Ha jön a gyerek, indulok!

Az idei Zurich Classic harmadik játéknapján jó néhány játékosnak meg kellett küzdenie a széllel, ám sokan ennek ellenére nagyon szép eredményeket értek el. Lucas Glover pedig addig marad, amíg felesége nem szól.

Az idei Zurich Classic harmadik játéknapján jó néhány játékosnak meg kellett küzdenie a széllel, ám sokan ennek ellenére nagyon szép eredményeket értek el. Lucas Glover pedig addig marad, amíg felesége nem szól.


Lucas Glover több szempontból is az átlagnál jóval izgatottabb lehet manapság. Egyrészt sikerült megőriznie a vezető pozícióját az idei Zurich Classicon, vagyis a zárónapot ő kezdheti majd meg az élről. Előnye két ütés, amit végeredményben az utolsó szakaszon beütött birdienek köszönhetett. A játékos neve mellett -14-et láthattunk tegnap délután, mivel szombaton egy kissé hektikus 70-es kört produkált. A győzelem esélye tehát ott lebeghet a szeme előtt, amely vízió már jó pár éve elkerülte a golfozót.


Az izgatottság másik okát pedig az adja, hogy gyermeke bármelyik pillanatban megszülethet. Glover azt nyilatkozta, hogy ha megkapja ama bizonyos SOS hívást, ő bizony elhajítja az ütőit, és azonnal útra kel, hogy ott legyen felesége mellett ebben a fontos és örömteli periódusban. Ha a gyerkőc esetleg meg tudná várni a torna végét, adott esetben egy újdonsült bajnokra mosolyoghatna majd a kórházi szobában, persze, ha Glover kitart vasárnap is, és nem lesz túlságosan izgatott vagy ideges a közelgő esemény miatt.


A játékos egyébként azt mondta, hogy a szeles idő ellenére elégedett az eredményével, és jó néhány lehetőség ott lapul még a TPC Louisiana pályáján, amit igyekszik majd vasárnap kihasználni. Két ütéssel van csak lemaradva Kyle Stanley, Jimmy Walker, Billy Horschel és D. A. Points. Mindannyian rendkívül jó score-t értek el tegnap, és ennek köszönhető, hogy fel tudták magukat küzdeni a második pozícióba. Stanley szombaton 65-öt játszott, amelybe mindösszesen csak egyetlen bogey rondított bele. Az amerikai a 2-es szakaszon azonnal egy szép eagle-el kezdett, amit rögtön egy birdie követett. Utóbbiból összesen 6-ot ütött be a játékos tegnap.


Walker ugyancsak futószalagon gyártotta a birdieket, amelyek leginkább a hátsó szakaszokon érkeztek. A 16-oson ugyan becsúszott egy bogey, de meg tudta menteni a helyzetet a 18-ason elért birdiejével, így ő is kétütéses hátrányból kezdheti majd meg a vasárnapot, miután a score kártyáján 66 szerepelt a tegnapi eredményét tekintve. Horschel sem tétlenkedett a Classic harmadik játéknapján. Az amerikai hibátlan teljesítményt nyújtott, ráadásul a 18-ason bemutatott bunker ütése valóban a tanítani való mozdulatok közé tartozik. Nagyszerűen emelte a labdát a greenre, a birdie putt esélyét pedig remekül használta ki. D. A. Points ugyan 70-et játszott tegnap, de mindez elég volt ahhoz, hogy az előbb említett társai mellé felzárkózzon a kedvező -12-es eredményével.


Szintén gyümölcsöző napot produkált szombaton Kevin Stadler, aki 65-öt játszott, így a neve mellé -11-et véstek fel. Ezzel ő is az élmezőnyhöz tartozik, akárcsak a svéd Henrik Norlander, az első napi vezető Ricky Barnes, Ken Looper, vagy a szombatot elég halványan teljesítő Boo Weekley. Ők is esélyesnek számítanak természetesen, és ha a szél nem lesz ekkora faktor a finisben, akkor valóban egy rendkívül kiélezett végjátékra számíthatunk majd.


Öt ütéssel van egyébként lemaradva – tehát az esélyesek között kell azért emlegetnünk – Ken Duke, Harris English, Nick Watney, Luke Guthrie, Bobby Gates, és a britek kiválósága, Justin Rose is. Ernie Elsnek meg volt az esélye a feljebb kapaszkodásra, de a játékos vasárnap csak 72-t játszott, így jelenleg a 17. helyen tanyázik, a neve mellett pedig -8 található. Rekorderünk, vagyis Guan Tianlang tegnap kicsit indiszponált volt a pályán, amit 77-es eredménye is mutat. A 14 éves kínainak nehezére esett kordában tartania a labdákat, és azt ő maga is elismerte, hogy a szombat bizony nem az ő napja volt. Azt nyilatkozta, hogy nem játszott jól, hogy ez nem volt egy igazán jó kör. Persze, kell az önkritika, de hányan sóhajthatnak fel ilyenkor mondván, hogy ez a fiú mégiscsak a PGA Touron szerepel! Ez a lehetőség pedig több millió embernek soha nem fog megadatni. A lényeg, hogy Guan folyamatosan fejlődni akar, tanulni, és azt hiszem, mi csak jobban járunk azzal, ha ő ilyen pozitívan gondolkodik.
Ha jobban megnézzük egyébként, a fiatal teljesítménye egyáltalán nem sorolható a reménytelen kategóiájába.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés