Maratoni győzelem

Ugyan Sergio Garcia sikerrel vette az első napot, nem volt könnyű dolga, hiszen a szünetet követően ellenfele felzárkózott, így csütörtökön plusz szakaszon dőlt el a továbbjutás. Menetelhet tovább még Luke Donald, Martin Kaymer, Ian Poulter és Fredrik Jacobson is.

Ugyan Sergio Garcia sikerrel vette az első napot, nem volt könnyű dolga, hiszen a szünetet követően ellenfele felzárkózott, így csütörtökön plusz szakaszon dőlt el a továbbjutás. Menetelhet tovább még Luke Donald, Martin Kaymer, Ian Poulter és Fredrik Jacobson is.


Összességében jól szerepeltek az európai játékosok az idei WGC-Accenture Match Play Championship első körében, amely nem feltétlenül jelentett egy napos összecsapást. Főleg nem a Sergio Garcia-Thongchai Jaidee duó esetében.


A spanyol szerdán nagyon jól állt (2UP), ám a 16-os szakasznál ellenfele birdiet ütött, majd félbeszakították a versenynapot. Csütörtökön a thai játékos a 18-as szakasznál ismét talált egy birdiet, így plusz szakaszokon dőlt el a továbbjutás. Idegekkel Garcia bírta jobban, így a 20-as szakaszon beütött birdievel megkönnyebbülhetett. A spanyol ellenfele Matt Kuchar lesz majd.


„Nem volt semmi ez az elmúlt másfél nap, főleg a hó és a megszakítás miatt. A mai nap végén azért örültem, hogy sikerült túljutnom az első körön, de sokkal jobban kell majd teljesítenem, ha versenyben akarok maradni a hét végéig. Igen, határozottan fejlődnöm kell még.” – mondta Garcia.


Hasonlóan jól vette az akadályokat csütörtökön Ian Poulter, akinek Stephen Gallacher jutott a torna első napján. A brit hamar vezetést szerzett, amely előnyét egészen a nap végéig tartani tudta, így mondhatni könnyedén jutott túl ellenfelén. Poulter ellenfele Bo Van Pelt lesz majd.


Kiélezett küzdelemben jutott tovább a korábbi világelső, Luke Donald, akit a 18-as szakaszon beütött birdije mentett meg. A brit a 9-es szakasznál nagyon jól állt, ám ellenfele, Marcel Siem egymás után 3 birdiet is beütött, ám Donald nem roppant össze, és az utolsó szakasznál beütött birdiejének köszönhetően megnyugodhatott. A soron következő ellenfele egyébként Scott Piercy lesz majd, aki csütörtökön Paul Lawriet győzte le.


Martin Kaymernek is sikerült túljutnia az első körön, miután okos játékkal eredményesen múlta felül dél-afrikai kollégáját. George Coetzee az utolsó szakaszon már csak parra tudott menteni, ami kevés volt a továbbjutáshoz. A német ellenfele az a Rafael Cabrera-Bello lesz, aki tegnap Lee Westwoodot győzte le.


Webb Simpson elég korán eldöntötte a továbbjutást, miután ellenfele, David Lynn összesen egyetlen birdiet tudott csak beütni, és az is későn jött. Az amerikai ellenfele Peter Hanson lesz majd, aki csütörtökön Thomas Björnt múlta felül. Dustin Johnson egyáltalán nem tudott beleszólni a játék alakulásába, így Alexander Noren jutott tovább, meglepően könnyedén.


WGC-Accenture Match Play, 1. nap


R. McIlroy – S. Lowry (1UP)
D. Johnson – A. Noren (6UP)
G. McDowell – P. Harrington (2UP)
B. Watson – C. Wood (2UP)
J. Furyk – R. Moore (4UP)
C. Schwartzel – R. Henley (1UP)
Z. Johnson – J. Day (6UP)
L. Oosthuizen – R. Ramsay (2UP)
B. Grace – R. Garrigus (4UP)
K. Bradley – M. Fraser (1UP)
E. Els – F. Jacobson (1UP)
J. Rose – K.J. Choi (2UP)
B. Haas – N. Colsaerts (5UP)
M. Kuchar – H. Fujita (3UP)
B. Van Pelt – J. Senden (6UP)
I. Poulter – S. Gallacher (2UP)
J. Donaldon – T. Olesen (3UP)
A. Scott – T. Clark (2UP)
N. Watney – D. Toms (5UP)
S. Stricker – H. Stenson (5UP)
P. Lawrie – S. Piercy (4UP)
L. Donald – M. Siem (1UP)
H. Mahan – M. Manassero (5UP)
J. Dufner – R. Sterne (1UP)
M. Kaymer – G. Coetzee (2UP)
L. Westwood – R. Cabrera-Bello (1UP)
P. Hanson – T. Björn (3UP)
W. Simpson – D. Lynn (5UP)
T. Woods – C. Howell III. (2UP)


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés