„Kertem nárcisokkal végig ültetéd”

Az elmúlt három év Young Masters-ei után idén sem maradunk nemzetközi junior verseny nélkül. Tatán április 19. és 21. között rendezik az Európai Olimpiai Reménységek Versenyét.

Az elmúlt három év Young Masters-ei után idén sem maradunk nemzetközi junior verseny nélkül. Tatán április 19. és 21. között rendezik az Európai Olimpiai Reménységek Versenyét.

A versenyen hat fiú és hat lány csapat fog szerepelni. Az idei résztvevő országok Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia. A megmérettetés formája Match Play.

Az egész ország örülhet ennek a versenynek, hiszen így lesz, ami betölti a Young Masters után maradt űrt és így idén is láthatunk itthon nemzetközi junior versenyt. Egy olyan versenyt, amin a részvétel egyébként kiváló lehetőség fiataljaink számára, hogy kipróbálják magukat más országok versenyzői ellen. A megmérettetés különleges jelentőséggel fog bírni, hiszen válogatottunk hazai pályán fog játszani. Mikor, ha nem most kell megmutatni szomszédjainknak, hogy bizony számolniuk kell velünk?

Sugár András egy tavalyi EGA közgyűlés utáni beszámolójában mondta el, hogy amikor a szlovák, az osztrák és a cseh szövetség vezetőivel tárgyalt a verseny létrejöttéről, akkor arról is megállapodás született, hogy a résztvevő országok egyéb versenyeikre is kölcsönösen adnak majd szabadkártyát a többi ország legjobb játékosainak, hogy a fiatal golfozók versenytapasztalatait nemzetközi szinten is növeljék.

Természetesen figyelemmel kísérjük majd és végig tudósítani is fogunk az Európai Olimpiai Reménységek Versenyéről, de fontos, hogy az utána következő együttműködés is jól sikerüljön. Az országok és köztük Magyarország is sokat kamatoztathat majd a térség szövetségeinek hosszú távú együttműködéséből, de persze a Reménységek Versenye lesz az első állomás.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés