Nincsen macska a zsákban

Böndicz Gergő különbözik is a többi edzőtől meg nem is. Míg ő az egyetlen, aki a magyar golf válogatott vezetőedzőjének mondhatja magát, a szövetségi munka cseppet sem másítja meg egy tréner tavaszi rutinját.

Böndicz Gergő különbözik is a többi edzőtől meg nem is. Míg ő az egyetlen, aki a magyar golf válogatott vezetőedzőjének mondhatja magát, a szövetségi munka cseppet sem másítja meg egy tréner tavaszi rutinját.

 

Böndicz ugyanúgy külföldön volt, mint a többiek, majd hazatérte után az indoorban töltötte napjait, miközben várta, hogy elkezdődjön a szezon. És tulajdonképpen még mindig várja. Az edző elmondta, hogy nehéz helyzetben vannak, mert az edzésterv szerint már a kinti edzéseket kellene végezniük, azonban hozzátette a dolog jól is elsülhet, mert legalább egy kicsit ülepednek az indoorban tanultak, míg a játékosaink azért otthon is gyakorolhatnak. Például a szőnyegen gurítás vagy a tükör előtt ütő nélkül végzett erősítő mozdulatok is mind a lakásban végezhető edzés részei.

Sajnos nincs mit tenni, a mostani slágertéma itthon mindenképpen a hosszúra nyúlt tél. Az egész ország, de még mi is azt találgatjuk, hogy meddig fog tartani ez az állapot. Szerencsére vannak egyéb dolgok is, amiken elmélkedhetünk, például az áprilisi Európai Olimpiai Reménységek Versenye. Böndiczet is megkérdeztük az esélyeinkről és persze a viadalt megelőző edzőtáborról is.

Hosszas tervezgetés előzte meg a döntést, hogy válogatottunk végül Olaszországba fogja megtartani egyhetes edzőtáborát. A szövetségi kapitány örül a helyszínnek.

„Jó mert közelebb van, mint az előzőleg fontolóra vett helyszínek, így nem kell repülőjegyet fizetni és egyébként pedig más válogatottak által már kipróbált helyre megyünk, ahol a pálya ilyenkor már szezonbeli állapotban van” – mondta. A Reménységek Versenyének közelsége viszont befolyásolja a tábor menetét.

„Az első két napban nagyobb terhelés alá akarom helyezni a játékosokat, de a hét második felében már inkább a pályajátékot gyakorolnánk, mert a hazaérkezés után frisseknek kell lenniük. Az első napok intenzív edzése monotonabb lesz és a mennyiségre megyünk rá, hogy minél több labdát üssenek el, míg a pályajáték alkalmával versenyeztetni szeretném őket. Fontos, hogy match play-t is fogunk kint játszani, hogy szokják ezt a versenyformát a Hopes Trophy előtt” – mondta Böndicz, aki azt is hozzá tette, bizakodó a megmérettetéssel kapcsolatban.

„Az itthon végzett munka alapján jó okunk van pozitívan hozzáállni a versenyhez, de a tábor után okosabbak leszünk. El kell azért mondani, hogy mivel a versenyen a játékforma az első napi stroke play után match play lesz, ezért nehéz elvárásokat támasztani bárki irányába is. Mondhatnám, hogy nyerjék meg mindhárom meccsüket, de nem tudjuk előre, hogy ki kivel kerül majd szembe” – mondta Böndicz.

A kapitánynak azonban az április 8. és 14. közti edzőtábor és a Reménységek Versenye után talán még nehezebb lesz a dolga, mint most.

Az áprilisi versenyre ugyanis nagy létszámban vihet játékosokat, de a későbbiekben komoly feladata lesz, amikor a golfozók szelektálásáról lesz szó, bár hozzá kell tenni, nehéz még konkrétumokról beszélni. Mivel a Reménységek Versenyének más országokban tartandó fordulói az idei naptárba már nem fértek bele, ezért a környező országok helyette szabadkártyákat ajánlanak fel egymásnak a hazájukban megrendezésre kerülő nyílt bajnokságokra. Azonban hogy pontosan hova, mikor és hányan mehetnek majd ki játékosaink közül, azt még nem tudni. Ami biztosan a válogatott programjában szerepel, az a Boys Trophy, amit idén Szlovákiában rendeznek. Mondjuk, nevéből adódóan ez csak a fiúkat érinti.

Mint tudjuk, Böndicz Gergő idén nem csak a kapitányi posztot látja el, hiszen a télen leszerződött Tatára, az Old Lake Golf Club head projának. Találkozásunk alkalmával beszámolt a tatai tervekről is és az ottani iskolaprogram beindításáról. Erről azonban egy későbbi cikkünkben számolunk majd be.

A kapitány szavait a játékosok válogatásáról és a hazai juniorhelyzetről a Hungarian Golf Magazin idei első számában olvashatják majd.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés