Dupla bogey-s kényszerleszállás

Nem mindennapi végjátéknak lehettünk tanúi vasárnap Thaiföldön, ahol a hölgyek mérték össze az erejüket, és alig hittünk a szemünknek, amit az utolsó szakasznál tapasztaltunk. Háromütéses előnyről végül a második helyre szorult vissza a 17 éves Jutanugarn.

Nem mindennapi végjátéknak lehettünk tanúi vasárnap Thaiföldön, ahol a hölgyek mérték össze az erejüket, és alig hittünk a szemünknek, amit az utolsó szakasznál tapasztaltunk. Háromütéses előnyről végül a második helyre szorult vissza a 17 éves Jutanugarn.


Ariya Jutanugarn a tavalyi évben az amatőrök versenyében ért el sikereket, és a téli szünetet is folyamatos gyakorlással töltötte, készülve a nívósabb megmérettetésekre. A múlt heti verseny pontosan ezek közé tartozott. Thaiföldön, vagyis saját szülőhazájában ragadhatott ütőt az LPGA keretében, és nagyon úgy tűnt, hogy győzelemmel ünnepel majd a hazai közönség előtt.


Elképesztő dolgok történtek vasárnap. Jutanugarn háromütéses előnyről vághatott neki a zárónapnak, és nem is indult rosszul a végjáték. A mindösszesen 17 éves golfozó az első 9-en beütött két birdiet és egy bogey-t, majd a fordulót követően egy hole in one-t süllyesztett el a 12-es szakaszon. Ugyan becsúszott még egy bogey, de minden rendben volt még ekkor, hiszen Jutanugarn fő ellenfele, Inbee Park -12-nél állt meg.


A 18-as szakasznál azonban borult minden. A 17 éves játékos nem bírt el egy bunkerrel, és végül beütött egy dupla bogey-t, ami végeredményben a győzelmébe került. Jutanugarn neve mellett -11 szerepelt a nap végén, vagyis egyetlen ütéssel alulmaradt a tavalyi év legjobban kereső golfozójával szemben. Ennyin múlt. Ha az utolsó szakasznál minden a tervek szerint halad, a kupát egy másik ember tartja a kezében. A fiatal tehetség azonban egyáltalán nincsen elkeseredve, és valahol érezte is a verseny vége felé, hogy valami nincs rendben.


„A hole in one-tól nagyon magabiztos lettem, de a 18-as előtt már sokat vesztettem ebből a lendületből. A driverem és a vasaim nem stimmeltek. A 12-es után éreztem magamban elég erőt. A 18-ason csupán egy rossz ütést hajtottam végre.” – nyilatkozta Jutanugarn.


Park nagyon jól kezdte az évet, és hol van még a vége? A koreai játékos így nyilatkozott a nap végén: „A 17-es szakasznál, ahol elrontottam egy birdie puttot, azt hittem, hogy vége a versenynek, hiszen nem álltam győzelemre. Ilyen finisre egyáltalán nem számítottam. Szeretnék Ariyának gratulálni, amiért ilyen jól teljesített az elmúlt 4 napban. Nagyon sok rajongója van és egy nagyon tehetséges sportolónak tartom. Fogjuk még látni őt a dobogó tetején állni.”


A harmadik helyen egyébként az ismét elképesztő végjátékot produkáló Yani Tseng végzett, -10-es eredménnyel. A világelső – akárcsak az ezt megelőző héten – az utolsó napon játszott nagyot, ám a bravúros finis itt is kicsit későn érkezett.


„Remélem, hogy a következő héten korábban ébredek majd fel, és hamarabb érkezik majd egy erős köröm. Amikor a legjobban teljesítek, akkor szoktam a hétvégén ennyire szárnyalni, bár a tavalyi év végén jó néhányszor fulladoztam a végén. De ezeket szeretem átélni ilyenkor. Szeretek agresszívan játszani, kikapcsolni a pályán és egyszerre élvezni a játékot.” – mondta Tseng.


Hasonlóan -10-es eredménnyel zárta a tornát még So Yeon Ryu, Beatriz Recari és Stacy Lewis. A keleti túrát -9-es eredménnyel zárta Na Yeon Choi, Shanshan Feng és az amerikai Lizette Salas pedig -8-cal végzett.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés