Klub, amely kitörni készül a sötétből

A klubok már a szezonra készülődnek. Mindenki megfogalmazta magában céljait, mindenki nagy várakozásokkal néz szembe a 2013-mas évaddal, de van egy hazai golf klub, amelyiknek különösen jelentőségteljes lesz ez az év.

A klubok már a szezonra készülődnek. Mindenki megfogalmazta magában céljait, mindenki nagy várakozásokkal néz szembe a 2013-mas évaddal, de van egy hazai golf klub, amelyiknek különösen jelentőségteljes lesz ez az év.

A zirci Forest Hills Golf & Country Club tavaly szezon közben nyitotta meg kapuit és valljuk be, onnantól kezdve az év végéig csak küzdöttek a golfozók kegyeiért. Természetesen jó hangulatú versenyeik voltak, mindenki, aki egyszer kilátogatott hozzájuk, azonnal beleszeretett a környezetbe, de maradjunk annyiban, a Forest Hillsnek egyelőre nem sikerült igazán betörnie a köztudatba. Az emberek még nem vették észre, hogy Bakony közepén megnyílt egy paradicsom.

A klubigazgatói posztot tavaly szezon végén Horváth Imre vette át, aki nem kevés tapasztalatot hozott magával korábbi munkaterületéről, a szállodaiparból, amelyben 20 évig dolgozott. Idén végig ő fogja kormányozni a Forest Hills-t a klub első teljes üzleti évében.

A tervek briliánsak. Horváth Imre és csapata már a télen előrukkolt egy zseniális húzással, amikor eldöntötték kihasználják a közeli eplényi síparadicsom turisztikai értékét és szállodájukban minden hétvégén szállást adnak a síelés, snowboardozás szerelmeseinek.

Most azonban lassan vége a síszezonnak és kezdődnek a golfos programok. A március eleji nőnapi hétvégén például, ha jó idő lesz már kinyitják a range-t és tartanak egy kis golfos bemutatót az összegyűlt vendégeknek, de ez még csak a kezdet.

A hivatalos szezonnyitó szintén nincsen már messze. A Forest Hills hivatalosan első versenyét március 16-án tartja. A verseny a St. Patrick’s Cup névre hallgat. Az elnevezés tiszteletadás Gavin Irwin-nek a klub ír oktatójának, aki ettől az évtől hivatalosan golfszakmai menedzser poszton tevékenykedik Zircen. Hozzá kell tenni, az írek valójában 17-én ünneplik Szent Patrik napját, de Horváth Imre klubigazgató elmondta a 16-ai dátum több játékosnak felel meg, így hozták előre az ünneplést.

Összesen idén egyébként 14 versenyt tartanak Zircen, amibe beletartoznak a visszatérő versenyek, mint a Bakony Tour vagy a Balaton Tour zirci állomása, de lesz olyan újítás is, mint például a Szent Iván Éji Kupa, ahol éjszakai golfozásra várják a jelentkező párokat.

Horváth Imre elmondta, az idei versenyek terén a legjelentősebb változás, hogy most már minden versenyt egész hétvégés programként szerveznek meg. Ennek keretén belül a versenyre jelentkező golfosoknak külön szállodai csomagot ajánlanak, amivel jobban megéri akár maradni még egy napot a zirci a pályán.

Nem ez lesz persze az egyetlen speciális ajánlat. Lesznek egyhetes csomagok is, hátha valaki hét közben menne le Zircre golfozni, és ha már ott van, maradna még akár pár napot. A klub bízik benne, hogy az ilyen speciális ajánlatokkal messzebbről is odacsalogathatják az embereket.

Márpedig az embereket oda kell valahogy invitálni, hogy Zirc igazán megmutathassa magát.

A színvonal mesés. Mind a pálya, mind a klubház és a szálloda több mint felkészülten várja az embereket. Rá kell jönni, hogy egy csodás ékszerdoboz rejlik a Bakony mélyén.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés