Summa summarum VI.

Az LET játékosának idei győzelme keserédesre sikeredett. Melissa Reid nem tudott felhőtlenül örülni a serlegnek, mivel édesanyja nem sokkal korábban halt szörnyet egy autóbalesetben. A golfozó előtte is tisztelgett elsőségével.

Az LET játékosának idei győzelme keserédesre sikeredett. Melissa Reid nem tudott felhőtlenül örülni a serlegnek, mivel édesanyja nem sokkal korábban halt szörnyet egy autóbalesetben. A golfozó előtte is tisztelgett elsőségével.


Hihetetlen lelki erővel, kizárva a külső világot, összeszorított fogakkal Melissa Reid megszerezte negyedik címét a Ladies European Tour múlt heti versenyén, amely győzelem sokkal többet jelentett a játékos számára. Édesanyja néhány héttel korábbi tragédiájának hatása az utolsó szakasznál tört elő, miután a golfozó eredményesen gurított a lyukba.


Melissa Reid-ot hat héttel ezelőtt egy súlyos veszteség érte. Szülei éppen lányuk versenyére készültek (UniCredit Ladies German Open), amikor is autójuk felborult és egy szerencsétlen baleset következtében Reid édesanyja másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe. Reid, természetesen a családjával töltötte az elmúlt időszakot, de múlt héten úgy döntött, visszatér a golfpályájára. Győzelme rendkívül emocionális volt, nem csak a játékos számára.


Az angol golfozó a Raiffeisenbank Prague Golf Masters-t választotta visszatérésének helyszínéül, ahol valóban magabiztosan ragadott ütőt. Reid az utolsó versenynapot együtéses előnyből kezdhette meg, amit vasárnap egészen a torna végéig meg is tudott tartani, legyőzve riválisát, az olasz Diana Luna-t. Sokáig fej-fej mellett haladtak, és felváltva vették át a vezetést egymástól, de végül az angol játékos volt az, aki jobban tudott koncentrálni. Miután pedig Reid az utolsó szakaszhoz ért, mindenki feszült figyelemmel kísérte a mozdulatait, és miután a játékos begurította a labdát, előtört belőle a zokogás, a megkönnyebbülés, de a barátai és az ellenfelei segítő támaszt nyújtottak neki a pályán.


„Hogy őszinte legyek, nem voltam annyira ideges. Azt hiszem, hogy ha valakivel olyan történik, mint ami velem és a családommal, annak már semmi sem tűnik annyira nehéznek. A történtek után pár héttel beszéltem az edzőmmel, aki azt mondta nekem, hogy nem tudja, hogy mikor, de ez biztosan egy erősebb emberré fog tenni. Őszintén remélem, hogy így lesz. Harcolni fogok, amikor csak kell, és semmi sem tűnhet már annyira rossznak, mint amin átmentem, szóval igen, nyugodt voltam és tudtam, hogy begurítom majd a labdát a 18-as szakasznál.


Szerintem ez a legnehezebb szakasza a pályának és nem is voltam igazán biztos a dolgomban. Valószínűleg egy kicsit izgatott lettem és a kelleténél jobban akartam ezt a győzelmet és nagyon örülök neki, hogy sikerült megszereznem.”
Reid karrierje során ez volt a negyedik LET címe, amely különleges erővel bír: „Természetesen, ez egy speciális győzelem azzal együtt, amin a családommal át kellett esnünk az elmúlt hetekben, de tudod, remélem, hogy ez a győzelem jó hírként szolgál majd és némi mosolyt csal majd az arcokra ezekben a borzalmas időkben, szóval ez az elsőség valóban rengeteget jelent.”

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés