Erre nincs magyarázat

Tegnap elstartolt az idei Memorial Tournament, amelynek nyitónapján jó pár nagy név borzasztóan játszott. Köztük van Rory McIlroy is, akinek jelen állás szerint, ismét egy rövidített verzióban kell majd helyt állnia.

Tegnap elstartolt az idei Memorial Tournament, amelynek nyitónapján jó pár nagy név borzasztóan játszott. Köztük van Rory McIlroy is, akinek jelen állás szerint, ismét egy rövidített verzióban kell majd helyt állnia.


Bizony, nagyon úgy fest, hogy Rory McIlroy ezen a héten sem maradhat a hétvégére. A fiatal északír ebben a szezonban amúgy sem tündököl, és nagyon úgy tűnik, hogy ez a rossz sorozat ezen a héten is folytatódik. A korábbi világelső csütörtökön 78-at játszott a Muirfield pályáján, így nagy valószínűséggel búcsúznia kell majd a Memorial Tournamenttől. Nem rosszmájúságból, de ha a tabellára pillantunk, akkor nem sok jót olvashatunk ki a fiatal eredményét nézve.


Rory tegnap az első 9-en a 2-es és a 3-as par4-es szakaszokon is bogey-t ütött, amit egy picit enyhíteni tudott az 5-ösön elért birdievel, ám a 7-esen ismét érkezett bogey. Ezzel az eredménnyel fordult, és bízott benne, hogy majd a hátsó szakaszokon megváltozik a játék képe. Nos, nem így történt. A golfozó ezt követően sem tudott felfejlődni, hiába ütött be először a 10-esen még egy birdiet. Rory a par3-as 12-es szakaszon dupla bogey-t ért el, amit még további 3 bogey követett. Sokan ámultak, hogy mi lehet ezzel a sráccal? Rory sem tudott mit mondani az újságíróknak. Annyit mondott csupán, hogy a tegnapi teljesítményére egyszerűen nem tud magyarázatot adni. És ennyi. Nincs magyarázat.


Valljuk be, vannak ilyen napok. Vannak olyan napok, amikor nem jön össze semmi sem. A gond csak az, hogy a fiatal északír esetében ez már nem az első eset ebben a szezonban. Emlékezhetünk, hogy a golfozó idő előtt, direkt szándékból sétált le a pályáról az idei Honda Classicon, és annak ellenére, hogy a Valero Texas Openen a 2. helyet tudta elcsípni, a Mastersen csak a 25. lett, a múlt heti BMW PGA Championshipen pedig a 96. Picit javít az összképen, hogy a Players Championshipen végül a 8. helyet érte el, de összességében nem sok pozitívumot tudunk elmondani a játékos idei teljesítményéről. Bízzunk benne, hogy hamarosan fordul majd a kocka.


Rory neve mellett +6-ot láthattunk az első nap után, de ezt az eredményt produkálta Branden Grace, Shane Lowry és Lucas Glover is. Egyetlen ütéssel teljesített csak jobban az északírnél Geoff Ogilvy és Sang-Moon Bae, míg Lee Westwood a torna nyitónapján +4-es eredményt ért el. A britnél is becsúszott egy dupla bogey, mégpedig a par5-ös 11-es szakasznál. A par-nál rosszabb ütésszámmal kezdett a versenyen Jim Furyk (+3), Vijay Singh (+2), Ryo Ishikawa (+2), Dustin Johnson (+1), Ernie Els (+1) és az idei Masters bajnok, Adam Scott (+1) is.


A verseny nyitónapján végül par eredményt ért el a kínai tehetség, Guan Tianlang, aki nagyon szépen menetelt a Jack Nicklaus által tervezett pályán, és ha az utolsó 3 szakaszon nem csúszott volna be az a 2 bogey, akkor még eredményesebb kört futott volna. De, mivel a sportban nincsen ha, ezért ilyen feltételezésekkel nem is érdemes komolyabban foglalkozni. A kínaihoz hasonlóan, 72-es score kártyát adhatott le csütörtökön Camilo Villegas, Rickie Fowler, Brandt Snedeker és Jason Day is. A torna címvédőjének sem ment nagyon a játék tegnap. Tiger Woods jó néhány birdie lehetőséget elszalasztott a pályán, így a nap végén a neve mellett -1 szerepelt, akárcsak Keegan Bradley vagy Bubba Watson esetében. Utóbbiak egyébként hatütéses hátrányban vannak a tabella élén állótól, aki ezúttal Charl Schwartzel.


A dél-afrikai játékos a hátsó szakaszokon kezdett tegnap, ahol a 11-esen beütött egy birdiet, a 13-ason egy bogey-t, majd sorozatban 4 birdie következett. A fordulót követően is érkezett sorozatban 4 birdie, majd egy kisebb kisiklás egy dupla bogey formájában. Viszont, hogy szépen záruljon a nap, a 9-esen azért még beütött egy birdiet, csak hogy a vezetést nyugodtan magánál tartsa. Egyetlen ütéssel van ugyanis lemaradva Scott Piercy, aki szintén szép számmal szállította a birdieket a Muirfield pályáján, és csak 2 bogey csúszott be. Schwartzel tehát -7-nél tart, az amerikai Piercy -6-nál, Josh Teater, Russell Henley, Kyle Stanley és Charlie Wi pedig -6-nál.


Bill Haas és Matt Kuchar is egyaránt egy szolid kört futott tegnap. Mindketten egy-egy 68-as score kártyát adhattak le csütörtökön, és sikerült az élmezőnyhöz tapadniuk, hiszen hátrányuk csak 3 ütés. A svéd Robert Karlsson és az ausztrál Matt Jones 69-es ütésszámot értek el, míg Justin Rose, Scott Stallings és Fred Couples 70-el nyitott a tornán. Utóbbiak neve mellett tehát -2 szerepel. Kíváncsian várjuk, hogy Tiger tud-e majd javítani a pénteki játéknapon, és lesz-e esetleg valaki az élmezőnyből, aki markánsabban fogja megragadni a vezetést.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés