Casting a Kempinskiben

Újabb díjak kerültek átadásra. Mondanánk, hogy már nem tudjuk számon tartani ezt a sok díjat, amit manapság kiosztanak a magyar golfban, de annyi azért még nem volt belőle. Pláne egyszerű a részleteket fejben tartani, hogyha újra és újra ugyanazokat díjazzuk.

Újabb díjak kerültek átadásra. Mondanánk, hogy már nem tudjuk számon tartani ezt a sok díjat, amit manapság kiosztanak a magyar golfban, de annyi azért még nem volt belőle. Pláne egyszerű a részleteket fejben tartani, hogyha újra és újra ugyanazokat díjazzuk.

Múlt év végén a Magyar Golf Szövetség által már kiosztásra került egy garnitúrára való kitüntetés, amivel nincs is semmi gond, hiszen egy nemzeti szövetségtől már csak elvárható, hogy felhívja a figyelmünket egy-egy teljesítményre, illetve kötelességük is elismerni ezeket, miközben mi bízunk benne, hogy szakmailag a megfelelő teljesítményeket emelik ki. A tavalyi díjátadó után viszont most kicsit furcsán néztünk, amikor tegnap egy magánkezdeményezésű díjkiosztó keretén belül újradíjazták a korábban már kitüntetetteket.

Félreértés ne essék, nem a díjazottaktól sajnáljuk az újabb elismerést, hiszen a tavalyi Young Masters hangulata tényleg nem volt semmi, így felőlünk akár huszadszor is kikiálthatjuk a versenyt a tavalyi év golfeseményének, illetve Rózsa Csilla is megérdemli az összes létező kitüntetést, de a tegnapi díjátadóról más dolgok jutottak eszünkbe.

Nem tudtuk eldönteni, hogy a rendezők most hagyományt próbáltak őrizni, vagy a díjazottak képében statisztákat kerestek a magamutogatásukhoz, hogy jelezzék, bár egész évben nem hallottunk felőlük, azért ők is ott vannak még a golféletben. Innen üzenjük, hogy lehet máshogy is feltűnést kelteni, nem kell mindig díjátadót csinálni, hiszen díjat manapság már akárki alapíthat.

Bár nem is a díj létezésével van a baj. Inkább csak azt kívánjuk, hogy a díj neve találja meg a helyét, szerepét, minőségét, rangját a magyar golfban, és hogy a későbbiekben legyen a show mögött tartalom is, mert ezt most még nem látjuk. Persze igazából csak örülhetünk, hogy mások is egyetértenek a Szövetség véleményével. Legalábbis feltételezzük, ezért nem fáradoztak új nyertesek kihirdetésével.

Illetve másként fogalmazva, reméljük, hogy a mostani nyertesek kiválasztása mögött is ott volt a megfelelő szakmai zsűri és nem csak az MGSZ eredményét vették át egy szimpátia módosítás eszközölésével.

A hosszas eszmefuttatás után már nem maradt más dolgunk, mint hogy gratuláljunk a díjazottaknak. Azoknak a díjazottaknak, akik tavaly nem kaptak díjat és azoknak, akik tavaly év végén már részesültek ugyanezen kitüntetésekben. Akkor szövetségi szinten, most pedig... hát nem is tudjuk milyen szinten.

Az év felfedezettje 2012-ben: RÓZSA DÁVID
Az év golferedménye kategória nyertese: RÓZSA CSILLA
Az év golfeseménye kategória nyertese: EUROPEAN YOUNG MASTERS
Az év profi golfjátékosa 2012-ben: HAHN ROLAND
Az év klubmenedzsere díj nyertese: SARLÓS PÉTER
Az év golfedzője 2012-ben: LUGOSI BALÁZS
Az év golfpályája díj nyertese: ROYAL BALATON GOLF & YACHT CLUB
Az év greenkeepere díj nyertesei: LACZKÓ ZOLTÁN és MAJOR GYÖRGY


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés