Dobpergés

 A magyar golfozók a hétvégén már erről suttogtak a pályán két ütés közben. Széles Gábor nagyvállalkozó felépíti az évekkel ezelőtt már elkezdett golfpályát Zalacsányban.

A magyar golfozók a hétvégén már erről suttogtak a pályán két ütés közben. Széles Gábor nagyvállalkozó felépíti az évekkel ezelőtt már elkezdett golfpályát Zalacsányban.

Széles Gábor nemrég a Magyar Hírlapnak nyilatkozott bővebben terveiről. A nagyvállalkozó a közelmúltban megvásárolta a zalacsányi Platán Park Hotelt, az egykori Batthyány-kúriát és a Batthyány-kastélyt is. A két kastélyt az ötvenes években választották szét, Széles Gábor a világháború előtti állapotba szeretné visszaállítani az épületet.

Ami a magyar golftársadalom számára viszont érdekesebb lehet, hogy a vállalkozó folytatni akarja az ír befektetők által évekkel ezelőtt megkezdett majd a válság miatt félbehagyott 18 lyukas pálya építését.

„A területet, a félig kész pályát és annak terveit is megvásároltam, így nemsokára létrejön Közép-Európa legnagyobb golfkomplexuma Zalacsányban. Az írek 1998-ban százmillió eurós befektetési tervekkel kezdték meg a pálya tervezését. Ehhez a világ egyik legprofesszionálisabb golfpályatervezőjét, Robert Trent Jones Jr.-t kérték fel. Összehasonlításképp, ha a Hungaroringet nem az akkori legjobb tervezőcég tervezi meg, akkor Ecclestone úr talán még Magyarországra sem jött volna el, nemhogy elhozza a Forma–1-es autóversenyt. A golfban ugyanez a helyzet, a nagy sztárok nem mennek olyan pályákra játszani, amelyek nem felelnek meg az igényeiknek. A zalacsányi pályán a legnagyobb világversenyeket is meg lehet majd rendezni, és bízom abban, hogy a hazánkban működő világcégek reklám szempontjából is látnak majd fantáziát ezekben a versenyekben. Előnye a pályának az is, hogy míg a többi hazai pálya ötven-hatvan hektárnyi kiterjedésű, addig a zalacsányi százhatvan hektáron épül meg. Így minden nemzetközi követelménynek meg fogunk felelni. Nem véletlen, hogy annak idején, amikor megindult a zalacsányi komplexum építése, a CNN és a CBS is a helyszínről tudósított, mert ez olyan nagy eseménynek számított. Így most van rá esélyünk, hogy Magyarországról a Forma–1, a Parlament előtti tüntetések, Orbán Viktor brüsszeli küzdelme mellett a zalacsányi golfversenyek is bekerülhetnek majd a külföldi tudósítások közé” – nyilatkozta Széles a Magyar Hírlapnak.

A vállalkozó decemberben írta alá az írekkel a szerződést és már elkezdték felmérni a pálya állapotát. A tervek szerint nyárra már elkészülhet a driving range és három pályaszakasz is. Mind a 18 lyuk valószínűleg jövő nyárra készülhet el, míg nemzetközi versenyekre 2015 tavaszától lesz alkalmas a pálya.

Az interjú legérdekesebb része az volt, amikor a lap rákérdezett, mivel nyújt majd több szolgáltatást a zalacsányi pálya, mint a világ más golflétesítményei.

„A pálya területén fürdőkomplexum is épül, ilyen a világon sehol nem létezik. Három fürdőkultúrát egyesítünk, így a római Caracalla császár termáit, az arab világ elsősorban törökfürdőit és a skandináv, elsősorban a finn fürdőkultúrát. Remélem, mindezzel olyan vendégkört tudunk idecsábítani a világból, amely leggyakrabban a kaliforniai, andalú­ziai és indonéziai pályákon golfozik. Nagyon fontos, hogy Zalacsánytól mindössze nyolc kilométerre van az ismét működő sármelléki nemzetközi repülőtér, így a turisták, a játékosok utazása is biztosított. De közel van Hévíz és a kehidakustányi élményfürdő is, ezek a települések is az összefogásban, az együttműködésben érdekeltek” – jött a válasz Széles Gábortól.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

A teljes interjú Széles Gáborral elolvasható a Magyar Hírlap honlapján: http://www.magyarhirlap.hu/magyarorszag-legyen-a-hoforrasok-paradicsoma


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés