Határ a CSILLAgos ég

  Az MGSZ tájékoztatása szerint Rózsa Csilla is tagja lesz annak az európai kontinens válogatottnak, amely június 28. és 29. között a Junior Vagliano Trophy keretén belül a közös brit-ír csapat ellen fog megmérkőzni Franciaországban.

 Az MGSZ tájékoztatása szerint Rózsa Csilla is tagja lesz annak az európai kontinens válogatottnak, amely június 28. és 29. között a Junior Vagliano Trophy keretén belül a közös brit-ír csapat ellen fog megmérkőzni Franciaországban.

Telik már a dosszié, amiben Csicsi a magyar golf belső körén is túlmutató eredményeinek híreit gyűjthetjük. Nem elég, hogy sorra járja a nemzetközi versenyeket és tavaly a WJGS világranglistájának élén végzett, egyre több hazai médium is foglalkozni kezdett szárnyaló karrierjével.

Nagyon örülünk Csilla sikereinek és jó látni, hogy ha valami, az ő játékáért való rajongás összeköti a magyar golfozókat.

A Junior Vagliano Trophy versenysorozat fennállása óta – ahogy Pierre Bechmann, a St. Andrews kapitánya is fogalmazott – ez egy történelmi pillanat számunkra. Az idei évben ugyanis az európai kontinens junior képviselői között találhatunk egy magyar nevet is.

Rózsa Csilla, aki az Év Junior Golfozója 2012 győztese volt Magyarországon, valamint a World Junior Golf Ranking, azaz a junior golf világranglista vezetője nemcsak elsőként képviselheti Magyarországot, de ő az első játékos, akit kiválasztottak a Közép- és Kelet-Európai régióból.

Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke a következőket mondta Csicsi sikereivel kapcsolatban: „Csilla csodálatos eredménye is azt mutatja, hogy van esély arra, hogy Magyarország is képviselje a golfot a riói olimpián, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy a legkiválóbb golfozóinknak a Magyar Olimpiai Bizottság kiemelt támogatást adjon.”

A kontinens válogatott norvég kapitányának, Kristin Gunhildrud-nek a csapata 6 főből fog állni. Eddig két francia és két spanyol játékostársa van Csicsinek, az utolsó csapattag pedig a június 11. és 15. között tartandó Ladies British Open Amateur Championship-en született eredmények alapján lesz kiválasztva.

Biztosak vagyunk abban, hogy Csilla mindent meg fog tenni azért, hogy a lehető legsikeresebben szerepeljen ezen a neves eseményen és méltó módon képviselje az európai kontinenst, de főleg Magyarországot.

Csilla jelenlegi csapattársai a válogatottban:

Mathilda Cappeliez (Franciaország)

Eva Gilly (Franciaország)

Alejandra Pasarin (Spanyolország)

Covadonga Sanjuan (Spanyolország)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés