A hölgyek a vízen jártak

Ezen a héten az LPGA játékosai Szingapúrba látogatnak majd, hiszen esedékes a 2013-as a HSBC Women?s Champions. A címvédő nagyon elszánt, de lesz gondja bőven, hiszen a világranglista legjobbjai mind ütőt ragadnak majd.

Ezen a héten az LPGA játékosai Szingapúrba látogatnak majd, hiszen esedékes a 2013-as a HSBC Women?s Champions. A címvédő nagyon elszánt, de lesz gondja bőven, hiszen a világranglista legjobbjai mind ütőt ragadnak majd.


Ezen a héten a golfozók női szakasza Szingapúrba látogat majd, hiszen nemsokára startol a HSBC Women?s Champions. Tavaly Angela Stanford volt a legeredményesebb, ám nem volt könnyű dolga, hiszen a zárónapon négyes playoffra került sor, amit végül ő bírt idegekkel.


A játékos egy hároméves nyeretlenségi sorozatot szakított meg a tavalyi győzelmével, és szívesen átélné a kupaemelés élményét ebben az esztendőben is. Azonban, idén sem lesz könnyű dolga, hiszen a legjobbak mind ott lesznek majd a mezőnyben.


Nem hiányozhat a világelső Yani Tseng, aki egyre jobb formában van már, de az agresszívabb golfozók közül ütőt ragad még a világranglista harmadikja, Stacy Lewis, a negyedik – és egyben a múlt heti győztes – Inbee Park, valamint a ranglista hatodik helyén álló Jiyai Shin is.


A vasárnapi, thaiföldi tornának azonban szomorú utóhatása volt. Az egy dolog, hogy Ariya Jutanugarn elképesztő végjátékot produkált, és végül az utolsó szakasznál vérzett el, egy baleset tarkította a múlt heti verseny eseményeit.


Három játékos ugyanis elszenvedője volt egy balesetnek a reptér felé tartó úton, de komolyabb gond szerencsére nem történt. Koccanános balesetről van szó, amelyben Paula Creamer is elszenvedett egy kisebb sérülést. Az orvosok nem állapítottak meg nála agyrázkódást, ám a válla valószínűleg enyhén meghúzódhatott. A sérülés azonban nem súlyos, ezért az amerikai természetesen ott lesz ezen a héten Szingapúrban, akárcsak Suzann Pettersen és Ai Miyazato, akik szintén részt vevői voltak az öt kocsi összeütközéséből származó balesetnek.


Creamer azt nyilatkozta, hogy bízik benne, hogy rajthoz tud majd állni csütörtökön, amire egyébként minden esély megvan, hiszen napról napra egyre jobban érzi magát. Miyazato a nyakát ütötte meg, de azt mondta, hogy minden vágya, hogy ezen a héten játszhasson, a gyógyulás érdekében ezért mindent meg fog tenni.


A top játékosok közül néhányan részt vettek a torna kötelékében szervezett eseményen, amely az üzleti életben sikeres hölgyekre kívánja felhívni a figyelmet. Egy fotózáson vett részt többek között Tseng, Creamer és Pettersen is, akik a vízen jártak.


A címvédő, Stanford nagyon készül erre a hétre, és bízik benne, hogy minden a tervek szerint alakul majd. „Mindig elmondom, amikor itt járok, hogy imádom Szingapúrt. Nagyszerűen érzem magam ebben a légkörben, és a megváltozott pályán is végigmentem már. Persze egészen más, de ez legalább egy új kihívást jelent.” – mondta a játékos.


A torna helyszíne egyébként ebben az évben vándorolt el a Serapong pályára. Az elmúlt öt évben a verseny helyszínéül a Tanah Merha Country Club szolgált. Ezen a héten tehát mindenki egy teljesen tiszta lappal indulhat.


Pettersen is rendkívül bizakodó a játékát illetően, de azért nem akar túlzásokba esni. „Az elmúlt években megtanultam, hogy muszáj türelmesnek lennem magammal szemben. Tudom, hogy ha keményen dolgozom, előbb-utóbb az eredmények is jönnek majd. Nagyon boldog vagyok jelenleg, és megpróbálom minden körülmények között élvezni a játékot.” – nyilatkozta a norvég játékos.


Forrás: lpga.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés