Újonc vezet Thaiföldön

Háromütéses vezetésre tett szert szombaton a mindösszesen 17 éves Ariya Jutanugarn, aki szülőföldjén arathat sikert, amennyiben bírni fogja majd a nyomást. Nem lehet nyugodt, hiszen szorosan a nyomában van Stacy Lewis és Beatriz Recari is.

Háromütéses vezetésre tett szert szombaton a mindösszesen 17 éves Ariya Jutanugarn, aki szülőföldjén arathat sikert, amennyiben bírni fogja majd a nyomást. Nem lehet nyugodt, hiszen szorosan a nyomában van Stacy Lewis és Beatriz Recari is.


Ariya Jutanguran ugyan még csak 17 éves, újoncként debütál a nagyok között, rezüméje nagyon szépen alakul. A Bangkoktól nem messze felnőtt lány amatőrként megnyerte a 2010 US Women?s Amateur Public Links Championshipet, majd egy évvel később a US Girls Junior Championshipet.


Érdekesség, hogy míg ő az európai színtéren próbál szerencsét, addig testvére, Moriya az amerikai sorozatban próbál egyre feljebb és feljebb lépni. Mindketten rendkívül tehetségesek, amit nem csak múltbeli eredményeik bizonyítanak, hanem az ezen a héten esedékes thaiföldi megmérettetés is.


Ariya ráadásul hazai környezetben szerezheti meg karrierje eddigi legfényesebb győzelmét, amennyiben hozni tudja majd nagyszerű játékintelligenciáját vasárnap is. A játékos háromütéses előnyből vághat majd neki a zárónapnak.


A játékos szombaton egyébként elkövetett egy nagyobb hibát a 9-es szakaszon, amikor is becsúszott egy dupla bogey, ám ezt igyekezett birdiek hadával ellensúlyozni. A lelki megerősödésben nagy segítségére volt a megállás nélkül szurkoló hazai közönség is.


„Az elején elég nagy nyomást éreztem. Az egész thai közönség tekintetét éreztem magamon. Néhány szakasszal később azonban sikerült felengednem, jobb kedvre derültem, és végül a rengeteg pozitív energia minden nyomást levett a vállamról.” – nyilatkozta a 17 éves játékos.


A golfozó azonban korántsem lehet nyugodt, hiszen szorosan ott van mögötte három játékos is, akik ugyancsak a győzelemre hajtanak természetesen. Egyikük Stacy Lewis, aki a tavalyi évben négy alkalommal is tornát tudott nyerni. De hozzá hasonlóan -8-as eredménynél tart még a spanyol Beatriz Recari, valamint a dél-koreai Se Ri Pak.


Amennyiben Ariya vasárnap megszerzi az első helyet, ő lesz minden idők harmadik legfiatalabb LPGA-bajnoka a maga 17 évével, 3 hónapjával és 4 napjával. Addig persze még sok ütés van hátra, és az is benne van a pakliban, hogy mondjuk Inbee Park (-7) vagy So Yeon Ryu (-6) kapaszkodik fel majd az élre.


Recari így nyilatkozott a sajtónak szombaton: „Tavaly nagyon sok lehetőséget teremtettem magamnak azzal, hogy minden tornán, amin részt vettem, sikerült cutba jutnom. Ez nagyon sok önbizalmat és magabiztosságot adott nekem, de idén azonban még magasabbra emeltem a lécet. A múlt héten a 4. helyen végeztem, és a 2013-as szezonban még többször szeretnék majd a győzelemért küzdeni.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés