Helyükön kell kezelni a rossz momentumokat

Sergio Garcia rendkívül bizakodó, és miért is ne lenne az, hiszen a szünetet aktív gyakorlással (is) töltötte, aminek elmondása szerint szemmel látható eredménye van már most. Nem akart csak egy komponensre koncentrálni, javítgatott mindenen.

Sergio Garcia rendkívül bizakodó, és miért is ne lenne az, hiszen a szünetet aktív gyakorlással (is) töltötte, aminek elmondása szerint szemmel látható eredménye van már most. Nem akart csak egy komponensre koncentrálni, javítgatott mindenen.


Ezen a héten a European Tour játékosai maradnak Ázsiában, hogy megküzdjenek a jósolt időjárási viszonyokkal, amelyek bizony erős szelet vetítenek előre. A golfozók a dohai pályán próbálhatnak szerencsét, és néhány nap múlva kiderül az is, hogy idén ki tarthatja majd a kezében a Quatar Masters bajnoki kupáját. A mezőny kifejezetten erős lesz, és ezzel Sergio Garcia is tisztában van. A spanyolok kiválósága jól ismeri már ezt a tornát, hiszen az elmúlt hat indulásából rendre a legjobb 25-ben végzett.


„A verseny nagyon jónak ígérkezik. Biztos vagyok benne, hogy a játék szintje megüti majd a mércét. A mezőny is erős lesz, ami csak fokozza a torna színvonalát.” – nyilatkozta Garcia. A spanyol most ragad először ütőt a 2013-as szezont tekintve és eltökélt szándéka a kiváló évadnyitás. „Azt hiszem, számomra is kellemes, hogy itt kezdhetem meg az évet. Ugyan, eddig még nem sikerült itt nyernem, de voltak sikereim, és temérdek top10-es helyezéssel is büszkélkedhetek.” – tette hozzá a játékos.


„Nagyon élvezem a játékot ezen a pályán, bár sokszor ütközik az ember nehézségekbe, a szél is sűrűn feltámad, de remélem, hogy pozitív élményekkel kezdem majd el a szezont.” – emelte ki a spanyol. És ha már Garcia orra alá dugták a diktafont, a játékos megragadta az alkalmat, hogy néhány bölcsességet is megosszon a nagyérdeművel:
„Mindannyian tudjuk, hogy lesznek jó és rossz momentumok. A legfontosabb dolog, hogy a rossz momentumokat a helyükön tudjuk kezelni és ne tulajdonítsunk nekik több figyelmet és energiát, mint amennyit megérdemelnek. Igyekezzünk tanulni ezekből, próbáljunk meg ezekből is erőt merítve folyamatosan fejlődni, maradjunk nyugodtak és higgyünk magunkban”


Garcia kitért az egész sportot érintő jelenségekre is: „A golf egy olyan sport, ami megkívánja tőled a magas fokú türelmet, akárcsak az élet. Szóval, azt hiszem, hogy az egyetlen dolog, amit tehetünk, ha megpróbálunk a legjobb hozzáállással közelíteni a dolgok felé és olyan nyugodtnak maradni, amennyire csak lehet. A dolgok történni fognak maguktól.” A spanyol végül ejtett néhány szót az elmúlt évekről is:
„Természetesen boldog vagyok, hogy az elmúlt években úgy alakultak a dolgaim, ahogy, és száz százalékig magabiztos vagyok, ami nagyon fontos szempont. Innentől már csak minden azon múlik, hogy megpróbáljam a legjobbat kihozni magamból, és reméljük, hogy ez elég lesz majd kint a pályán. Persze, fejlődni folyamatosan kell, de jelenleg örülök annak, ahol most tartok a felkészülésemben.”


Forrás: europeantour.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés