joel Sjöholm pedig jócskán visszaesett, miután pénteken 73-at játszott. A svéd golfozó -2-es eredményről vághat neki a szombatnak, akárcsak Paul Casey, vagy az az Andrew Dodt, akinek a European Tour történetében először sikerült egy körön belül két ászt is beütnie.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés