Pozitív gondolkodás

Érdekesen alakul a torna Texasban, ebből kifolyólag pedig biztosak lehetünk benne, hogy egy nagyszerű hétvége előtt állunk. Rory McIlroy és Phil Mickelson végül átugrotta a lécet, bár majdnem búcsúztak a versenytől.

Érdekesen alakul a torna Texasban, ebből kifolyólag pedig biztosak lehetünk benne, hogy egy nagyszerű hétvége előtt állunk. Rory McIlroy és Phil Mickelson végül átugrotta a lécet, bár majdnem búcsúztak a versenytől.


Ez az utolsó előtti állomás az idei év első major tornája előtt. A Shell Houston Open sokaknak egy nagyon fontos lehetőséget jelent, míg másoknak inkább gyakorlásként fogható fel a torna. Rory McIlroy azok közé tartozik, akik a tornát ugyan már nem nyerhetik meg – vagy legalábbis kisebb csoda kellene hozzá -, de a mozdulatokon még lehet csiszolni.


Az északír csütörtökön 73-at játszott, pénteken pedig ezt letornázta 70-re, ám így is rezgett a léc rendesen. A játékos -1-es részeredménnyel vonulhatott le tegnap a pályáról, ami éppen elég volt ahhoz, hogy versenyben tartsa magát.


„Ez egy olyan hétvége lesz, ahol játszhatok még néhány kört, és építhetem az önbizalmamat.” – mondta Rory. A fiatal tehát azt a tábort erősíti, amelynek tagjai inkább finomítanak még ezen a héten a mozdulatokon, a kupa már annyira nem fontos. Annak érdekében viszont, hogy Rory magabiztos játékkal rukkoljon majd elő, a jövő héten is versenybe száll majd, mégpedig a Texas Openen.


Hasonlóan alakulnak a dolgai Phil Mickelsonnak is a Redstone pályáján. Az amerikai csütörtökön 72-t játszott, tegnap pedig 71-et, így az ő neve mellé is -1-et véstek fel délután. A gépezet egy kicsit ugyan akadozik, de nincs ok a pánikra. „Ha úgy tudok majd játszani, ahogyan ma a hátsó szakaszoknál, akkor számos birdie lehetőséget teremthetek majd magamnak.” – mondta az amerikai.


Az első helyről visszacsúszott egyébként D. A. Points, akinek csütörtökön szerencsét hozott édesanyja egykori puttere, ám pénteken a golfozó kicsit visszább vett a tempóból. A játékos 71-et játszott, ugyan hiba nélkül, de csak egyetlen árva birdievel a fedélzeten. Az amerikai egyébként egyetlen ütéssel van csak lemaradva az élen állótól. „Tegnap mindent megcsináltam, ma pedig semmit. Együtéses hátrányban lenni kemény dolog.” – nyilatkozta Points tegnap.


Ugyancsak egyetlen ütéssel van lemaradva Jason Kokrak, aki nagyon szépen teljesít ezen a héten. A játékos csütörtökön 66-ot játszott, tegnap pedig 69-et, amivel egy nagyon kedvező pozícióba helyezte magát a hétvégét illetően. Az élen Steve Wheatcroft áll, aki mindkét napon 67-et teljesített úgy, hogy a versenyre is alig sikerült magát kvalifikálnia, de így utólag milyen jól tette, hogy a hét elején próbát tett.


„Ha a versenynek ezen szakaszában a tabella élén tudok maradni, akkor tudom, hogy képes vagyok a továbbiakban is jól teljesíteni. Nincs okom arra, hogy ne így gondolkodjak. Még soha nem nyertem a PGA Touron, de ki tudja? Talán holnap 61-et ütök majd. De üthetek 81-et is. Tényleg nem tudom, mi lesz. De nem fogok itt ülni és ezen agyalni még órákig.” – mondta Wheatcroft.


Három ütéssel van lemaradva Brian Davis és Stewart Cink, ők -7-nél tartanak, Bill Haas, Angel Cabrera és Cameron Tringale pedig -6-os eredményről vághatnak majd neki a szombatnak. John Rollins, Dustin Johnson, Henrik Stenson és Boo Weekley is -5-nél jár, míg Keegan Bradley és Lee Westwood -4-nél.

A nap ütése


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés