A mama csodaputtere

D. A. Points nem bízta a véletlenre, és a garázs mélyéről előkereste azt a puttert, amellyel korábban nagy sikerei voltak már. Az utóbbi időben mutatott szerény teljesítmény okán a játékos használatba vette édesanyja egykori ütőjét, és bevált.

D. A. Points nem bízta a véletlenre, és a garázs mélyéről előkereste azt a puttert, amellyel korábban nagy sikerei voltak már. Az utóbbi időben mutatott szerény teljesítmény okán a játékos használatba vette édesanyja egykori ütőjét, és bevált.


Tegnap elstartolt az idei Shell Houston Open, amely több szempontból is fontos faktornak minősül. Ezen a héten még mindenki rátehet egy lapáttal, és a közelgő Masters miatt egyáltalán nem mindegy, hogyan alakul majd a világranglista az év első major tornája okán.


A texasi megmérettetés első napján a vezetést D. A. Points szerezte meg, nem is akárhogyan. A játékos sorozatban beütött 5 birdiet, és egy bravúros 64-es körrel debütált. Egyetlen bogey csúszott csak be, -8-as kezdőeredménye pedig rendkívül meggyőző.


Miért ment a golfozónak ilyen jól a gurítás tegnap? Prózai oka van. Points elővette azt az ütőt, amit még édesanyjától kapott 11 évesen, és ezzel a bagjében ballagott ki a pályára. A játékos elmondta, hogy az utóbbi időben nagyon nem mentek neki jól a puttok, és érezte, hogy valamit változtatnia kell. Mivel édesanyja puttere korábban már jó néhány győzelemhez hozzásegítette, ezen a héten is próbára tette az eszközt. Bevált.


Points 64-es eredménye nem jöhetett volna létre ama bizonyos putter nélkül, amely egykoron édesanyja birtokában volt. „Most biztosan azon gondolkodik, hogy visszakéri. Már nagyon régóta nálam van ez a putter. Imádkozott azért, hogy néhány putt sikerüljön, és biztosan nagyon örül, hogy a putternek köszönhetően összejöttek ezek az ütések.” – mondta a játékos.


A golfozó egyébként még korábban gondolt arra először, hogy vissza kéne térni a kedves mama csodaputteréhez, ám némi változtatásra azért szükség volt. Egy Ping Anser ütőről van szó egyébként. Points néhány helyen azért módosított rajta, és nehezebbé tette az ütő fejét is, és még néhány apróságot is átalakított rajta.


„Nem mindig van a legjobb formában, de egész jó statisztikával rendelkezik.” – mondta Points az ütővel kapcsolatban. „Egy olyan ütőről van szó, amit ha a kezembe veszek, azonnal jó érzés fog el. Ennek az ütőnek története van, amelynek én is részese vagyok.” – tette hozzá a játékos.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés