A golf fertőző

Friesl Ottót hallgatva az embernek az az érzése, hogy jelenleg Bükfürdőn a legjobb érzés golfozni. Persze ilyesféle vitába sosem mennénk bele, de Friesl egyszerűen annyira lelkesen mesél a büki klub életéről, mintha legalábbis a mennyországról lenne szó.

Friesl Ottót hallgatva az embernek az az érzése, hogy jelenleg Bükfürdőn a legjobb érzés golfozni. Persze ilyesféle vitába sosem mennénk bele, de Friesl egyszerűen annyira lelkesen mesél a büki klub életéről, mintha legalábbis a mennyországról lenne szó.

Mint tudjuk, Friesl Ottó székhelye korábban a zsirai klub volt, de egy ideje most már a büki csapatot érősíti és nagyon jól érzi magát az új helyen.

„Szépen felfutott idén a golfélet Bükön. Mikor kezdtem még nehézkesebben mentek a dolgok, de szerintem a mostani évvége remek lett, ahhoz képest, ahonnan tavaly óta feljöttünk” – mondta az edző.

A klubhoz tartozó hírekhez tartozik, hogy Bük nemrég egy pályázaton jelentősebb összeget nyert juniorprogramjuk fejlesztéséhez. Kíváncsiak voltunk, vajon az edző mire költene saját klubja háza táján.

„Először is nehéz kihozni hozzánk a gyerekeket. Érdemes lenne pénzt áldozni a beutazásuk megszervezésre vagy buszbérlésre. Másodsorban pedig a technikai eszközöket fejleszteném. Új ütők kellenének, kamerák, IPad-ek, hogy azonnal elemezni tudjuk a golfozók mozgását. A modern eszközök mindenképpen több fiatalt vonzanának ide” – kaptuk a választ, amiből egyértelműen látszik, azért van még hova fejlődni.

Azonban úgy tűnik, az irány, amerre haladnak, jó. Friesl külön ki is emelte, hogy szerinte a mostani klub menedzsment az utóbbi idők legjobbja és ő maga is kiválóan tud együtt működni a csapattal és köztük az ügyvezetővel, Papp Erzsivel is.

Érdekesség, hogy az edző hosszú idő után idén először nem szervezett télre edzőtábort. Most inkább teljes mértékben klubjára koncentrál és arra, hogy minél több játékost szerezzen be a környező településekről, minél több embert „fertőzzön” meg a golf imádatával.

Az edző viszont akkor sem szerénykedhet, ha éppen már a kinevelt golfozóiról van szó. A keze alatt fejlődik ugyanis egy játékos, akiről év közben alig lehet hallani, de mindenképpen az edző aduásza lehet, ha felkészített játékosokról van szó. Simon Dani éppen Graz-ban végzi tanulmányait, így nincs ideje itthon játszani, de az edzőjével végzett pályajátékok alkalmával nem egyszer játszik 75 alatt. Friesl büszkén mesél Daniról, mi pedig nagyon várjuk, hogy az edző titkos fegyvere egyszer hazajöjjön versenyezni és megmutassa tudományát a magyar mezőnyben. Valószínűleg meg tudná kavarni az erősorrendet.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés