Molinari a herceggel játszott

Francesco Molinari ezen a héten a European Tour keretében Marokkóban ragad majd ütőt, a mezőnyben pedig ő az első helyen kiemelt golfozó. Az olasz szerdán magával herceggel is megmérkőzhetett.

Francesco Molinari ezen a héten a European Tour keretében Marokkóban ragad majd ütőt, a mezőnyben pedig ő az első helyen kiemelt golfozó. Az olasz szerdán magával herceggel is megmérkőzhetett.


Francesco Molinari szempontjából érdekes lesz az e heti torna, mivel ő a mezőny első helyen kiemelt golfozója. Nem sokszor esett már meg vele ez a helyzet, de azért volt már rá példa. Elmondása szerint azonban ez egy kisebb terhet jelent.


„Sosem könnyű a helyzete annak, aki a mezőnyben az első kiemelt helyen áll. A múltban ugyan volt már erre példa, és most is megpróbálok nem gondolni majd erre a körülményre, és a lehető legjobbamat akarom majd nyújtani a pályán.” – mondta Molinari.


A játékos egyébként hozzátette, hogy eddig nem alakul rosszul a szezonja: Amerikában elmondása szerint jól teljesít, de azért még egy kicsit rá kéne kapcsolnia, főleg, ami a versenyszellemet illeti. Molinari úgy fogalmazott, hogy a kitartó, versenyzőtípust kell minden tornán előhoznia magából.


A Trophée Hassan II elnevezésű torna nem csak a helyszín miatt különleges, hanem a pro-am körülményei miatt is. Molinari ugyanis együtt játszhatott az ország hercegével, HRH Moulay Rachid herceggel. A játékról és a nagyhatalmú férfi golfhoz való hozzáállásáról is szívesen beszélt.


„Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a herceggel játszhattam. Az előző este volt szerencsém vele találkozni, és egy nagyon kedves ember benyomását keltette, aki két lábbal jár a földön. Imádja a golfot, és tisztában van a játék minden részletével, valamint a top játékosokkal is.” – mondta az olasz.


A marokkói torna sokak számára egy utolsó lehetőségként szolgál, hogy belépőt nyerjenek az áprilisban esedékes Mastersre. Vannak néhányan, akiknek tényleg itt dől el majd minden, ám Molinari nem tartozik közéjük. Az olasz jelenleg a világranglista 39. helyén áll. Ettől függetlenül azonban biztosan izgalmas versenyre számíthatunk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés