European Tour Golfer of the Year

Ódákat lehetne zengeni Rory McIlroy idei teljesítményéről, és ezt időről-időre meg is teszik a különböző orgánumok. A fiatal északír a napokban egy újabb kitüntetést kapott: ő lett a European Tour Golfer of the Year cím tulajdonosa.

Ódákat lehetne zengeni Rory McIlroy idei teljesítményéről, és ezt időről-időre meg is teszik a különböző orgánumok. A fiatal északír a napokban egy újabb kitüntetést kapott: ő lett a European Tour Golfer of the Year cím tulajdonosa.


Nehezen lehet néhány szóban összefoglalni, hogy Rory McIlroy mennyi lécet ugrott át ebben az évben. Egyrészt gyarapította major címeinek a számát, ám nem akárhogyan. A 2012-es US PGA Championship versenyét nem kevesebb, mint nyolcütéses különbséggel nyerte meg, beállítva ezzel a torna történetében a legnagyobb különbségű győzelem rekordját. A Ryder Cup során is stabil tagnak bizonyult, és a szezonban összesen három alkalommal nyert egyéni címet az amerikai sorozatban (The Honda Classic, Deutsche Bank Championship, BMW Championship), és az európai színtéren is jó néhányszor emelhetett kupát a magasba.


A fiatal északír idén már kiérdemelte a PGA Tour Player of the Year címet, amit most az európai testvérével is megfejelt. Ő a világelső már elég régóta, és nem mellesleg mindkét golfsorozat kereseti listáján az élen végzett. Ha az európait nézzük, akkor pedig rekordot is döntött, hiszen eddig Luke Donald tavalyi számai (5.323.400 euró) voltak a legjobbak, de az északír erre is rátett egy lapáttal, illetve még néhány euró centtel. McIlroy az idei évben pontosan 5.519.118 eurót ütögetett össze.


„Rajtam kívül is mindenki tudja és érzi, hogy a 2012-es év nagyon különleges volt számomra. A néhány győzelem - beleértve az újabb major elsőséget -, a konzisztens teljesítményem mind hozzásegítettek, hogy megnyerjem a Race to Dubai-t, életemben először. Ez a cím ennek az elképesztő szezonnak volt a megkoronázása, és bízom benne, hogy ez csak egy volt a sok közül, amelyek még rám várnak. Az pedig maga a jéghegy csúcsa, hogy én lettem a European Tour Golfer of the Year titulus tulajdonosa.” – nyilatkozta McIlroy.


A valóban elképesztő szezont produkáló golfozó így folytatta:
„Ez egy óriási megtiszteltetés számomra, és elég csak arra a listára nézni, akik ezt a címet korábban birtokolták már. Örülök, hogy ezzel én is bekerültem a Ki kicsoda a golfban? című történelemkönyvbe. Azért golfozunk, hogy esélyt kapjunk a major győzelmek megszerzésére, és hogy részt vehessünk a világszínvonalú tornákon. De, amikor kitüntetnek az elért eredményeid okán, az valóban felemelő, és szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazott rám."
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés