Hétfőig még várni kell

Az idei szezonban már nem először fordul elő, hogy a döntő mozzanatok vasárnapról áttevődnek hétfőre vagy keddre. Az idei Arnold Palmer Invitational elnevezésű tornán Tiger Woods továbbra is vezet, de most jöhet egy kis pihenő.

Az idei szezonban már nem először fordul elő, hogy a döntő mozzanatok vasárnapról áttevődnek hétfőre vagy keddre. Az idei Arnold Palmer Invitational elnevezésű tornán Tiger Woods továbbra is vezet, de most jöhet egy kis pihenő.


Nem alakult jól a vasárnapi játéknap az Arnold Palmer Invitational elnevezésű versenyen, ugyanis egy heves vihar jócskán átírta a forgatókönyvet, idén már nem először. A játékosok egy meghatározó része csupán néhány szakaszt tudott csak teljesíteni, így hétfőn folytatódik majd a torna.


Az élen továbbra is Tiger Woods, akinek még egy napot várnia kell, hogy esetlegesen begyűjtse a 2013-as szezonban a harmadik győzelmét – a nyolcadikat ezen a tornán -, és visszahódítsa a világelsőnek járó titulust. Az amerikai jelenleg -12-nél tart, az utána következők pedig háromütéses hátrányban vannak.


A második helyről, vagyis -9-es eredményről vághat neki a hétfői napnak Keegan Bradley, Ken Duke, John Huh és Rickie Fowler. Az élmezőnyben találhatjuk még egyébként Mark Wilsont, Thorbjorn Olesent és Justin Rose-t is, akik -8-nál tartanak. Jimmy Walker -7-nél jár, Henrik Stenson és Bill Haas pedig -6-nál.


Tiger így nyilatkozott vasárnap: „Legalább volt egy kis izgalom a mai napon, szóval nem stagnált a játék. Megbirkóztunk már ilyen körülménnyel korábban is.” A korábbi világelső tehát bizakodó, és miért is ne lenne az, hiszen ő vezet, és talán neki jelenti a legtöbbet jelenleg ez a torna, hiszen sok forog kockán.


Mark Russell, a torna alelnöke az újságíróknak elmondta, hogy a vihar hatásai mellett a televíziós sugárzási szempontok is szerepet játszottak abban, hogy elnapolták a döntőt. Hozzátette, hogy állványok, kamerák sérültek meg, de összességében nem nagy a kár. Kiemelte, hogy tudtak az időjárási körülményekről, de bíztak benne, hogy másfelé vonul majd a vihar, és még idejében befejezik a játékosok a szakaszokat. Erre hétfőig mér várnunk kell.


A nap ütése Sergio Garcia nevéhez fűződik természetesen, aki nem zavartatta magát, és miután labdája egy tölgyfán landolt, felmászott a fára, és egy egykezes, technikailag tökéletes mozdulattal visszaütötte a labdát a pályára. Az már más kérdés, hogy a spanyol nem folytatja majd a versenyt. Mozdulata azonban valóban nem mindennapi.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés