A legboldogabb ember

Matteo Manassero győzelme rengeteg pozitív üzenetet hordoz magában. A fiatal olasz ráadásul nem sima játszmában, hanem rájátszásban tudta megkaparintani az első helyet, amivel minden idők legifjabb BMW PGA Championship bajnoka lett.

Matteo Manassero győzelme rengeteg pozitív üzenetet hordoz magában. A fiatal olasz ráadásul nem sima játszmában, hanem rájátszásban tudta megkaparintani az első helyet, amivel minden idők legifjabb BMW PGA Championship bajnoka lett.


„Ez egyszerűen hihetetlen érzés. Tényleg nagyon elérzékenyültem.” – kezdte tegnap személyes beszámolóját Matteo Manassero, aki 20 évesen és 37 naposan döntötte meg Bernard Gallacher rekordját. Immáron az olasz minden idők legfiatalabb golfozója, aki nyerni tudott a BMW PGA Championship elnevezésű tornán. „Egy elképesztő hét van mögöttem. Mindig is volt egy különleges érzésem ezzel a hellyel kapcsolatban, és ez a torna mindig is speciális helyet foglalt el nálam. Ezen a héten egyszerűen minden összejött. Sikerült végig jól teljesítenem, és egy kemény pénteki játéknap után is versenyben tudtam maradni, és végül a playoffot is ki tudtam harcolni. Nem vitás, jelenleg én vagyok a világ legboldogabb embere.” – folytatta az olasz.


Kétség sem férhet ahhoz, hogy Matteo megjelenése a profi golfban üdítő színfoltot jelentett, és jelent most is. Persze, akkora színkavalkádot nem, mint amit mondjuk Rickie Fowler képvisel a PGA Touron, de azért az olasz játéka is hordoz magában némi bohémságot. Az olasz vasárnapi győzelme pedig azért is lehet még édesebb, mivel egy rendkívül kiélezett playoffban szerezte meg azt. Legutóbbi tornagyőzelmét is rájátszásban volt kénytelen kivívni, de azért azt nem állítjuk, hogy specialistája lenne ennek a műfajnak, bár ki tudja? A lényeg, hogy a 20 éves golfozó ismét állta a sarat, akárcsak tavaly Szingapúrban. Akkor Louis Oosthuizen volt az ellenfele a pályán, most pedig Simon Khan volt az a kolléga, akivel farkasszemet kellett néznie, miután Marc Warren azonnal az első extra szakasznál kihullott a versenyből.


„A playoff során egyébként kevésbé voltam feltüzelve, mint akkor, amikor már csak pár szakasz volt hátra a körömből. Ennek az az oka, hogy minden, amit 72 szakasz alatt elvégeztél a pályán, az számít igazán, a többi már csak arról szól, hogy normális ütéseket tudjál végrehajtani.” – tette hozzá az ifjú bajnok, aki az első tinédzser korú játékos volt, aki European Tour versenyt tudott nyerni, mégpedig tavaly. És mi volt a legfontosabb faktor a playoff során? „A playoffban 4 nagyon jó tee shotom volt, és a 18-as szakasznál ez a döntő momentum.” – fogalmazott a játékos. Való igaz, hogy minden a kezdőütésnél kezdődik, hiszen egy elrontott, elhibázott lendítés romba dönthet minden addig elért eredményt. Matteo azonban erősen koncentrált vasárnap, és nem engedte, hogy ezen elússzanak a győzelmi esélyei.


Nem menetelt egyébként rosszul a playoff másik részt vevője, Simon Khan sem, akinél nagyon kicsin múlt csak, hogy bezsebeljen egy újabb győzelmet. A játékos a torna után őszintén elmondta, hogy milyen érzések kavarognak benne. „Csalódott vagyok. Elképesztő módon meg akartam nyerni ezt a versenyt másodszor is a karrierem során. Kicsit azért szürreális élmény volt, hogy ismét meg volt az esélyem a győzelemre.” – mondta a játékos, aki március óta először ragadott ütőt, miután a felesége megbetegedett. „Bizonyítani akartam magamnak, és ez a mai napon sikerült is. Remekül játszottam a pályán. Egy ilyen hosszú kihagyás után visszajöttem, egy fantasztikus tornán a playoffig el tudtam jutni, szóval ez mindenképpen pozitívum számomra. Kicsit azért déja vu érzésem volt. Ugyanúgy éreztem magam, mint a bemelegítésnél a range-en. Nagyon jó érzésekkel vágtam bele a playoffba. Sajnos a második ütésem – a 4. extra szakasznál – nem ment néhány méterrel tovább, miközben készen álltam arra, hogy ismét ütőt ragadjak a 18-as tee-nél.” – tette hozzá a brit.


Matteo a nap végén adott interjújában kitért a közönség buzdításának szerepére is, amelyről azt mondta, hogy nagyon sokat segített neki. „Extrém boldognak érzem magam, mivel ez a torna mindig különleges volt számomra. Persze, a torna elején Lee – Westwood – kapta a legtöbb támogatást a közönségtől, de én sem panaszkodhattam. A hatalmas tömeg az egész hét folyamán velünk volt, ami hihetetlen. Azt hiszem, hogy számukra egy ajándék volt a hétvégi játék, főleg a pénteki zord körülmények után. Péntek délután kint voltam a pályán, és jó néhányan követtek akkor is. A kegyetlen időjárási körülmények ellenére rengetegen voltak kíváncsiak ránk, ezért szeretném őket kitüntetni a lojalitásuk okán.” – mondta Matteo. „Nagyon sokat segítettek a hétvégén, a playoffban pedig olyan sokan kiáltozták a nevemet, hogy el sem hittem. Tényleg nagyon jó érzés volt mindezt átélni.” – tette hozzá.


Az ifjú olasz játékos a győzelmének köszönhetően belépőt nyert az idei US Openre, amely csak hab a tortán. És bizony megértük azt a helyzetet is, amikor a 24 éves Rory McIlroy öregnek érzi magát. Az északír játékos a Twitteren gratulált kollégájának, és hozzátette, hogy most tényleg öregnek érzi magát Matteo mellett. Nagyon sokan gratuláltak egyébként az olasznak az interneten keresztül, ami tényleg egy rendkívül szép gesztus. A 21. században mondjuk semmiből nem áll, hogy bepötyögjek néhány kedves szót egy verseny győztesének címezve, de ne legyünk rosszindulatúak, és higgyük el, hogy ezek a köszöntések őszinték és nem csak a médiának szólnak.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés