Nem hittem, hogy van esélyem

A hölgyek versenye is rendkívül izgalmasan alakult a hétvégén, amiről leginkább a világelső Inbee Park és a spanyol Carlota Ciganda gondoskodott. Utóbbinak minden esélye megvolt a győzelemre, de a végét nem bírta.

A hölgyek versenye is rendkívül izgalmasan alakult a hétvégén, amiről leginkább a világelső Inbee Park és a spanyol Carlota Ciganda gondoskodott. Utóbbinak minden esélye megvolt a győzelemre, de a végét nem bírta.


Inbee Park vasárnap elmondta, hogy egészen a 14-es szakaszig nem hitt abban, hogy van valami keresnivalója Texas államban. A világelső – akinek sikerült megőriznie ezt a címét vasárnap – hátrányból kezdhette meg a zárónapot, és ugyan nem játszott rosszul, jó néhány birdie ott maradt a pályán. A dél-koreai játékos azonnal egy birdievel indított a Las Colinas pályáján, amit még 3 követett. A harmadikra égetően szüksége volt a játékosnak, hiszen fő üldözője, Carlota Ciganda elképesztően kezdte a vasárnapot. Park a 18-ason végül birdiet ütött, amivel bebiztosította magának a győzelmet, bár, nem igazán rajta múlt a dolog. A játékosnak ebben a szezonban ez volt a harmadik.


Ciganda a tavalyi évben a Ladies European Tour játékosa volt, ám az év végén olyan címeket tudhatott magának, mint a legjobban kereső játékos, valamint a legjobb újonc. Ebben az esztendőben azonban már az LPGA Tour keretében ragadott ütőt, és egyáltalán nem vallott szégyent az erősebbnek tartott sorozatban. A spanyol hölgy ráadásul tegnap megszerezhette volna első címét Amerikában, ám a végjátékban nem bírták az idegei. A játékos a 2-es szakaszon beütött egy bogey-t, ám a következő 9 szakaszon 4 birdiet ütött be. A 14-esen azonban érkezett még egy bogey, majd a pechsorozat folytatódott. A 15-ös par4-es szakasznál a vizekkel övezett régióban nem sikerültek az ütések, amelynek egy csúnya dupla bogey lett a következménye. A 18-ason egy birdievel még szépíteni tudott a 22 éves játékos, ám egyetlen ütéssel alulmaradt végül.


Park így maradt a világelső, hiszen a neve mellett a nap végén -13-at láthattunk, míg Ciganda -12-es eredménnyel zárta a tornát. Kérdés, hogy mi lett volna, ha a spanyol csak par-ra hozza ama bizonyos 15-ös szakaszt? Akkor teljesen más lett volna a helyzet, és ezt Park is érezte. Ezért is gondolta a dél-koreai, hogy körének befejezése után neki kell majd nyújtania a kezét az ifjú győztes felé. (Bár Park is még csak 24 éves.) Az események azonban más fordulatot vettek, ám Ciganda mindenképpen üde színfoltja az LPGA Tournak, és még lesz is sokáig, hiszen nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ezen a kontinensen képzeli el a jövőjét.


A torna abból a szempontból is vízválasztó lett volna, ha a korábbi világelső Stacy Lewis az ötödik, vagy annál jobb eredményt tudott volna elérni. Ebben az esetben ugyanis visszaszerezte volna a világelsőséget, függetlenül attól, hogy Park hogyan végez majd. Az amerikai azonban hiába préselt ki magából egy szép 66-os eredményt tegnap, végül csak a 7. helyet tudta megszerezni Shanshan Feng, Karine Icher, és Na Yeon Choi társaságában. Így pedig, minden maradt a régiben. A legutóbbi torna győztese, Suzann Pettersen ugyancsak egy nagy hajrát vágott ki a North Texas Shootout elnevezésű torna utolsó napján, ám ez is kevés volt. Mindenesetre feljött a harmadik helyre, ami azért elismerésre méltó, már csak azért is, mivel a norvég játékos a többiekhez képest kicsit halványabban indított a tornán.


Ciganda egyébként azt mondta a torna után, hogy elégedett a héten nyújtott teljesítményével, és ugyan voltak hibák a hátsó szakaszokon, nagyon jól érezte magát a pályán és jó élményekkel tér majd haza. Park pedig így fogalmazott: "A zárónapra kétütéses hátránnyal érkeztem, és bevallom, nem igazán hittem a győzelmemben. Az első 9-en rengeteg birdie lehetőség maradt a pályán, és úgy tűnt, hogy semmi nem fog sikerülni, és egy kicsit frusztrált lettem. Másrészről pedig, Carlota remekül, szinte tökéletesen játszott. A 14-es szakaszig semmilyen hibát nem követett el, és összességében nagyon jól teljesített, néhány ütéstől eltekintve. Megpróbáltam nagyon türelmes lenni a pályán, amely végül kifizetődött.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés