A svédek készen állnak

A svéd játékosok, ha csavarra nem is, de győzelemre biztosan kaphatóak lesznek ezen a héten. A European Tour golfozói ezen a héten ugyanis északra utaznak majd, hogy a Nordea Mastersen vegyenek részt.

A svéd játékosok, ha csavarra nem is, de győzelemre biztosan kaphatóak lesznek ezen a héten. A European Tour golfozói ezen a héten ugyanis északra utaznak majd, hogy a Nordea Mastersen vegyenek részt.


A tavalyi Nordea Masters mezőnye sem volt rosszabb az ideinél, és ami a hazai szurkolók számára az egyik legfontosabb, hogy a rendező ország szülöttjei ebben az esztendőben is szép számmal képviseltetik majd magukat a tornán. 2012-ben ráadásul sokáig meg volt az esélye több hazai játékosnak is, hogy megkaparintsa a győzelmet. A verseny egyértelműen azonban Lee Westwood játszóterévé vált, hiszen a brit rendkívül magabiztosan menetelt a Bro Hof Slott pályáján. A későbbi győztes neve mellett -19 szerepelt a zárónap végén, míg az őt követő Ross Fisher -14-re hozta fel magát. A nagyarányú győzelem egyébként Westwood egyetlen elsősége volt tavaly, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy azért volt ott egy Ryder Cup győzelem is, amely talán többet ér egy „sima” tornagyőzelemnél.


A 2012-es idényben Alexander Norennek is minden esélye megvolt arra, hogy sajátjai előtt ünnepelhessen a zárónapon. A játékos ugyan kifejezetten rosszul kezdte a megmérettetéseket, hiszen 74-et játszott, ám pénteken és szombaton már 66-os score kártyákat adhatott le. Az élmezőnyből vághatott neki a finálénak, ám az utolsó napon 72-t játszott, így a címvédés elmaradt. A golfozó ugyanis 2011-ben megnyerte a tornát, mégpedig nem is akárhogyan. A most 30 éves játékos két évvel ezelőtt hétütéses különbséggel nyert, és ha nem is ilyen arányú győzelem az elsődleges cél, az elsőség megszerzése mindenképpen jól jönne a játékosnak.


„Már rengetegszer játszottam a Bro Hoff pályáján. Mielőtt Monacóba költöztem volna, nyaranta szinte mindennap játszottam ezen a pályán. A greenek kicsit olyanok, mint a Wentworth pályáján, ahol a múlt héten ragadtunk ütőt. Ha az ember pontosan tudja, hova akarja helyezni a labdát, akkor sokkal könnyebb dolga van. Mindenképpen segítséget jelent számomra, hogy korábban ilyen sokszor játszottam már ezen a pályán. Mivel stockholmi vagyok, természetesen ez a verseny különleges számomra. A családom mellett számos barátom is jelen lesz majd, amely ugyancsak extra motivációt jelent nekem. Úgy érzem egyébként, hogy a játékom nagyon jó formában van. A múlt heti teljesítményemre sem panaszkodhatok, és bízom benne, hogy most is menni fog majd a játék a tee-től a greenig.” – mondta Noren, aki a múlt heti BMW PGA Championshipen végül a 32. helyet szerezte meg.


A svédek kiválóságának idei legjobb eredménye egyébként egy 4. hely, amit még a Qatar Mastersen ért el. Ezen kívül még két top10-es helyezést gyűjtött be ebben az évben: 6. lett Malajziában, és ugyancsak a 6. pozíciót szerezte meg a Ballentine’s Championshipen. Noren partnerei csütörtökön Francesco Molinari és Thomas Björn lesznek. A tavalyi Ryder Cup csapat svéd tagja, nevezetesen Peter Hanson ezen a héten tér majd vissza a pályára, és bízik benne, hogy ezúttal semmi sem fogja gátolni abban, hogy végigjátssza majd a szakaszokat. A játékosnak ugyanis ki kellett hagynia a múlt heti angliai utat, mégpedig hátfájdalmai miatt. Hanson, aki tavaly novemberben nyerte meg karrierje 6. European Tour címét, a tavalyi évben a 3. helyen végzett a Nordea Mastersen, 2008-ban azonban senki sem állhatott az útjába, és végül ő állhatott a dobogó legtetejére. A golfozónak ebben a szezonban 3 top10-es helyezése van. A 9. lett Abu Dhabiban még az év elején, a Cadillac Championshipen a 8. lett, az áprilisi Volvo World Match Play Championshipen pedig ugyancsak a 9. pozíciót kaparintotta meg. A játékos az első napon Miguel Angel Jiménez és Matteo Manassero mellett fog játszani.


Niclas Fasth szintén a svéd golfozók körét erősíti, és természetesen ő sem hagyhatja ki az e heti megmérettetést. A 6-szoros European Tour bajnok ebben az esztendőben nem villog különösebben, de ez persze nem jelent semmit. Az viszont árulkodó adat, hogy a játékos nem tudott még a legjobb 10-ben végezni az idei szezonban. Fasth legjobb eredménye egy 12. hely, amit a múlt heti tornán ért el. A hazai közönség azonban rengeteget tud dobni egy sportoló önbizalmán, erre a faktorra tehát építhet a golfozó, persze, ez azért nem minden. Nem lehet panaszunk a mezőnyre, hiszen az említett játékosok mellett ütőt ragad majd a messzi északon Jamie Donaldson, Rafael Cabrera-Bello, Richie Ramsay, Anders Hansen, Simon Khan, Peter Uihlein, Alvaro Quiros, Ross Fisher és Mikko Ilonen is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés