Idény előtti Birdland verseny

Birdland-Budaörsi Indoor Golfcentrum Versenykiírás

Birdland-Budaörsi Indoor Golfcentrum Versenykiírás
2013. február 2. szombat

 

A verseny rendezője: Birdland Golf & Country Club és a Budaörsi Indoor Golfcentrum

A verseny főtámogatója: Accent Hotel Management Kft.

Szabályok: Az esemény a Budaörsi Indoor Golfcentrum versenyre érvényes szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A verseny helye: Budaörsi Indoor Golfcentrum, 2040. Budaörs, Gervay Mihály utca 9. (Trend2)

A versenyek ideje: 2013.02.02. 13:00 óra

Nevezési határidő: 2013. 02.01. 10:00 óra

Nevezési díj: 6.500 Ft. (sütemény, kávé és üdítőfogyasztás, étkezés a verseny után)

Kiemelt szállásajánlatunk a verseny idejére:

Best Western Plus Hotel Ambra****

Budapest, VII. Kis Diófa u. 13.

Szobaár: 11.200,- HUF / szoba 2 fő részére / éjszaka reggelivel

Az ár tartalmazza a büféreggelit, az adókat, az internet és a szauna használatát, továbbá az open bárban egész nap ingyenesen kínálunk kávét, teát és sós ropogtatnivalót.

Kísérők díja: a játékosokkal megegyező ellátás mellett az eseményre 3.000 Ft / fő áron.

Résztvevők: Versenyre jogosult minden magyar és külföldi amatőr golfjátékos, 0-54 EHCP-ig, vegyes kategóriában. Megfelelő számú jelentkező esetén a versenyen profi játékos is indulhatnak, külön értékelés mellett.

A verseny játékformája: gyakorlati feladatok végrehajtása, putt, pitch, chip, longest drive versenyszámokban illetve szabályismeret kérdések megoldása

A verseny indítása: egyszerre minden állomáson, előre meghatározott flightokban.

Elütő: minden amatőr játékos azonos távolságokból hajtja végre a feladatokat

Eredményhirdetés: február 2-án a verseny befejezését követően

Versenybizottság: Gáspár Zsolt, Popovits Barnabás, Baranyai Róbert

Score-kártya leadása: A játékosok eredményét a rendezők állomásonként rögzítik, összesítik, a játékosoknak külön tennivalójuk nincs. A verseny öt számból áll, amelyek teljesítésért pontokat kapnak a játékosok. Az adott fordulóban a megszerzett pontok összegzéséből kerül ki a játékosok eredménye és ezzel azok sorrendje. Az öt versenyszám a putt, chip, pitch, longest drive, szabályismeret.

A továbbiakban a versenyszámok ismertetése és azok pontozása szerepel:

Putt

Helyszín: putting green,

A játék menete: Öt előre kiválasztott lyukat kell a lehető legkevesebb gurításból befejeznie a játékosoknak, a rendezők által kijelölt pontok mögül indulva. A lyukak sorrendje nem

felcserélhető. A lyukak sorrendje és a kijelölt indulási pontok minden esetben eltérőek lesznek.

Pontszámítás: Az adott lyuk befejezése egy putt esetén 4 pont, két putt esetén 2 pont, három vagy több esetén 0 pont. Maximálisan 20 pont szerezhető, pontegyenlőség esetén

5-4-3-2-1 lyukak eredménye dönt

Chip

Helyszín: elütőszőnyeg

A játék menete: 10 chip ütés az elütőszőnyegeknél kialakított célra, eltérő távolságból.

Pontszámítás: Találat esetén, vagyis ha a labda célban kerül a nyugalmi állapotába, az eredmény 2 pontot ér, egyéb esetben 0 pont. Maximálisan 20 pont szerezhető.

Pontegyenlőség esetén a játékosok sorrendjét befolyásolja, hogy hányadik labda talált be a célba. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

Pitch

Helyszín: elütőszőnyeg

A játék menete: A labdának földet érés nélkül kell a hálón elhelyezett célba megérkeznie egy pitch ütés után. 10 ütésből lehetőség szerint a legtöbb találatot kell gyűjteni.

Pontszámítás: Találat esetén 2 pont egyéb esetben 0 pont jár. Maximálisan 20 pont szerezhető. Pontegyenlőség esetén a játékosok sorrendjét befolyásolja, hogy hányadik labda talált be a célba. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

Longest drive

Helyszín: golf szimulátor

A játék menete: Minden játékosnak öt mért ütésből kell a leghosszabb távolságra ütnie a labdát úgy, hogy a labda szimulátoron kijelölt területen belül álljon meg. Ütő és tee használat szabadon választható.

Pontszámítás: A forduló ütéseinek összehasonlítása alapján kerülnek sorrendbe a játékosok a leghosszabbtól, aki a lista első helyére kerül, a legrövidebbig, aki a lista legutolsó helyére kerül. Az első helyen szereplő játékos 20 pontot kap, a második 19-et, a harmadik 18-at, egészen 1 pontig. A 20. helyezettel azonos pontszámot, vagyis 1 pontot kapnak a listán a 20. helyezettől gyengébb eredményt elért játékosok. 0 pontot az a játékos kap, akinek nincs érvényes kísérlete az 5 lehetőségből.

Szabályismeret

Helyszín: golf szimulátor

A játék menete: a játékosoknak egy 10 kérdésből álló tesztsort kell kitölteniük, saját tudásukra hagyatkozva, külső segítség nélkül.

Pontszámítás: A helyes válaszok 2, a helytelenek 0 pontot érnek. Maximálisan 20 pont szerezhető. Pontegyenlőség megengedett.

Összetett értékelés: Az erőpróbákon maximálisan 100 pont gyűjthető össze, az a játékos győz a versenyen, amelyik a legtöbb pontot gyűjti össze. A játékosok sorrendjét a pontszámok emelkedő sorrendje határozza meg, vagyis az első helyezettnek van a legtöbb, az utolsó helyezettnek a legkevesebb pontja. Az első három helyezés kivételével a pontegyenlőség megengedett. Együttállás esetén a dobogós helyek sorsáról „playoff” dönt a Versenybizottság által kijelölt erőpróbán. A szimulátor játék jellegzetességei: A gép a pályaszakaszt befejezettnek tekinti, amennyiben a labda a lyukhoz 1.2 m-nél közelebb kerül, úgy, hogy plusz 1 ütést még fölszámol a játékos eredménykártyájára. A „mulligan” lehetőséget a játékosok nem, csak a B.I.G munkatársai alkalmazhatják a verseny ideje alatt. A pályaszakaszok lejátszására átlagosan kb. 10 perc áll rendelkezésre flight-onként, amelynek betartását a B.I.G. munkatársai óránként ellenőrizik, a csúszások elkerülése érdekében.

Díjak

1. helyezettek:

 

2 éjszaka szállás 2 fő részére “Greenfield” All Inclusive ellátással a Greenfield Hotel Golf & Spa-ba, illetve félpanziós ellátással a Balneo Hotel Zsoriba

2. helyezettek:

 

1 éjszaka szállás 2 fő részére “Greenfield” All Inclusive ellátással a Greenfield Hotel Golf & Spa-ba, illetve félpanziós ellátással a Balneo Hotel Zsoriba

3. helyezettek:

 

1 Greenfee a Greenfield Golf 18 lyukú “championship” golfpályáján, illetve Academy Golf 9 lyukú golfpályáján


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés