Egy legénytől tart mindenki

Hunter Mahan ezen a héten Texasban próbálja majd megvédeni a címét, ám a szerdai sajtótájékoztatón említést tett Tiger Woods-ról, illetve az ő világelsőségéről is. Véleménye szerint egyébként a pályán csak Tiger tud félelmet kelteni másokban.

Hunter Mahan ezen a héten Texasban próbálja majd megvédeni a címét, ám a szerdai sajtótájékoztatón említést tett Tiger Woods-ról, illetve az ő világelsőségéről is. Véleménye szerint egyébként a pályán csak Tiger tud félelmet kelteni másokban.


Hunter Mahan
ezen a héten nagy fába vágja majd a fejszéjét, hiszen egy kifejezetten jó mezőnyben kell majd megvédenie a címét Texasban. Ma kezdődik ugyanis a Shell Houston Open, ahol ütőt ragad majd egyébként Phil Mickelson, Lee Westwood, John Huh, Keegan Bradley és Rory McIlroy is.


A szerdai sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy véleménye szerint jó formában van, és bízik abban, hogy kontroll alatt tudja majd tartani a játékát a hét folyamán. Az amerikai azonban említést tett Tiger Woods-ról is.


„Úgy hiszem, hogy Tiger visszatért, és ezt a múlt héten be is bizonyította. Mindenki az első major győzelmére vár. Tényleg nem értem, hogy miért várják már ennyire. Azt hiszem, hogy ebben az évben már eleget tett azért, hogy felfogjuk, hogy ő még mindig nagyon jó, és jobb, mint bárki más. Nagyon magasra tette a lécet. Nem tudom, hogy ez mit vált majd ki a többiekből.” – mondta Mahan.


Mahan elmesélt egy rövid történetet is, amely még a 2006-os British Openen történt. Az amerikai a szombati napon 68-at játszott, és amikor Tiger megérkezett a pályára, különös atmoszféra lengte be a későbbi győztest.


„Kijött a pályára és odasétált a range-re. Ez volt életem legfélelmetesebb látványa. Kiszállt az autóból, mi éppen ütögettünk, mindenki ott volt a range-en. Egyszerre mindenki megállt és őt nézte. Van egy olyan nézése, ami azt üzeni, hogy ez az, amit tennem kell. Tényleg félelmetes volt.” – tette hozzá Mahan.


Tiger a legutóbbi versenyen elért első helyezése egy pillanat alatt visszaröpítette oda, ahol már nagyon régen nem láthattuk. Egyrészt megszerezte idei harmadik győzelmét úgy, hogy még csak március van. (A tavalyi esztendőben egész évben tudott győzni ennyiszer.) Átvette a vezetést a FedExCup ranglistán, és hétfőtől ismét ő a világ legjobb golfozója, a hivatalos ranglista szerint is.


Ugyan Mahant nem igazán izgatja, hogy Tiger nyer-e idén major tornát, de azért vannak jó néhányan, akiknek ez a fokmérő, és sok mindent attól tesznek függővé, hogy a mostani világelső meg tudja-e ugrani ezt – amit karrierje során már 14 alkalommal megugrott.


Kíváncsian várjuk, hogy a Mastersre ki milyen állapotban érkezik majd, de addig még van egy tornánk itt Texasban ezen a héten, majd még egy San Antonióban. Április 11-én pedig kezdődik az idei év első major versenye.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés