Stresszmentes kezdés

Ricky Barnes ebben a szezonban nem a jó játékával hívta fel magára a figyelmet. A játékosnak hétfőn megszületett a gyermeke, amely talán elég motivációt jelenthet számára, hogy megszerezze első győzelmét.

Ricky Barnes ebben a szezonban nem a jó játékával hívta fel magára a figyelmet. A játékosnak hétfőn megszületett a gyermeke, amely talán elég motivációt jelenthet számára, hogy megszerezze első győzelmét.


Tegnap elstartolt az idei Zurich Classic, amelyen a 14 éves tehetség, Guan Tianlang sem kezdett rosszul. A mezőnyből összesen 84 játékosnak sikerült -1-es, vagy annál jobb eredményt elérnie. A kínai fiatalnak ugyan nem sikerült mínuszban végeznie, de par72-es eredménye ennek ellenére kifejezetten szép kezdésnek mondható. Guan az 1-es szakaszon azonnal bogey-t ért el, amit még egy követett a 6-os szakaszon. A 7-esen azonban érkezett egy szép birdie a par5-ös szakaszon, az első 9-en így egy elég szolid kezdést tudhatott magáénak. A fordulót követően a 11-esen ismét birdiet ért el, majd par megoldások születtek. A 16-oson ugyan nem tudott megbirkózni a par4-es szakasszal, ám az utolsó előtti lyuknál ismét beütött egy birdiet. Par teljesítményének köszönhetően a 85. helyen áll jelenleg, olyanok társaságában, mint Scott Langley, Colt Knost, Hunter Haas vagy Brendon De Jonge.


A címvédő, Jason Dufner egy 70-es körrel kezdett, amivel ugyan nem tartozik a legjobbak közé, de egy eredményesebb második körrel simán felhozhatja magát az élmezőnybe. Az amerikai tegnap 3 birdiet és egy bogey-t ütött be, és jelenleg a 36. helyen áll, akárcsak Greg Chalmers, Nicolas Colsaerts vagy Ryan Palmer. Az ő nevük mellett tehát -2-t láthattunk tegnap délután. Nem kezdett rosszul egyébként a világranglista 13. helyén álló Keegan Bradley. Az amerikainak ebben a szezonban sikerült néhány alkalommal már a legjobb 10-ben végeznie, de a kimagasló eredmények azért még váratnak magukra.


Öt ütéssel van lemaradva az élen állótól a 2011-es PGA Championship bajnok, akárcsak Nick Watney vagy Bob Estes. Watney ebben a szezonban egyáltalán nem tündököl, és az év elejei 4. helyezésén túl – amit a Farmers Insurance Openen ért el – nem sok mindent tudott felmutatni. Legutóbbi versenyén, a Mastersen a 13. lett, ám a korábbi eredményekből sem lehet túl sok pozitívumot meríteni. A -3-as kezdés azonban nem számít túl rossznak, így még bármi kisülhet a végén.


Kifejezetten jól kezdett a TPC Louisiana pályáján Justin Rose és Brian Davis is. A két brit csütörtökön 5 birdiet ütött, amihez egyetlen bogey társult csak. Davisnek ebben az idényben eléggé meggyűlt a baja a cutba jutással, ám ezen a héten, ha pénteken jó formát nyújt, akkor átugorhatja a lécet. A játékosnak nem sikerült még a PGA Touron nyernie, és az eredményeit elnézve egyébként soha nem az első körrel voltak itt problémák. Az első napon nagyon szép teljesítményeket ér el, ám az ezt követő napokban valahogy mindig kupukkan a játékos. Rose az amerikai színtéren nem vett részt túl sok versenyen, ám többségükben szép eredményeket ért el. A brit a Honda Classicon a 4. lett, a Cadillac Championshipen a 8., az Arnold Palmeren pedig a 2. helyet tudta elcsípni. A Mastersen a 25. lett ugyan, de ez semmit nem jelent.


Három ütéssel van lemaradva az első pozíciótól Chris Kirk, Billy Horschel, Rickie Fowler, Ernie Els, Luke Guthrie és Charlie Beljan. Az ő nevük mellett -5 szerepel, míg Morgan Hoffmann és D. A. Points csupán kétütéses hátrányt halmozott fel csütörtökön. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Lucas Glover és Boo Weekley. Utóbbi kettő tegnap egy szép 65-ös körrel kezdett New Orleansban, de csak egyikük nyújtott hibátlan teljesítményt. Weekley a 2-es, par5-ös szakaszon azonnal egy eagle-el kezdett, amit aztán további 5 birdie követett. Az amerikainak ebben a szezonban pusztán egyetlen top10-es helyezése van, amit még a Tampa Bay Championshipről hozott. A golfozó a Mastersen nem vett részt, az RBC Heritage elnevezésű tornán a 42. lett, míg az azt megelőző Shell Houston Openen a 45. helyet tudta elcsípni.


Az első napon a vezetést Ricky Barnes szerezte meg, aki a 2-es szakaszon ugyancsak eagle-t ért el, majd a 4-esen érkezett egy birdie, a 6-oson pedig egy bogey. A játékos azonban az utolsó 8 szakaszon 6 birdiet ért el, amely elég volt ahhoz, hogy felverekedje magát a legjobb pozícióba. A játékos egyébként csak szerda délután érkezett meg a torna helyszínére, mivel hétfőn született meg a gyermeke. Szép ajándék lenne a csöppség számára egy impozáns serleg, de addig még sok golf van hátra. A kezdésre azonban egy szava sem lehet a játékosnak, gyermekének pedig egy árva gügyögése sem. Ha jobban megnézzük egyébként, Barnes kiköpött mása az Oscar-díjas spanyol színésznek, Javier Bardemnek.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés