Teltház, ha lesz ház

Ami bevált, azon ne változtass! Ez lehetne a tatai Húsvét Kupa jelmondata. Az Old Lake szezonnyitója évek óta piros betűvel szerepel minden valamirevaló magyar golfozó naptárjában.

Ami bevált, azon ne változtass! Ez lehetne a tatai Húsvét Kupa jelmondata. Az Old Lake szezonnyitója évek óta piros betűvel szerepel minden valamirevaló magyar golfozó naptárjában.

Bábos Réka, a klub ügyvezetője is így kezdte a verseny előtti beszámolóját: „Arra számíthatunk, amire eddig is számítottunk.” És milyen igaz! A Húsvét Kupa nem az újdonságai miatt vonzza az embert. Egyszerűen a hagyomány ereje az, ami magával ragad mindenkit. Nem véletlen, hiszen idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre az évnyitó verseny. A főszponzor idén is Rózsavölgyi János lesz, akit nemrég egyébként az év klubtagjának választottak Tatán.

Mint ismeretes Rózsavölgyi még együtt alapította a kupát Hollós Tivadarral, akinek halála után a tiszteletére a Férfi B kategória díját Hollós Tivadar vándorkupának nevezték el.

Elsősorban a nagy hagyományokra való tekintettel mondja azt Bábos Réka, hogy a versenyt mindenáron meg akarják rendezni.

Egyébként az érdeklődés időjárástól függetlenül is hatalmas. Már betelt a 120-as lista, de még várják a jelentkezéseket a várólistára, hiszen a várható hideg miatt előfordulhatnak lemondások. Egyébként pedig nem is tudnák mikorra áttenni a versenyt, hiszen a következő hónapok rendesen be vannak táblázva az Old Lake versenynaptárában. Különben meg, hogy nézne ki egy Húsvét Kupa, akár egy héttel is húsvét után.

Az viszont biztos, az időjárás egész márciusban nem kényezteti a golfozókat.

Persze ez nem mindenkit akadályoz meg egy kis pályajátéktól. Tata például nyitva volt a hétvégén, shoppal, étteremmel együtt, de Bábos Réka nem számított rá, hogy tényleg lesz is valaki a pályán.

Ehhez képest jó érzés fogta el az ügyvezetőnőt, mikor látta, hogy bizony jó néhány külföldi klubtag a 0 fok körüli időben is kint volt a pályán és játszott is. Sőt ott voltak a svéd vendégek, akik igazából azt sem értették, hogy a többieknek mi baja van az ilyen időjárással.

Visszatérve a Húsvét Kupára: reméljük, minden rendben lesz a hétvégén és méltó rajtot vehet majd az Old Lake Golf Club szezonja. Szükség lesz a szerencsés indulásra, mert innentől már nem nagyon lesz idő összeszedni a gondolatokat. A klub személyzete jövő héttől egyből a versenyszezon közepén fogja találni magát. Április 2-án már jön az első Férfinap, utána az Európai Olimpiai Reménységek Versenye és utána már a Novotel Kupa, ami pedig kiemelt versenynek számít Tatán.

Bábos Réka még arra is felhívja a golfozók figyelmét, hogy senkit ne tévesszen meg a versenynaptárban gyakran szereplő „zártkörű verseny” kiírás. Ez senkinek ne vegye el a kedvét, mert nem azt jelenti, hogy nem lehet játszani a pályán. Lesz olyan, amikor teljes pályazár lesz, de az ügyvezetőnő arra kér mindenkit, hogy ha csak a „zártkörű verseny” kiírást látja, akkor nyugodtan telefonáljon be a recepcióra, mert valószínűleg azért még lesz üres tee time azokon a napokon is.

Tegnap óta sajnos leesett a beígért hó, de Bábos Réka többször elmondta, az utolsó pillanatig kivárnak. Legkésőbb pénteken mindenkit értesítenek, hogy lesz-e Húsvét Kupa vagy nem, de egyelőre bizakodnak, mert a tatai pálya környékén nem esett annyi, mint máshol és a következő napokra már javulást mondanak az időjósok. Izgatottan várjuk a fejleményeket!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés