Most jött el az időm

Billy Horschelnek tegnap két játékmegszakítást is kezelnie kellett, ráadásul a második pont az utolsó szakasz második ütésénél volt. Az amerikai azonban koncentrált, és birdie puttja végül begurult a lyukba.

Billy Horschelnek tegnap két játékmegszakítást is kezelnie kellett, ráadásul a második pont az utolsó szakasz második ütésénél volt. Az amerikai azonban koncentrált, és birdie puttja végül begurult a lyukba.


Ismét egy rendkívül izgalmas végjátéknak lehettünk tanúi a PGA Touron. Az idei Zurich Classic nem várt események sorát hozta magával a finisben, amelybe beletartozik egyébként a két megszakítás is, természetesen az időjárás miatt. A későbbi bajnok, Billy Horschel szempontjából a másodiknak volt nagyobb jelentősége, hiszen az a megszakítást éppen a mindent eldöntő 18-as szakaszon történt.


Az amerikai kétütéses hátrányból kezdhette meg a vasárnapot, mégpedig Lucas Glover mögött. Glover azonban tegnap elég halvány teljesítményt nyújtott. Érkezett egy bogey a 7-esen, majd 2 birdie a 10-esen és a 11-esen, és ennyi. A játékos neve mellé -15-öt véstek fel, ami nagyon kevés volt ahhoz, hogy végül érdemben beleszóljon a verseny alakulásába. Nem úgy Horschel, aki elképesztő formát mutatott tegnap a TPC Louisiana pályáján.


Míg Glover vasárnap 71-et játszott, addig Horschel elérte a klubrekordot, vagyis a 64-es ütésszámot. Egyáltalán nem mindegy, azonban, hogy a játékos miként érte el az eredményt, amely végeredményben karrierje első PGA Tour címét is jelentette egyben. Horschel a vasárnapot szolidan kezdte, egészen a 4-es szakaszig csak a par eredmények jöttek. Ezt követően azonban megváltozott a játék menete. A golfozó a következő 8 szakaszon 7 birdiet ütött be, amivel át is vette a vezetést.


Ekkor érkezett egyébként az első szünet az időjárás miatt. Horschel ezt követően a következő két szakaszt par-ra hozta, majd a nap egyetlen bogey ütése következett, amit aztán gyorsan egy birdie követett, hogy megfeledkezzünk a botlásról. A 17-esen ismét érkezett egy par, az utolsó szakaszon pedig mindenképpen birdiere volt szükség, mivel az őt üldöző kolléga, nevezetesen D. A. Points hibátlanul, és rendkívül motiváltan játszott vasárnap. Minden a 18-as szakaszon dőlt el.


Horschel az utolsó szakaszhoz kisebb gyomorgörccsel érkezett és tudta, hogy a soron következő ütéseken rengeteg minden fog múlni. Lendítette az ütőjét, és mivel egy par5-ös szakaszról volt szó, egyáltalán nem volt mindegy, hogyan kezd bele a végjátékba. Nagyszerűen találta el a labdát, és a második ütésével sem volt gond, sőt! Ezt követően azonban érkezett egy újabb megszakítás, amely lélektanilag össze is törhette volna a játékost. Ő azonban összeszedte minden rejtett tartalékát, és csakis erre a szakaszra összpontosította minden energiáját. A harmadik ütésnek köszönhetően 8 méterre került a lyuktól. Egy jól eltalált putt, és övé a győzelem. Horschel tökéletesen ragadta meg a putterét, és a labda végül begurult a lyukba. Az érzelemdús győzelmi reakció érthető volt.

A játékos ebben a szezonban már jó néhányszor megmutatta, hogy képes négy napon keresztül jól teljesíteni, és képes tűzközelben maradni a végjátékban is. A legutóbbi három versenyén rendre a legjobb 10-ben végzett, ráadásul a Shell Houston Openen nagyon kicsivel maradt csak le az aranyéremről. Érdekesség, hogy az előbb említett tornán éppen az a D. A. Points győzedelmeskedett végül, akit most sikerült a második helyre visszaszorítania. A reváns tehát megvolt, Horschel pedig megszerezte karrierje első PGA Tour címét, 26 évesen. A golfozó azt nyilatkozta a nap végén, hogy az elmúlt időszakban még nem jött el az ő ideje, ezért nem nyert, ám vasárnap más volt a helyzet. Ez a verseny az ő versenye volt. Points pedig így nyilatkozott kollégájáról: „Billy egész évben nagyon jól játszott. Azelőtt pedig mindenképpen meg kell emelnem a kalapom, aki kimegy a pályára, -8-at üt, és az utolsó szakaszon birdiet ér el.”


A második helyet tehát Points szerezte meg, akinek a neve mellett végül -19 szerepelt, míg Horschel -20-as eredménnyel zárta a tornát. A harmadik helyre, -17-es eredménnyel Kyle Stanley jött fel, míg Bobby Gates és Lucas Glover neve mellett -15 szerepelt a nap végén. Boo Weekley és Harris English nem játszott rosszul az utolsó napon, ám ők végül -14-zel fejezték be az idei Zurich Classicot.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés