Innentől új torna kezdődik

A Franciaországban Rózsa Csilla részvételével zajló Francia Nemzetközi Amatőr Női Junior Bajnokság a legizgalmasabb szakaszába ért. A két stroke play formában lejátszott kvalifikációs nap után a legjobb 32 játékos tovább folytatja a küzdelmeket az Esmond Kupáért, míg az utánuk következő 16 játékos a vigaszágon a Claude-Roger Cartier Trófeáért küzdhet tovább.

A Franciaországban Rózsa Csilla részvételével zajló Francia Nemzetközi Amatőr Női Junior Bajnokság a legizgalmasabb szakaszába ért.

A két stroke play formában lejátszott kvalifikációs nap után a legjobb 32 játékos tovább folytatja a küzdelmeket az Esmond Kupáért, míg az utánuk következő 16 játékos a vigaszágon a Claude-Roger Cartier Trófeáért küzdhet tovább.

Csillánk a második cut-ba került be. Játékosunk az első kvalifikációs napon +7-et játszott, amivel igencsak rossz helyzetbe hozta magát a folytatásra nézve, de tegnap szépen korrigált és 0-ával (3 bogey, 3 birdie) jött le a Saint Cloud Golf Club pályájáról. Ez az eredmény méltó zárása volt a stroke play játékformában lejátszott selejtezőnek és megmutatta, hogy Csilla nem zuhant magába a rossz kezdés miatt. A 120 fős mezőny erősségét mutatja, hogy ha Csicsi csak 2-vel játszik jobbat az első napon, már az utolsó bejutó helyet megszerző lánnyal azonos pontszámban állt volna. Az egyik szemünk sír...

...a másik viszont nevet! Csillának sikerült visszatérnie a helyes útra és a tegnapi 71-es score-ja azt jelenti, hogy bekerült a Cartier Trófeáért küzdők 16-os mezőnyébe. Ami biztató a továbbiakra nézve, hogy a második cut-ba került játékosok közül a stroke play selejtező egyik napján sem tudott senki jobbat játszani Csilla tegnapi eredményénél.

A verseny innentől match play formában folyik tovább, ami természetesen teljesen más, mint a stroke play, úgyhogy akár el is felejthetjük az eddig történeteket. Úgy is mondhatnánk, „új” torna kezdődik, de mi azért bízunk benne, hogy a fejekben még ott van a tegnapi score, az pedig a 16-os mezőnyből Csillának volt a legjobb.

A Francia Golf Szövetség honlapjának inkompetenciája miatt a match play beosztást jelenleg nem tudjuk megnézni, így abban sem vagyunk biztosak, hogy Csilla ma ki ellen és mikor kezdi a további küzdelmeket, de azért reménykedünk a legjobbakban.

SELEJTEZŐ EREDMÉNYEI ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés