Naplemente

Április 28-án kezdetét veszi a St.Lőrinc Golf Club már jól ismert versenysorozata a Sunset Golf Tour! A jó hangulatú versenyek mellett komoly nyeremények is várják a Lőrincre látogatókat. A Sunset Golf Tour 2013-ban sok olyan változáson megy keresztül, hogy jobban játszható és izgalmasabb legyen.

Április 28-án kezdetét veszi a St.Lőrinc Golf Club már jól ismert versenysorozata a Sunset Golf Tour! A jó hangulatú versenyek mellett komoly nyeremények is várják a Lőrincre látogatókat. A Sunset Golf Tour 2013-ban sok olyan változáson megy keresztül, hogy jobban játszható és izgalmasabb legyen.

A nyári hónapokban új pályán, a Balaton mellett, Tótvázsonyban lesznek kihelyezett versenyei a St.Lőrinc Golf Clubnak, így négy tavaszi és négy őszi fordulóból fog állni a Sunset Golf Tour!

Az idén a 8 fordulóból a legjobb 7 eredménye lesz a mérvadó mindkét nettó kategóriában. Egy hiányzás mindenkinek belefér, aki pedig mind a 8 fordulón részt vesz, az kiejtheti a leggyengébb eredményét.

Az összetett díjazás is változik, hiszen a győztesek 100.000 Ft értékű vásárlási utalványokkal lesznek gazdagabbak, így remélhetőleg több klub tagjai is megmérettetik magukat a tavaszra megújult pályán!

A sorozat első állomására szombat délután 16:00-ig lehet nevezni személyesen vagy a klub 06 30 299-2516-os mobilszámán!
Jó játékot!

Sunset Golf Tour 2013

A verseny helye és ideje:
St.Lőrinc Golf Club, 1238. Budapest, XXIII. kerület, Szentlőrinci út 19-21.
A Sunset Golf Tour 2013-ban a következő időpontokban kerül megrendezésre:
2013.04.28. vasárnap,
2013.05.12. vasárnap,
2013.05.26. vasárnap,
2013.06.30. vasárnap,
2013.09.15. vasárnap,
2013.09.29. vasárnap,
2013.10.13. vasárnap,
2013.10.27. vasárnap,

A verseny indítása: A St.Lőrinc Golf Club 9 szakaszos par 36-os pályáján, az 1-es elütőhelyről, standard elütőkről, 13.00 órától (az évszaknak megfelelően ettől eltérő időpont lehetséges), 10 percenként folyamatos indítással, maximum 4 fős flight-okban.

Flight kiosztás kategóriák szerint az emelkedő hendikepek szerint, elsőként az "A" majd a "B" végül a "C" kategória versenyzőivel, azokon belül nem szigorú hendikep sorrendben,
Alacsony nevezési létszám esetén a verseny shot gun starttal is elindítható.
(Kérjük a versenyzőket, hogy az indításuk előtt legkésőbb fél órával jelentkezzenek be a recepción és a tee time-juk előtt legkésőbb 5 perccel jelenjenek meg az elütő mellett!)

Résztvevők: Versenyre jogosult minden amatőr golfjátékos, 0-45 HCP-ig, kategória besorolás alapján,
Vendég státuszú játékos sem a fordulók, sem az összetett értékelésben nem vehetnek részt.

Nevezési díj versenyenként: a St.Lőrinc Golf Club tagjai számára 6700 Ft,
más klubok tagjai számára: 8500 Ft, amely tartalmazza a versenyen valamint a díjátadón való részvételt és az étkezést. Az étkezést a nevezés időpontjában kell leegyeztetni.

Nevezési határidő: nevezni verseny időpontját megelőzően napon 16.00 óráig lehet, a klub recepcióján személyesen, vagy telefonon. (startlista kihirdetése a versenyt megelőző napon 18:00 óráig)

A verseny kategóriái: Vegyes "A" kategória (0-22,0 EHCP-ig)
Vegyes "B" kategória (22,1-36 EHCP)
Kezdő kategória (36-45 HCP-ig)

A verseny játékformája:
stableford play, 9 szakaszon, HCP módosító, életkornak és nemnek megfelelő elütőhelyről,
Mindenki egyéni HCP-vel indul, ezáltal a labdát köteles felvenni, amennyiben az adott pályaszakaszon már nem kaphat pontot.
A Magyar Golf Szövetség ajánlásának megfelelően a 46 stableford pontszám feletti eredmény esetén a játékos nem kerül díjazásra, de HCP-je módosul és az eredményének megfelelő pontszámot a versenysorozatban megkapja.

Versenybizottság: Buna Edvin, Bodor Gergő,

Díjazottak versenyenként: Bruttó stableford I. helyezett,
Nettó stableford I.,II.,III. helyezett, elindított kategóriánként, (A versen rendezője fenntartja a jogot, hogy amennyiben egy kategóriában a nevezők létszáma nem éri el az öt főt, csak ez első díj kerül kiosztásra, tíz fő alatt pedig csak az első két játékos kerül díjazásra)
Amennyiben a játékos nem várja meg a díjkiosztót, a későbbiekben a díját átveheti, de tárgynyereménye kisorsolásra kerül a díjkiosztón jelen lévő játékosok között.
Holtverseny esetén az MGSZ Versenyszabályzatának 27-es pontja szerint kell eljárni.

Eredmény hirdetés versenyenként: Kategóriánként az "A", majd a "B" végül a "C" kategória versenyzőinek, a verseny végén az utolsó játékos beérkezését követő fél órán belül.
Magas induló létszámnál kategóriánként a díjátadó az előzetes adatok alapján is kivitelezhető, minden kategóriában az utolsó még abba a kategóriába tartozó játékos beérkezését követő fél órán belül.
A verseny sorozat pontozása: EAGLE rendszer "S"-sorozat ponttáblázata alapján.
1.helyezett: 1000
2.helyezett: 800
3.helyezett: 700
4.helyezett 600
5.helyezett: 550
6.helyezett: 500
7.helyezett: 450
8.helyezett: 400
9:helyezett: 375
10.helyezett 350 11.helyezett: 325
12. helyezett: 300
13.helyezett: 275
14.helyezett 250
15.helyezett: 225
16.helyezett: 200
17.helyezett: 175
18.helyezett: 150
19:helyezett: 125
20.helyezettől 100

Összetett eredmények: A versenysorozat végén az addig lejátszott 8 állomás 7 legjobb eredménye szerint megszerzett pontszámok számítanak bele a játékos összpontszámába. Ez alapján a nettó "A" és "B" kategória első három helyezettje kerül értékelésre. A kategóriánkénti első három helyezés esetén az együttállás az összetett pontszámokat illetően nem megengedett, az utolsó 8. fordulóban elért nettó eredmény dönt. Amennyiben így is együttállás van abban az esetben a 8. forduló bruttó eredménye a döntő, ezt követő együttállás esetén pedig sorsolás dönt a helyezésről.

A 2013-as Sunset Golf Tour sorozat díjazása:
A Sunset Golf Tour csak nettó értékelésben kerül összetett díjazásra 2013-ban. A bruttó eredmények csak a fordulókban kerülnek értékelésre, de ezeken a versenyeken a nettó és bruttó helyezéseknél a kettős díjazás megengedett.
A sorozat nettó "A" és "B" kategória első helyezettek 100.000, második helyezettek 75.000 harmadik helyezettek 50.000, a negyedik helyezettek 25.000, az ötödik helyezettek 15.000 és a hatodik helyezettek 10.000 forint értékű vásárlási utalványokkal lesznek gazdagabbak.
Az utalványokat a St.Lőrinc Golf Club szolgáltatásaira lehet beváltani a 2014-es évben. Ezek közé tartozik többek között a klubtagság megvásárlása, golfautó bérlés, pavilon bérlés, range bérletek vásárlása, greenfee illetve verseny nevezés a St.Lőrinc Golf Club pályáján Budapesten, illetve Tótvázsonyban.

Kategóriaváltás: sorozatban a HCP módosulások miatt van lehetőség kategóriák közötti átjárásra, ebben az esetben az új kategória összetett pontszámai közé a játékos régi kategóriájában szerzett pontjainak 75%-a kerül jóváírásra. (EHCP-ből klubhendikepes kategóriába nincs visszalépés!)
Visszalépés esetén is a játékos visszakapja korábbi kategóriájának pontszámait és az új kategóriában szerzett pontszámainak 75%-a kerül jóváírásra.
Életkor változás miatt kategóriaváltásra nincs lehetőség, az érintett játékos az első verseny előtt nyilatkozik, hogy a lehetőségek közül melyik kategóriában kíván indulni az év során.

Óvási díj és határidő: Az óvás a verseny befejezetté nyilvánítását követő egy órán belül írásban nyújtandó be. Óvási díj: 20.000,-Ft.

Score-kártya leadása: A scorekártyát a játék befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül az erre kijelölt helységben a versenyző és markere által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos a score-kártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

Golfkocsi használata: Elektromos autó használata kizárólag a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges, továbbá a következő esetekben: 70 év feletti seniorok indulhatnak elektromos autóval, eredményük beszámít a versenybe. Tartós betegségét szakorvosi igazolással igazoló versenyző indulhat elektromos autóval – abban az esetben, ha az igazolását legkésőbb a verseny előtti napon bemutatja és láttamoztatja a Versenybizottsággal. Az igazolás előzetes bemutatása esetén a játékos eredménye beszámít a végeredménybe. Bármely résztvevő orvosi igazolás nélkül is indulhat elektromos autóval a versenyen, azonban eredménye nem számít be a verseny végeredményébe.

A versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésre nincs lehetőség,
Versenyfeltételek: A verseny az R&A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf
Szövetség Versenyszabályzata, valamint a St. Lőrinc Golf Club helyi
szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.
A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés