Átugrotta a lécet

Guan Tianlang számára nem okoz gondot a cutba jutás sem a Mastersen, sem pedig egyéb más PGA versenyen. A kínai fiatal második profi versenyén is készülhet a hétvégére, miután pénteken 69-et játszott.

Guan Tianlang számára nem okoz gondot a cutba jutás sem a Mastersen, sem pedig egyéb más PGA versenyen. A kínai fiatal második profi versenyén is készülhet a hétvégére, miután pénteken 69-et játszott.


Mi is ámulunk és bámulunk Guan Tianlang teljesítményén. Csodálva figyeltük a játékát néhány héttel ezelőtt a Mastersen is, és most is, a Zurich Classicon. A kínai fiatal csütörtökön egy par72-es eredménnyel nyitott, ami egyáltalán nem volt kirívó a mezőnyt elnézve. Ugyancsak a cutba jutás volt a cél, ám pénteken jócskán meg kellett küzdenie a helyi erőkkel, vagyis a széllel. A 14 éves amatőr azonban könnyedén vette az akadályokat.


Guan a hátsó szakaszokon kezdett, és nyitásként inkább a szolid par teljesítmények érkeztek. Mindez a 13-ason változott meg, amikor is a par4-es szakaszon elért egy birdiet, amit aztán egy bogey követett, de a 16-os – szintén par4-es – szakaszon szépített egy birdievel. Az első 9-en még 3 birdiet termelt, amelyhez csak egyetlen bogey társult. A score kártyáján így a nap végén 69 szerepelt, a neve mellett pedig -3-at láthattunk. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy cutba jusson, ismét, és készüljön a hétvégi megmérettetésekre. A fiatal tegnap azt nyilatkozta, hogy nagyon örül annak, hogy ilyen sok birdiet tudott beütni a TPC Louisiana pályáján, és összességében jónak ítéli meg a játékát. Mi sem tudnánk ezzel jobban vitatkozni.


Éppen hogy elcsípte a továbbjutást még Greg Chalmers, Retief Goosen, Jeff Overton és Jason Dufner is. Utóbbi egyik nap sem tudott 70 alá kerülni, de -3-as eredménye még éppen elég volt a továbbjutáshoz. A címvédőnek ebben a szezonban egyáltalán nem megy jól a játék, és úgy tűnik, hogy New Orleans sem hozta meg neki azt a kellemes atmoszférát, amelyben régi fényében tündökölhetne a játékos. Dufnernek egyébként az idei legjobb eredménye egy 12. hely a Cadillac Championshipen. A Mastersen a 20. lett, legutóbbi tornáján, az RBC Heritage-n pedig a 35.


Nagyon eredményesen tudta ledolgozni a hátrányát azonban Lucas Glover, aki 2011 óta nyeretlen a PGA Touron. Most azonban úgy tűnik, hogy lehet keresnivalója a Classicon, persze, azért a hétvégi megmérettetéseknek mindig egy kicsit más a jelentőségük és a hangulat is jóval feszültebb már, amikor érzik a játékosok, hogy lassan a finis következik. Glover tegnap 67-et játszott, ám nem akárhogyan. A golfozó az első 9-en beütött 5 birdiet és egy bogey-t, majd a fordulót követően érkezett 3 birdie és 2 bogey. A vezetést végső soron az utolsó szakaszon elért birdiejének köszönhette.


Egyetlen ütéssel vezet csupán az amerikai, de az utóbbi időszak eredményeit elnézve ez igenis jó teljesítmény. A játékos a nap végi interjúban kiemelte, hogy a puttokon bizony nagyon sok múlt, és amióta Dave Stockton Jr. foglalkozik a gurítási technikáival, sokkal eredményesebb ezen a téren. A puttokra bizony szombaton szükség lesz, mivel Glover egyetlen ütéssel előzi csak meg Boo Weekley-t, aki tegnap 68-at játszott. A neve mellett -11-et láthatunk, amelyhez nagyban hozzájárult egyébként a par4-es szakaszon beütött szép eagle is. A játékos alig hitte el, hogy a labdája ilyen eredményesen gurul majd. Ráadásul, mivel Weekley a hátsó szakaszokon kezdett, a 10-es beütött eagle hatalmas lökést adott neki.


D. A. Points tegnap hibátlan teljesítményt nyújtott. A játékos 68-at ütött, bogey-k nélkül, így a neve mellé -10-et véstek fel, amely összességében kétütéses hátrányt jelent Gloverrel szemben. Morgan Hoffman is tartani tudta magát, ő két játéknap után -9-nél tart, és Ernie Els is tűzközelben maradt. A dél-afrikai játékos a hátsó szakaszokon nagyon szépen teljesített, érkezetek a birdiek rendesen, ám az első szakaszoknál azért becsúsztak kisebb-nagyobb hibák, de -8-as teljesítménye egyáltalán nem nevezhető rossznak. Brian Davis és Justin Rose -7-es eredményről vághat neki a szombatnak, míg Nick Watney és Bubba Watson -6-ról. Watsonnak tegnap meggyűlt a baja az egyik nézővel, aki rossz időben és rossz helyen készített fényképet a major bajnokról, aki mérges lett emiatt, és a biztonságiakhoz fordult.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés