Két kiemelt projekt

Megtartotta a 2013. év első ülését a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) elnöksége. A napirendi pontok között számos fontos téma szerepelt.

Megtartotta a 2013. év első ülését a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) elnöksége. A napirendi pontok között számos fontos téma szerepelt.

Az idei esztendő kiemelkedően fontos az MGSZ működésében, hiszen tisztújító közgyűlésre kerül sor május 7-én. Az Alapszabályban foglaltak figyelembevételével az Elnökség úgy határozott, hogy Jelölő Bizottságot hoz létre a tisztújítás előkészítésére, s az elkövetkezendő néhány hétben kialakítja a jelölés menetére vonatkozó elveket. A Jelölő Bizottság elnöke Varga Csaba, két tagja pedig dr. Bábos Réka és Závodszky Zoltán lett. A decemberi rendkívüli közgyűlés által egyhangúlag elfogadott Alapszabály értelmében az új Elnökség 7 főből fog állni, amelynek tagjai egy-egy szakterület felügyeletéért lesznek felelősek a szövetségen belül.

 

A pénzügyekkel kapcsolatban a tavalyi év zárásaként az Elnökség elfogadta a december havi pénzforgalmi jelentést, csakúgy mint 2013. első, januári kimutatását. A szövetség az új évet körülbelül 8,4 millió forintos tartalékkal kezdte, ami a tervezettnek megfelelő.

A 2013-as esztendő költségvetési tervének második változata elkészült. A cél az, hogy a bevételek és kiadások kiegyensúlyozottak legyenek és a tavalyihoz hasonló tartalékkal zárjuk az évet. Idén két kiemelt projektre kerül sor. Az egyik a tatai Old Lake Golf Clubban megrendezésre kerülő április végi Európai Olimpiai Reménységek Versenye, amelyen hat környező ország 17 éven aluli játékosai vesznek részt (hat-hat fős fiú és lány csapatokkal). A hagyományteremtő meghívásos verseny a környező nemzetek golfirányító szervezeteinek a kezdeményezésére jött létre és célja, hogy a kontinens legtehetségesebb játékosainak lehetőséget biztosítson az olimpiai felkészülésre. A bajnokságnak, amely 2014-re hat állomásosra bővül, különböző európai helyszínek fognak otthont adni.
Ugyancsak jelentős esemény lesz a szeptemberi Szenior Férfi Csapat Európa-bajnokság a Pannonia Golf & Country Clubban.

A 2012-ben megerősödött szakmai munka a tervek szerint idén tovább folytatódik. A junior válogatott számára tavaszi külföldi edzőtábort szervez a szövetség. Az elmúlt év végén a marokkói sport- és golfirányítás kezdeményezésére felvetődött egy rabati edzőtáborozás lehetősége, azonban ez a marokkói fél kérésére az év végére lett elhalasztva. Az MGSZ számos ajánlatot mérlegelve úgy döntött, hogy a szlovén és az osztrák szövetség által is kedvelt és hosszú ideje edzőtábori célokra használt lignanói helyszínt választja, amely megfelel a szigorú költségtakarékossági szempontoknak is.

Szintén kiemelt jelentőséggel bír az edző képzés helyzete, hiszen a decemberi közgyűlés által elfogadott új Alapszabály a korábbinál nagyobb kötelezettséget ró e téren az MGSZ-re. Az elnökségi ülések napirendjén ősz óta szerepel a Profi Magyar Golf Egyesülettel való együttműködés. A cél, hogy egy hatékony, a sportág fejlődését szolgáló képzési rendszert sikerüljön kialakítani közös erőfeszítéssel.

A sportági bázis bővítését megcélzó iskola golf programot is értékelte az Elnökség az ülésen. A tavaszi hónapok feladata a klubokkal és az oktatási intézményekkel már kialakult kapcsolatok jelentős aktivizálása kell, hogy legyen.

A Bíró Bizottság működésében változás következett be az új esztendőben. Mohai Gábor elnökségi tag lemondását követően Gágyor Gábor vette át a bizottság vezetését az Elnökség jóváhagyásával, amely már megkezdte a szabadtéri szezonra való felkészülést. Alakul a 2013-as versenyek bíró beosztása, valamint felülvizsgálatra kerül a Verseny- és Ranglistaszabályzat is a nemzetközi szabályok változásának ismeretében.

A közelgő versenyszezon előkészítését szolgálta az Eagle-rendszer működtetésével összefüggő kérdések megtárgyalása is. Bodor Tibor ígéretet tett arra, hogy a karbantartás, valamint a telefonos segítségnyújtás 2013-ban is az eddig megszokott módon lesz elérhető a klubok számára.

Végül, de nem utolsó sorban, az MGSZ úgy döntött, hogy 2013-ban a Hungexpó-n zajló február végi Utazás Kiállítás helyett, az idén először bemutatkozó májusi Sport Expó-n vesz részt sportági promóciós céllal. A „Minden, ami sport” szlogennel induló rendezvényen, a Magyar Olimpiai Bizottság mellett a sportszövetségeknek, valamint egyesületeknek, sportszergyártó- és forgalmazó cégeknek lesz lehetősége népszerűsíteni a tevékenységüket három napon keresztül rendkívül kedvezményes áron.

A következő elnökségi ülésre március 19-én kedden 15:00 órakor kerül sor az MGSZ irodában.

Budapest, 2013. február 22.

hungolf.hu

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés